Η γιαγιά, το τυρί και η Μύκονος! Τρέμουν επώνυμοι για τις αποκαλύψεις μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος ναρκωτικών

0
316

 

Ήταν η παρατηρητικότητα και η εμπειρία ενός αστυνομικού που έφερε τις αποκαλύψεις για το κύκλωμα ναρκωτικών που εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 11 άτομα και αποκάλυψαν ολόκληρη τη δράση του κυκλώματος, όμως όλα δείχνουν ότι ρόλο κλειδί έπαιξε μια λεπτομέρεια που αφορά στη σύλληψη πριν τέσσερις μήνες ενός ψυχαναλυτή από την Πεύκη… Από εκεί ξεκίνησαν όλα για την εξάρθρωση του κυκλώματος που διακινούσε κοκαϊνη, χασίς και LSD σε Αττική, Μύκονο και Κύπρο.

Η σύλληψη του ψυχαναλυτή ήταν η άκρη του νήματος για το κύκλωμα. Εντοπίστηκαν στην κατοχή του ποσότητες κοκαϊνης, χασίς, και παραισθησιογόνων μανιταριών. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε έναν κύκλο ατόμων στους οποίους έκανε ψυχανάλυση. Στους κύκλους θεραπείας που διοργάνωνε ο ψυχαναλυτής στην Πεύκη αλλά και σε ένα κτήμα στο Κορωπί διαπιστώθηκε ότι γινόταν χρήση ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί μετά από προσεκτική έρευνα διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που μετείχαν στους κύκλους ψυχοθεραπείας ήταν “πελάτες” κυκλώματος ναρκωτικών που περιελάμβανε άτομα εντός και εκτός φυλακής.

Τα μέλη του κυκλώματος άρχισαν να εντοπίζονται ένα, ένα και διαπιστώθηκε ότι εισήγαγαν τα ναρκωτικά από την Ολλανδία. Ο διακινητής, ένας 33χρονος με καταγωγή από την Ελλάδα δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να μάθουν τα πάντα για τους συνεργούς του στην Ελλάδα, εννέα Έλληνες και δύο Αλβανούς.

Εντύπωση προκάλεσε από την πρώτη στιγμή η χλιδάτη ζωή που έκανε ο ένας από τους διακινητές ο οποίος διέμενε σε βίλα στο Πόρτο Ράφτη με ενοίκιο 1.000 ευρώ ο οποίος μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είχε αλλάξει σχεδόν 10 πολυτελή αυτοκίνητα και κάθε βράδυ διασκέδαζε σε γνωστά κλαμπ σκορπώντας μεγάλα ποσά.

Η ροή του χρήματος έδειχνε “μεγάλες δουλειές” και “πελατεία” με “χοντρό πορτοφόλι”.

Η γιαγιά, το τυρί και η Μύκονος

Οι παρακολουθήσεις που έγιναν στις τηλεφωνικές συνομιλίες των μελών του κυκλώματος έδειξαν ότι το πελατολόγιο ήταν μεγάλο. Επιχειρηματίες, καθηγητές, personal trainers ήταν στη λίστα των πελατών και το κύκλωμα φαίνεται ότι είχε επεκταθεί και εκτός Αττικής.

Είναι χαρακτηριστική μια συνομιλία που καταγράφηκε όπου ο φερόμενος αρχηγός “ενημερώνει” τα μέλη του κυκλώματος για την επόμενη μεγάλη “δουλειά”.

“Τη μεγάλη γιορτή του Ιουνίου (εννοεί του Αγίου Πνεύματος) θα πάμε διακοπές σε Κύπρο και Μύκονο. Θα έχω μαζί μου και τη γιαγιά και θα έχω πάρει μαζί μανιτάρια (LSD) και τυρί (κοκαϊνη) που της αρέσουν”, έλεγε και οι αστυνομικοί που είχαν “σπάσει” τους κωδικούς του κυκλώματος ήξεραν ότι τα μέλη του ετοιμάζονταν να ρίξουν στις πιάτσες των επωνύμων σε Μύκονο και Κύπρο μια μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών… Δεν τους το επέτρεψαν, τους συνέλαβαν βάζοντας τέλος στη δράση τους…

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου

newsit.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ