Η δύναμη του λαού στην υπόθεση του Παναγιώτη- Ραφαήλ και τα εξωνημένα ΜΜΕ- Δεν έχω μάτια να σε δω…

0
1026
Άκουγα το πρωί ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι και εκπομπή Άρη Πορτοσάλτε και ομολογουμένως ανατρίχιασα. Αναφορά στην υπόθεση του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ. 
Ας

δούμε όμως τη συνοχή των γεγονότων και του χωροχρονικού πλαισίου. Ο αγώνας που δίνει η οικογένεια με ορίζοντα την ελπίδα, δεν είναι τωρινός. Χρονολογείται αρκετούς μήνες πίσω. Γιατί όμως τώρα λαμβάνει διαστάσεις;

Γιατί ακριβώς η δύναμη, αυτή η ατόφια και κρυστάλλινη δύναμη της φωνής του λαού, ξεπέρασε τον ενύπνιο κομφορμισμό. Με λαϊκή πρωτοβουλία και με αφετηρία κάποιες αναιμικές φωνές αλλά προϊόντος του χρόνου ενδυνάμωση, συσπείρωση και αγαθή συστράτευση για το δικαίωμα στην εναλλακτική θεραπεία ενός παιδιού, συγκεντρώθηκε 1.000.000 ευρώ, διοργανώνεται συναυλία και θ’ ακολουθήσουν κι άλλα.
Κι όλα αυτά υπό την εκκωφαντική σιωπή των αλτρουιστικών ΜΜΕ. Γιατί άραγε; Επιβλήθηκε ενός είδους ομερτά από τη νεοπαγή εξουσία; Ενδιαφέρον αλλά και αδιάφορο μπροστά στη δυναμική της καθεαυτής δύναμης που εκπηγάζει κι εκπορεύεται από τη συμπαγή λαϊκή φωνή. Ο Παναγιώτης Ραφαήλ τελικά θα πάει εκεί που αχνοφαίνεται ο ορίζοντας της ελπίδας. Ο Παναγιώτης Ραφαήλ είναι πλέον ένα σύμβολο ουσιαστικής λαϊκής αντίστασης στα θέσφατα και στη θεσμική βουλησιαρχία εξουσιών και υπόκωφων ΜΜΕ. Και είναι σύμβολο (ελπίζουμε) για το λυκόφως κάθε σύγχρονης πολιτικής ασθένειας και αμοραλισμού. Το αν αυτό το σύμβολο βρει σπορείς και γόνιμο χώμα να καρπίσει δεν το γνωρίζουμε. Το ελπίζουμε.
Δεν είμαστε αγχινούστατοι γνώστες επί παντός του επιστητού, ούτε επιστημονικά καταρτισμένοι για την εν θέματι κρίση της υπόθεσης. Γνωρίζουμε όμως και ασκούμε κριτική στο δαλτωνισμό ηγεσιών και των ΜΜΕ. Όταν πλέον το ποτάμι της λαϊκής φωνής έγινε ορμητικό, πειθαναγκάστηκαν και σύρθηκαν σε αναπολόγητες αιτιάσεις, οι οποίες έγιναν αυτούσιες χρήσεις από τους εξωνημένους ντελάληδες των ΜΜΕ.
Παρεμπιμπτόντως. Εάν μια τέτοια ανακοίνωση είχε εκδοθεί επί ημερών Πολλάκη, η διαχείριση του περιεχομένου θα ήταν ακριβώς η ίδια; Απορία ψάλτου…
Γι αυτόν ακριβώς το λόγο Παναγιώτη Ραφαήλ, δεν έχω μάτια να σε δω…
του Γιώργου Καραϊβάζ
Πηγή:bloko.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ