Καλό Ταξίδι κυρ-Αντώνη! Θλίψη και συγκίνηση για έναν ξεχωριστό μάστορα- Άνθρωπο του ήθους & της προσφοράς, με μεγάλη αγάπη για τη Φιλαρμονική μας

9
5057

«Έφυγε» σήμερα από τη ζωή -έπειτα από μια περιπέτεια με την υγεία του τους τελευταίους μήνες- σε ηλικία 85 ετών ένας ιδιαίτερα αγαπητός συμπολίτης μας, ο κυρ-Αντώνης Καρδούλιας. Ξεχωριστός μάστορας – σιδηρουργός, συνεχιστής  οικογενειακής  παράδοσης και άνθρωπος της προσφοράς. Ανέδειξε την πολιτιστική μας κληρονομιά με τα έργα του τα οποία κεντρικά σημεία της πόλης μας, όπως το Δημαρχείο, το Ακταίον, τον Ευαγγελισμό και το ΔΙΙΚ.

Σχετική έκθεση των έργων του είχε παρουσιάσει ο ΠΟΚ Ο ΦΙΛΗΤΑΣ, ενώ ιδιαίτερη ήταν η βράβευση από τον όμιλο για την προσφορά του αλλά και από την Φιλαρμονική Κω η οποία ήταν επίσης  μεγάλη του αγάπη. Διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κω και Υπεύθυνος της Φιλαρμονικής Κω της οποίας τα όργανα επισκεύαζε πάντα δωρεάν και φρόντιζε να τακτοποιούνται τα θέματα που την απασχολούσαν.

Εξαιρετικός οικογενειάρχης, σύζυγος, πατέρας και παππούς. Η ευγένεια, η καλοσύνη κι ένα σπάνιο ήθος από τα παλιά, τον διέκρινε πάντα.

Θα μας μείνει αξέχαστος. Καλό ταξίδι κυρ- Αντώνη!!!

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Τελευταίο «αντίο» αύριο Παρασκευή στις 2μμ στον ΙΝ Παναγίας Φανερωμένης Κω.

Ιωάννα Ρούφα για Αντώνη Καρδούλα

Ο Αντώνης Καρδούλιας έφυγε… Το φευγιό του αφήνει κενό και πίκρα…
Πολυτάλαντος, πολυμήχανος, γενναιόδωρος, άνθρωπος με συμπυκνωμένη σοφία.
Άντρας «παλιάς κοπής» με λόγο, τιμή και άποψη που έζησε «πολλές ζωές».
Η συνομιλία μαζί του ήταν μάθημα.
Η χωρίς φτιασίδια και υπερβολές στάση και προσφορά του στον τόπο, στην τέχνη και στον πολιτισμό ήταν δίδαγμα ζωής.
Θα τον θυμόμαστε πάντα να ζει και να δημιουργεί!
Καλό ταξίδι.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Ιωάννα Ρούφα

Οι συγκινητικές αναρτήσεις από τον μαέστρο, Θανάση Πουλιού και επί πολλά χρόνια συνεργάτη του στην Φιλαρμονική που υπεραγαπούσε…

ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΗ ΜΟΛΙΣ ΜΕ ΠΗΡΕ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΑΞΙΔΙ !!!!!!!!!!
ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ/Σ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΣΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΏΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΟΥΝ ΟΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΙΣ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΟΣΕΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ..ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΗ ..ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ.

Φωτογραφία του Pouliou Athanasios.

1997 πρωτη συμμετοχη της φιλαρμονικης σε φεστιβαλ !!!!!!! Αθηνα γηπεδο νεας φιλαδελφειας!!!!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΥΡ ΑΝΤΩΝΗ!!!!!!!

Φωτογραφία του Pouliou Athanasios.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΚΥΡΙΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ, ΠΟΠΗ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ

  2. Καλό ταξίδι θείο Αντώνη, καλή δύναμη Σπύρο να τον θυμάσαι πάντα, ο παλιός σου γείτονας και συμμαθητής Ανδρέας Μ.

  3. Ο Θεός να αναπαυσει την ψυχουλα του και καλό παράδεισο να έχει ο κυρ-Αντώνης.Θερμά συλλυπητηρια και κουράγιο σε όλη την οικογένεια.

  4. ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΚΥΡΟΣ,ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ.
    ΔΟΥΛΕΥΕ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ, ΕΒΑΖΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ.
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ.
    ΕΥΤΥΧΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΕΝΑΣ ΛΟΓΙΟΣ ΜΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΣΠΑΝΙΖΕΙ! ΕΝΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ, ΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ!
    ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΣΒΟΥΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΡΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ.
    ΠΟΠΗ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟ,ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΑΝΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΙΣΑΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΤΕΡΑ.
    ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ..ΑΡΧΙΣΙΔΗΡΟΥΡΓΕ, ΤΟΝ ΕΙΧΕΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!

  5. ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΚΥΡΟΣ, ΣΠΑΝΙΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΕΙΑ, ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΥΣ.
    ΔΟΥΛΕΥΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΕΒΑΖΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΕΛΗΓΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΕΧΝΗΣ. ΕΦΥΓΕ Ο ΑΡΧΙΣΙΔΗΡΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΩ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ, ΕΝΑΣ ΣΤΟΡΓΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ, ΕΝΑΣ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ ΑΔΕΛΦΟΣ,ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ,ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ.
    ΠΟΠΗ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ,
    ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΗ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΣΒΟΥΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΕΣ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΑΙΔΙ, ΣΜΥΛΕΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΡΝΟ,ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΣΕΝΑ. ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ,
    ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΑ,
    ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑ..ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΧΕΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ,ΗΔΗ!

  6. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΛΕ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΕ,

    ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΟΥ………ΕΣΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΗ.
    ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ