Άγριος καβγάς on air Λέκκα – Τσελέντη (video) «Ήσουν υπόδικος για αυτό δεν σε καλέσαμε» – «Δεν ήμουν ποτέ υπόδικος»

1
1052
Άγριος καβγάς on air Λέκκα – Τσελέντη: «Ήσουν υπόδικος για αυτό δεν σε καλέσαμε» – «Δεν ήμουν ποτέ υπόδικος»

Χαμός έγινε στον αέρα της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ, με αφορμή τις καταγγελίες του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκη Τσελέντη εναντίον του ΟΑΣΠ, πρόεδρος του οποίου είναι ο Ευθύμης Λέκκας.

«Αν δεν ήταν ο Χρυσοχοΐδης τα πράγματα θα ήταν βαριά. Ο ΟΑΣΠ δεν έπαιξε το ρόλο του», υποστήριξε ο κ. Τσελέντης το πρωί σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Διαμαρτυρήθηκε επίσης γιατί δεν κλήθηκε χθες το βράδυ στην συνεδρίαση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικής επικινδυνότητας, παρότι είναι Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, επειδή «δεν είναι αυλοκόλακας» σαν κάποιους – δεν τους κατονόμασε – που «προσπαθούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους».

Όπως είπε ο καθηγητής Τσελέντης από την Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας «με είχε αποκλείσει ο κ. Σπίρτζης, αλλά χθες έπρεπε να είχε κληθεί. Ο μόνος που με πήρε τηλέφωνο χθες για να ενημερωθεί ήταν ο κ. Σαμαράς», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό.

Αποτέλεσμα ήταν να παρέμβει τηλεφωνικά λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Λέκκας ο οποίος υποστήριξε: «Ανταποκριθήκαμε άμεσα και αποτελεσματικά».

Άκης Τσελέντης: Ο ΟΑΣΠ δεν ανταποκρίθηκε στο ρόλο του

Άκης Τσελέντης: Ο ΟΑΣΠ δεν ανταποκρίθηκε στο ρόλο του

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι ο κ Τσελέντης θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός γιατί από τη διοίκηση του ΟΑΣΠ πέρασαν κορυφαίοι καθηγητές και επιστήμονες της χώρας όπως ο Ι. Δρακόπουλος, ο Β.Παπαζάχος, ο Δ. Παπανικολάου, ο Κ . Μαρκόπουλος και ο Γ. Σταυρακάκηs.

Ανέφερε επίσης ότι «ο κ. Τσελέντης ήταν 20 χρόνια μέλος της επιτροπής σεισμικής επικινδυνότητας και δεν πήγαινε ποτέ στις συνεδριάσεις της» και υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δεν τον συμπεριέλαβε στην παρούσα σύνθεση της επιτροπής «γιατί εκκρεμούσε εισαγγελική έρευνα σε βάρος του σχετικά με δηλώσεις που είχε κάνει για επικείμενο σεισμό στη Δυτική Ελλάδα, που δεν έγινε ποτέ. Ο κ. Τσελέντης απαξιώνει συστηματικά το να παρευρεθεί στην επιτροπή γιατί του δίνεται η ελευθερία εκτός επιτροπής να διατυπώνει απόψεις που δεν ευσταθούν».

Ανταπαντώντας ο κ. Τσελέντης ανέφερε ότι «ποτέ δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του». «Εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τον εισαγγελέα. Ποτέ δεν ήμουν υπόδικος. Λέει ψέματα. Τον κ. Χουλιάρα εννοεί. Δεν ήμουν ποτέ υπόδικος», πρόσθεσε και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΟΑΣΠ είπε: «Θα πω κι εγώ δύο πράγματα. Ακούστε με. Κατ’ αρχάς ένα ερώτημα. Είστε σεισμολόγος; Έχετε διοριστεί με επιστημονικά κριτήρια στον ΟΑΣΠ; Ή με πολιτικά κριτήρια; Σας όρισε ο κ. Σπίρτζης; Έχει λήξει η θητεία σας;».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ρε παιδιά. Αυτοί είναι επιστήμονες να μας φωτίσουν για τους σεισμούς ή κατιναριό σε μεσημεριανό σκουπίδι σόου; Ντροπή τους…….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ