Στα χέρια της αστυνομίας οι δράστες της βεβήλωσης του νεκροταφείου του χωριού Πλατύ Καλαμάτας

0
350

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, η εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης της βεβήλωσης του νεκροταφείου του Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν λίγους μήνες. Η εξιχνίαση της υπόθεσης ξεκίνησε από τελευταίες κλοπές και τη σύλληψη των δραστών τους, που διαπράχτηκαν στο χωριό και στην ευρύτερη περιοχή.

Η Αστυνομία μετά από έρευνες και με μεθοδευμένη εργασία την προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων Ρομα οι οποίοι ομολόγησαν τόσο για τις κλοπές αλλά και για την αποτρόπαια πράξη τους που ήταν η βεβήλωση του νεκροταφείου αλλά και η εκταφή νεκρής σε προχωρημένη σήψη.

Πρόκειται για την σύλληψη ενός 21χρονου μόνιμου κατοίκου Αθηνών και διέμενε φιλοξενούμενος στο Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας, ο οποίος κρατείται και στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, ο δεύτερος 17χρονος συνεργός του και αυτός Ρομα, ο οποίος συμμετείχε ενεργά και στις κλοπές και στη βεβήλωση, αφέθηκε ελεύθερος για λόγους υγείας.

Περισσότερες πληροφορίες και ανακοινώσεις θα δώσει στις επόμενες ώρες η Αστυνομική Διεύθυνση Νόμου Μεσσηνίας.

Οι παραπάνω συλληφθέντες έχουν πλούσιο ποινικό μητρώο και βαρύνονται με πλήθος κλοπών τόσο στο χωριό Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδικότερα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, ο 21χρονος, επιχείρησε να εισέλθει σε οικία ημεδαπού, αφού προηγουμένως είχε διαρρήξει παρακείμενο κατάστημα του ιδίου, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός.

Μετά από άμεση αστυνομική κινητοποίηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ανωτέρω και τον συνέλαβαν.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προέκυψε ότι ο 21χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από την 12.12.2019 έως και την 23.1.2020, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας διέπραξε συνολικά έντεκα (11) κλοπές-διαρρήξεις και μία (1) απόπειρα κλοπής σε οχήματα, οικίες και οικόπεδο ημεδαπών, από όπου αφαίρεσε συνολικά χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, εργαλεία κ.α..

Διαβάστε και αυτό κάνοντας κλικ εδώ:

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πηγή: platy-kalamatas-messinias.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ