Θάνατοι- μυστήριο στον ποταμό των θησαυρών

0
708

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται ο μυστηριώδης θάνατος του 33χρονου κτηνοτρόφου Βασίλη Δημαρά, ο οποίος βρέθηκε νεκρός πριν από τρία χρόνια στον χείμαρρο Κουρκουτά που καταλήγει στον Εύηνο φορώντας μόνο το εσώρουχο και τις γαλότσες του!

Από την Εύα Παπαδάτου

Η υπόθεση παρουσιάζει στοιχεία που θυμίζουν θρίλερ, με φόντο θησαυρούς με λίρες και αρχαία, καθώς αποκαλύφθηκε πως είναι πανομοιότυπη με εκείνη του 57χρονου βοσκού Κώστα Ζαχαρή, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός λίγο καιρό νωρίτερα στο ίδιο σημείο και με την ίδια περιβολή με την οποία εντοπίστηκε ο 33χρονος!

Ο Κώστας Ζαχαρής

Ο Βασίλης Δημαράς, που ήταν κωφάλαλος, εντοπίστηκε νεκρός στις 3 Νοεμβρίου του 2016 στον ποταμό Εύηνο, φορώντας μόνο το εσώρουχο και τις γαλότσες του. Οι φήμες ότι τα τελευταία χρόνια στην περιοχή γίνονται δεκάδες λαθρανασκαφές έχουν κάνει τους ντόπιους να πιστεύουν ότι ο άτυχος νέος ίσως βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή και κάποιοι τού έκλεισαν το στόμα.

Την πεποίθηση των συγγενών του 33χρονου ότι έπεσε θύμα δολοφονίας και πως οι δράστες τη σκηνοθέτησαν για να φανεί ως δυστύχημα ήρθε να επιβεβαιώσει ο καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Ματθαίος Τσούγκας.

«Το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας απομακρύνθηκε, καθώς το θύμα δεν παρουσίαζε συμπεριφορές που θα οδηγούσαν σε τέτοια πράξη. Η περίπτωση να γλίστρησε και να έπεσε στο ποτάμι επίσης δεν εδραιώνεται, καθώς δεν θα πήγαινε για μπάνιο αργά απόγευμα Νοέμβρη, αφού δεν το συνήθιζε, ενώ φορούσε μπότες» εξήγησε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο τούνελ».

Η Αγγελική Νικολούλη

Σύμφωνα με τον κ. Τσούγκα, το γεγονός ότι στο πτερύγιο του αυτιού και στο πίσω μέρος του κεφαλιού του θύματος εντοπίστηκε πήγμα αίματος τον οδήγησε στο συμπέρασμα πως ο Βασίλης χτυπήθηκε από θλων όργανο, ενδεχομένως τη λαβή όπλου: «Ίσως οι δράστες να τον ανάγκασαν να βγάλει τα ρούχα του και μετά να τον χτύπησαν. Τα ευρήματα δείχνουν πως έπεσε ημιαναίσθητος στο έδαφος και μετά τον έριξαν στο νερό, όπου κατέληξε. Σχέδιο των δραστών ήταν να στήσουν ένα σκηνικό πνιγμού» είπε χαρακτηριστικά ο έμπειρος ιατροδικαστής.

Το ραντεβού

Πάντως, την προηγούμενη μέρα από τον θάνατό του ο άτυχος 33χρονος είχε ζητήσει από τον πατέρα του να αλλάξει το πρόγραμμά του με τη βοσκή των ζώων, γιατί είχε ένα ραντεβού, δείχνοντας προς το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός.

Την επομένη εντοπίστηκαν αρχικά το δίκυκλό του και έπειτα -κοντά στην όχθη- τα ρούχα του (ένα παντελόνι, μια κοντομάνικη μπλούζα και μια ζακέτα με φερμουάρ), ενώ αργότερα βρέθηκε η σορός του μέσα στο νερό. Η οικογένεια του 33χρονου Βασίλη Δημαρά κατέθεσε μήνυση για ανθρωποκτονία κατ’ αγνώστων και την υπόθεση χειρίζεται η αντιεισαγγελέας Μεσολογγίου.

Ο 33χρονος Βασίλης Δημαράς

Όπως αποκαλύφθηκε στο «Φως στο τούνελ», πριν από λίγο καιρό είχε βρεθεί νεκρός στο ίδιο σημείο και ο 57χρονος κτηνοτρόφος Κώστας Ζαχαρής από το χωριό Αη Γιώργης Μεσολογγίου. Όπως ο Βασίλης, έτσι και ο Κώστας είχε βρεθεί με το εσώρουχο και τις μπότες του! Όπως είπε ο αδελφός του Ζαχαρή στην Αγγελική Νικολούλη που βρέθηκε στο σημείο, ο Κώστας βοσκούσε τα πρόβατά του και ίσως έγινε μάρτυρας παράνομων συναντήσεων κοντά στην εκκλησία του Αη Γιώργη.

Ο κτηνοτρόφος με το άλογό του

Στην περιοχή βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Καλυδώνας και οι ντόπιοι αποκαλύπτουν ότι είναι συχνά τα περιστατικά λαθρανασκαφών από επίδοξους χρυσοθήρες που σκάβουν σαν μανιακοί για να εντοπίσουν χρυσάφι και «πέφτουν» πάνω σε αρχαία! Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι, ζαλισμένοι από τον «πυρετό» του χρυσού, καταστρέφουν ακόμα και εκκλησίες που βρίσκονται μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους. Εκτός όμως από τον ποταμό Εύηνο, εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους κυνηγούς θησαυρών έχει και ο βραχώδης ορεινός όγκος της Βαράσοβας.

Αιτωλοακαρνανία: Ο νομός της ανατριχίλας με υποθέσεις που συντάραξαν το πανελλήνιο

Τα τελευταία χρόνια η Αιτωλοακαρνανία έχει γίνει επανειλημμένα θέατρο πολύκροτων υποθέσεων, με μυστηριώδεις θανάτους που έχουν απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης.

Η υπόθεση-θρίλερ τού θανάτου της χήρας Ειρήνης Λαγούδη από την Κατοχή, τον Ιανουάριο του 2018, απασχολεί ακόμα τις Αρχές, με οικογένεια και φίλους να απορρίπτουν το σενάριο της αυτοκτονίας.

Η Ειρήνη Λαγούδη

Η 44χρονη μητέρα τριών παιδιών βρέθηκε νεκρή στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της στη Μυρτιά Τριχωνίδας και από τότε έχουν καταθέσει δεκάδες μάρτυρες, έχουν ασκηθεί διώξεις, έχει μπει στο «μικροσκόπιο» αρκετές φορές το χρυσαφί Ford Ka ιδιοκτησίας της, ενώ έχουν ανοιχτεί τραπεζικοί λογαριασμοί και έχουν αρθεί τηλεφωνικές συνομιλίες.

Απανθρακωμένος

Άλλη μία υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο ήταν του δασκάλου Νίκου Μέντζου από το Αγρίνιο, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του τον Απρίλιο του 2011, στην περιοχή Ρουπακιά. Οκτώ χρόνια μετά οι συγγενείς του επιμένουν πως πρόκειται για έγκλημα.

Ο δάσκαλος Νίκος Μέντζος

Τον Μάιο του 2013 ένας 18χρονος από το Αγρίνιο κατακρεούργησε την 51χρονη μητέρα του με πέντε μαχαιριές, επειδή του ζήτησε να κλείσει την τηλεόραση και να κοιμηθεί, καθώς την επομένη έδινε πανελλαδικές! Όμως, ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα των τελευταίων ετών στην Ελλάδα αποτελεί η δολοφονία των πέντε κυνηγών από τα Καλύβια Αγρινίου, το 2006. Ο Διονύσης Φούκας, με την προτροπή του πατέρα του Λυσίμαχου, εκτέλεσε πέντε άντρες, ηλικίας από 17 έως 33 ετών, επειδή «τους πάταγαν τα τριφύλλια και φόβιζαν με τους πυροβολισμούς τα πρόβατα»!

Πηγή: https://www.espressonews.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ