Στους 19 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Μάνδρα – Δύο σοροί βρέθηκαν στη θάλασσα

0
796

Σήμερα εντοπίστηκαν συνολικά τρεις νεκροί – Πρόκειται για τον 58χρονο κυνηγό και δύο οδηγούς φορτηγών που αναζητούσαν οι συγγενείς τους – Αγνοούνται ακόμα τρεις άνθρωποι

Δεν έχει τέλος η τραγωδία από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο καθώς λίγο μετά τις 11 το πρωί το Λιμενικό ανακοίνωσε ότι εντόπισε δύο σορούς στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 19.

Η μια από τις σορούς είχε, μάλιστα, σφηνωθεί σε βράχια πίσω από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και χρειάστηκε η συνδρομή των ανδρών της ομάδας υποβρυχίων καταστροφών προκειμένου να ανασυρθεί.

Και οι δύο σοροί μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπως και η σορός που νωρίτερα είχαν εντοπίσει οι πυροσβέστες σε επιχείρηση στην Μάνδρα. Εκεί έγινε η αναγνώριση από τους συγγενείς τους και όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για τον 58χρονο κυνηγό Δημήτρη Δημητρόπουλο, τον 38χρονο οδηγό φορτηγού Γιάννη Ρούμελη και τον επίσης οδηγό, 28χρονο Πέτρο Κολέτση, τον οποίο αναγνώρισε ο ίδιος ο πατέρας του που εργάζεται στην ασφάλεια του νοσοκομείου.

Το πρωί του Σαββάτου ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκαν ακόμα τρεις σοροί αγνοουμένων, ανεβάζοντας τη λίστα του θανάτου στους 19!

Πρόκειται για έναν 58χρονο κυνηγό, καθώς και για δύο οδηγούς νταλίκας, ηλικίας 29 και 38 ετών.

Μια σορός άνδρα εντοπίστηκε κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας, ενώ από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντοπίστηκαν οι σοροί δύο ανδρών, ενός 59χρονου και ενός 29χρονου, στον κόλπο της Ελευσίνας.

Η μία από τις σορούς είχε σφηνωθεί σε δύσβατο σημείο στον βυθό της θάλασσας και χρειάστηκε η συνδρομή των ανδρών της ομάδας υποβρυχίων αποστολών προκειμένου να ανασυρθεί.

 

Συγκλονιστικές στιγμές στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο της δυτικής Αττικής σοκάρουν ακόμα και τους πιο ψύχραιμους.

Από τη μία οι συγγενείς των τραυματιών από τις πλημμύρες και από την άλλη οι συγγενείς των αγνοουμένων που μόλις βλέπουν αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής να πλησιάζει τρέμουν μήπως μεταφέρει τον δικό τους άνθρωπο.

Εκεί έγινε η αναγνώριση των θυμάτων που εντοπίστηκαν σήμερα από τους συγγενείς τους και όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για τον 59χρονο κυνηγό Δημήτρη Δημητρόπουλο, τον 38χρονο οδηγό φορτηγού Γιάννη Ρούμελη και τον επίσης οδηγό, 29χρονο Πέτρο Κολέτση.

Τον τελευταίο μάλιστα, τον 29χρονο Πέτρο, τον αναγνώρισε ο ίδιος ο πατέρας του που εργάζεται στην ασφάλεια του νοσοκομείου.

Ο 29χρονος οδηγός, Πέτρος Κολέτσης

1 copy

Ο 38χρονος οδηγός φορτηγού, Γιάννης Ρούμελης

2

Τα δύο αδέρφια κηνυγοί, Δημήτρης και Χαράλαμπος Δημητρόπουλος 

dimitropouloi

Ποια είναι τα υπόλοιπα θύματα της φονικής πλημμύρας

Ηλικίες αναφέρονται μόνο σε όσους έχουν ταυτοποιηθεί ή για όσους υπάρχει κατά προσέγγιση εικόνα:

  • Νεκρός 50χρονος άντρας εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες και ανασύρθηκε από το υπόγειο του σπιτιού του στο Γεφυράκι της Νέας Περάμου.
  • Νεκρή γυναίκα εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο.
  • Νεκρός άνδρας 30-35 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στο 5-6 χλμ. Μάνδρας -Θηβών, στη Μάνδρα Αττικής.
  • Νεκρός άνδρας 70 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από υπόγειο οικίας στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου, στη Μάνδρα Αττικής.
  • Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα 95 ετών ανασύρθηκε από εσωτερικό χώρο επιχείρησης στην συμβολή Αγ. Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα Αττικής
  • Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Αγ. Σωτήρα, στη Μάνδρα Αττικής
  • Νεκρός άνδρας περίπου 30 ετών ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στο 26 χλμ., της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας –Θηβών.
  • Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Ψαλίδι, στη Μάνδρα Αττικής
  • Νεκρή γυναίκα 95 ετών ανασύρθηκε από οικία επί της οδού Στρατηγού Ρόκα στη Μάνδρα Αττικής.
  • Νεκρός άντρας περίπου 50 ετών ανασύρθηκε από το Λιμενικό στην θαλάσσια περιοχή του Λιμένα Ελευσίνας.
  • Νεκρός άντρας περίπου 80 ετών ανασύρθηκε από το Λιμενικό από την θαλάσσια περιοχή των ΕΛ.ΠΕ. στο Ασπρόπυργο.
  • Νεκρός άντρας περίπου 45-50 ετών ανασύρθηκε από προαύλιο χώρο επιχείρησης στο 2–3 χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας – Θηβών.
  • Νεκρός άντρας περίπου 60-65 ετών ανασύρθηκε από προαύλιο χώρο επιχείρησης επί της οδού Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα Αττικής.
  • Νεκρή γυναίκα 90 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικά της οικία της επί της οδού Αίαντος στη Μάνδρα Αττικής.
  • Νεκρός ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε μέσα από την οικία του επί της οδού Αγαμέμνονος στη Μάνδρα Αττικής.
  • Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα 82 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το υπόγειο της οικίας της επί της οδού Κοροπούλη, στη Μάνδρα Αττικής.

 Πότε θα είναι πόσιμο το νερό στη Μάνδρα

Από τους δρόμους έχουν αποσυρθεί όλα τα οχήματα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Όλα είναι συγκεντρωμένα στο στρατόπεδο 305 Ρόκα στην Μάνδρα (10 χλμ ΠΕΑ Αθηνών – Θηβών), καθώς και σε ακόμη δύο σημεία στη Νέα Πέραμο, προκειμένου να γίνει πλήρης καταγραφή των ζημιών ώστε με παρέμβαση της Πολιτείας να αποζημιωθούν οι οδηγοί.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου δήλωσε ότι η αποκατάσταση των δρόμων θα επιτρέψει την λειτουργία όλων των σχολείων. Εξαίρεσε μόνο τα σχολεία στις περιοχές Βίλια και Κριεκούκι, καθώς, όπως είπε, υπάρχει πρόβλημα στους δρόμους και «πρέπει να εξασφαλιστεί η ασφαλής προσέλευση εκπαιδευτικών και παιδιών».
Επίσης, προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στην ΠΕΟ Αθηνών – Θηβών, στην περιοχή του Αγ. Σωτήρα, όπου έχει υποχωρήσει το οδόστρωμα.

Ο αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι συνεχίζεται η μέριμνα για να καθαριστούν δρόμοι και οικοσκευές, όπως και για την σίτιση των πληγέντων μέσω της Περιφέρειας και των δήμων.

Αναφορικά με το πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής, επεσήμανε ότι κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ αποκατέστησε τη βλάβη του δημοτικού δικτύου υδροδότησης της Μάνδρας και πρόσθεσε ότι στα μέσα της εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης επί της χημικής σύστασης του νερού και της καταλληλότητας ή μη προς πόση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επίσης, έχει αποκατασταθεί σχεδόν η ηλεκτροδότηση πλην κάποιων απομακρυσμένων σημείων, τα οποία σύντομα «θα συνδεθούν».

Σε αυξημένη εγρήγορση και το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη Δυτική Αττική

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνος Γιόβας, ο νεκρός εντοπίστηκε εντός επιχείρησης στην Μάνδα Αττικής, κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου, και επί ώρες γίνονταν προσπάθειες να ανασυρθεί, καθώς υπήρχε διαρροή αερίου.

Συνολικά η Πυροσβεστική αναζητά πλέον τρεις ακόμα αγνοούμενους.

«Την τελευταία φορά που μίλησε με το αφεντικό του, του είπε «Βοήθεια, νερό, πνίγομαι» και πως είχε ντελαπάρει», έλεγε με σπαραγμό η θεία του 38χρονου Ιωάννη Ρούμελη, ενώ ακόμα τον αναζητούσαν. Ήταν οδηγός φορτηγού, που εκείνη την ώρα εκτελούσε δρομολόγιο και περνούσε από την παλιά εθνική οδό Αθήνας – Θήβας. Ο ορμητικός χείμαρρος παρέσυρε το φορτηγό του, μαζί με άλλα οχήματα που βρίσκονταν εκεί. Χθες οι άντρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής εντόπισαν το φορτηγό του πλήρως κατεστραμμένο. Είχε ουσιαστικά πολτοποιηθεί, μαζί με άλλο ένα βαρύ όχημα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να εξηγήσει αν επρόκειτο για ένα ή για δύο φορτηγά. Ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι βρίσκονταν επί τόπου και με την βοήθειά τους ερευνήθηκαν τα συντρίμμια, χωρίς όμως να βρεθεί άνθρωπος μέσα στην άμορφη μάζα σιδερικών.

Ο 38χρονος Γιάννης Ρούμελης ήταν οδηγός φορτηγού και εντοπίστηκε νεκρός το Σάββατο


«Ψάχνουμε απεγνωσμένα τον ανιψιό μου, τον Πέτρο Κολέτση. Όποιος γνωρίζει κάτι , όποιος έχει βρει κάτι να έρθει να μας το πει. Τον ψάχνουμε απεγνωσμένα. Ζητάμε βοήθεια για να βρούμε τον Πέτρο. Ο Πέτρος είναι 28 χρονών. Έφυγε από το σπίτι του την Πέμπτη γύρω στις 6.00 περίπου το πρωί», έλεγε στο protothema.gr η θεία του 28χρονου, που όμως τελικά εντοπίστηκε και αυτός νεκρός σήμερα Σάββατο.

Ο 28χρονος Πέτρος Κολέτσης που εντοπίστηκε νεκρός

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ