Έκφυλος! Ο Mr Novartis τα… έδειξε σε κοριτσάκι

0
440
Ӵᠤ骡󴞱顠ŵ嫰ߤ𱾧𱼥䱯򠴧򠎯vartis ʹ᭴߭ﲠֱﵦ޲ ި窥 砥𩪽񹳧 ޠ짠婳ᣣ嫩Ʝ 孴﫞򠣩ᠴ筠ᰡ㼱嵳砥ﵠ᰼ 񡬠Աߴ砱3 ֥Ɐﵠ2018. ԯ 𥱩ﱩ󴩪ﵠ尩⫞觪堬崜 𯩭骞 䟹𯵠ᳪި窥 ꡨ򠪡񥟴᩠㩡 乱勞꟡. (EUROKINISSI/ӔŋɏӠ̉Ӊ́ө

H «Espresso» αποκαλύπτει έγγραφα «φωτιά» για το αρρωστημένο παρελθόν του Φρουζή

Η δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ο λόγος που οι γονείς της 11χρονης απέσυραν τη μήνυση εις βάρος του

Εγγραφα «φωτιά» για το «αμαρτωλό» παρελθόν τού άλλοτε ισχυρού άνδρα της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή φέρνει για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας η «Espresso».

Σε βάρος του μεγαλοστελέχους της φαρμακοβιομηχανίας, που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου το οποίο κλυδωνίζει το πολιτικό σύστημα της χώρας, οι εισαγγελικές Αρχές είχαν ασκήσει δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, καθώς, σύμφωνα με καταγγελία, είχε επιδείξει τα γεννητικά του όργανα σε ένα κοριτσάκι μόλις 11 χρονών! Πτυχές της υπόθεσης που προκαλεί ανατριχίλα είχε αναδείξει και η εφημερίδα «Documento» τον Ιούλιο του 2018.

Ηταν 18 Ιουλίου του 1998, όταν ένα πράσινο Nissan σταματά σε ένα στενό δρομάκι στη συνοικία της Αλικαρνασσού, στο Ηράκλειο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ένας άνδρας λίγο πριν από τα 40, ημίγυμνος, σκύβει προς το παράθυρο του συνοδηγού και σταματά ένα 11χρονο κορίτσι, με πρόσχημα ότι ψάχνει το δημοτικό σχολείο.

Το ανυποψίαστο παιδί πλησιάζει το όχημα και του απαντά, και τότε εκείνος με αστραπιαίες κινήσεις του προτάσσει ένα πορνοπεριοδικό και συγχρόνως του επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα. Μπροστά στο αποκρουστικό θέαμα η 11χρονη έντρομη απομακρύνεται τρέχοντας και πηγαίνει στο σπίτι της, περιγράφοντας στους γονείς της αυτό που συνέβη. Εκείνοι βγαίνουν στον δρόμο, αναζητώντας τον οδηγό, ο οποίος έχει ήδη απομακρυνθεί. Μία ημέρα αργότερα το χαρακτηριστικό πράσινο Nissan κάνει την εμφάνισή του ξανά στον ίδιο δρόμο.

Η γειτονιά, που έχει πληροφορηθεί το περιστατικό της προηγούμενης ημέρας, καλεί την Αστυνομία, ενώ ο πατέρας και ο θείος του κοριτσιού βγαίνουν ξανά στον δρόμο και καταφέρνουν να ακινητοποιήσουν τον οδηγό, μέχρι να φτάσει η Αστυνομία, που του περνά χειροπέδες.

Ο άνδρας δεν είναι άλλος από τον Κωνσταντίνο Φρουζή του Μιχαήλ και της Μαρίας, γεννηθέντα το 1960, που έμελλε μερικά χρόνια αργότερα να αναλάβει το τιμόνι της φαρμακοβιομηχανίας Νovartis.

Η υπόθεση του 38χρονου τότε χημικού μηχανικού που συνελήφθη ως επιδειξίας απασχολεί εκτενώς τις εφημερίδες του Ηρακλείου, οι οποίες αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Συνελήφθη με αδαμιαία περιβολή στην Αλικαρνασσό ύστερα από καταγγελίες γιατί κυκλοφορούσε γυμνός με το αυτοκίνητό του και μάλιστα επέδειξε τα γεννητικά του όργανα σε ανήλικο κοριτσάκι».

Το διαβιβαστικό

«Οπως κατήγγειλαν στην Υπηρεσία μας η ανήλικη και οι γονείς της, ο ανωτέρω δράστης ημίγυμνος επιβαίνων στο υπ’ αριθμ. ΗΡΙ-5304 ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας NISSAN, αφού πλησίασε την ανήλικη παθούσα που μετέβαινε στην οικία της με το πρόσχημα της υποβολής ερώτησης σχετικά με διεύθυνση σχολείου περιοχής, της επέδειξε περιοδικό ασέμνου περιεχομένου και ταυτόχρονα τα γεννητικά του όργανα προσβάλλοντας βάναυσα τη γενετήσια αξιοπρέπειά της. Η παθούσα μετά απ’ αυτό τράπηκε σε φυγή αναφέροντας το περιστατικό στους γονείς της» αναφέρει το διαβιβαστικό σημείωμα της δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, επιβεβαιώνοντας πως ο φερόμενος ως δράστης μία ημέρα μετά το συμβάν επέστρεψε στον «τόπο του εγκλήματος»!

«Τη 19-7-1998 και ώρα 13.00 ο ανωτέρω δράστης εντοπίστηκε από τους οικείους της πλησίον της οικίας της παθούσας οδηγώντας το ανωτέρω αυτοκίνητο και ημίγυμνος, οι οποίοι ενημέρωσαν αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας που μετέβησαν στο σημείο και οδήγησαν αυτόν στο Κατάστημα της Υπηρεσίας μας, όπου και αναγνωρίσθηκε από την παθούσα. Σε επακολουθείσα έρευνα στο αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε περιοδικά σεξουαλικού περιεχομένου».

Η κατάθεση

Στην κατάθεσή του μάλιστα ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχε στη σύλληψη αναφέρει πως οι καταγγελίες αφορούσαν μικρά κοριτσάκια, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να μην περιόρισε τις αρρωστημένες ορέξεις του μόνο στην άτυχη 11χρονη. «Τη 13.30 μάς κάλεσε το κέντρο να μεταβούμε στη Ν. Αλικαρνασσό, στην οδό Ηρακλείτου, όπου είχε εντοπιστεί άτομο το οποίο επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα σε μικρά κοριτσάκια»» αναφέρει ο αστυφύλακας. Μάλιστα, επιβεβαιώνοντας την έκθεση κατάσχεσης, σημειώνει πως στο αυτοκίνητο του συλληφθέντος εντοπίστηκαν πέντε πορνοπεριοδικά, γεγονός που επιβεβαιώνει τις περιγραφές της 11χρονης, που είχε την ατυχία να βρεθεί αντιμέτωπη με το αποκρουστικό θέαμα.

«Πήγαινα στη θάλασσα»

Στις εξηγήσεις του ενώπιον των Αρχών ο Κωνσταντίνος Φρουζής παραδέχεται πως είχε στην κατοχή του πορνοπεριοδικά, ενώ υποστηρίζει πως ήταν ημίγυμνος καθώς κατευθυνόταν προς τη θάλασσα.

«Το Σάββατο 18 Ιουλίου 1998 έφυγα από το ξενοδοχείο “Ατλαντίς”, όπου έμεινα δύο βράδια, για να πάω στη θάλασσα για μπάνιο. Χάθηκα στα στενά και ρώτησα ένα κορίτσι πού είναι το σχολείο, απ’ όπου μου είχαν πει ότι βγαίνει στον εθνικό δρόμο. Το κορίτσι μου είπε, πλησιάζοντας το αυτοκίνητό μου μάρκας Nissan. Δεν είπα τίποτα άλλο με το κορίτσι, το ευχαρίστησα και έφυγα με το αυτοκίνητο χωρίς να κατέβω από αυτό» αναφέρει για την επίμαχη ημέρα.

«Τη 19 Ιουλίου (σ.σ.: επόμενη μέρα), μεσημεριανές ώρες, ξεκίνησα πάλι από το ξενοδοχείο για να πάω στη θάλασσα για μπάνιο και πέρασα από τα ίδια στενά, όπου σε κάποιο σημείο με σταμάτησε ένα δίκυκλο που επέβαιναν δύο άτομα και μέσα στο αυτοκίνητό μου, αφού άνοιξαν την πόρτα, άρχισαν να με πτύουν» συνεχίζει.

—-

ΕΙΧΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΣΟΝΤΕΣ!

Απαντώντας στις ερωτήσεις των αστυνομικών υποστηρίζει πως δεν επέδειξε τα επίμαχα περιοδικά που βρίσκονταν στην κατοχή του στην ανήλικη αλλά ούτε και το μόριο του. «Δίπλα στο κάθισμα του οδηγού υπήρχε περιοδικό ασέμνου περιεχομένου και μια εφημερίδα. Δεν της επέδειξα τίποτα, ούτε περιοδικό ούτε τα γεννητικά μου όργανα. Τα πέντε περιοδικά που βρέθηκαν τα πήρα μαζί μου γιατί έφυγα, άδειασα το δωμάτιο του ξενοδοχείου και μετά τη θάλασσα θα αναχωρούσα για Αθήνα» τόνισε στις εξηγήσεις του.

«Θέλω να σας αναφέρω ότι και στις δύο περιπτώσεις δεν κατέβηκα από το αυτοκίνητό μου και προορισμός ήταν η θάλασσα, γι’ αυτό και ήμουν ημίγυμνος στο αυτοκίνητό μου και φορούσα ένα μικρό μαγιό» πρόσθεσε.

—-

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ

Σε βάρος του οι εισαγγελικές Αρχές προχώρησαν στην άσκηση δίωξης προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας (παράβαση του άρθρου 337 του Ποινικού Κώδικα) και η υπόθεση οδηγήθηκε στο ακροατήριο ενάμιση χρόνο αργότερα, στις 22 Δεκεμβρίου 1999.

Ομως οι γονείς του κοριτσιού απέσυραν τη μήνυση, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι τούς ζήτησε να μην ξαναζήσει τις επώδυνες μνήμες του περιστατικού στη δικαστική αίθουσα. Μετά την απόσυρση της μήνυσης η υπόθεση δεν εκδικάστηκε ποτέ.

Είκοσι χρόνια αργότερα ο φερόμενος ως πρωταγωνιστής του περιστατικού θα απασχολήσει εκ νέου τη Δικαιοσύνη.

Αυτή τη φορά όχι για άρρωστες σεξουαλικές ορέξεις αλλά για ένα πρωτοφανές οικονομικοπολιτικό σκάνδαλο, που συνταράσσει εδώ και μήνες την πολιτική ζωή της χώρας αλλά και το εσωτερικό της Δικαιοσύνης.

espressonews.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ