ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ & Πρωτοβάθμια Σωματεία Κω : Συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, και όχι «συνέδριο» – παρωδία με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού!

1
189

Συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, και όχι «συνέδριο» – παρωδία με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού!

Για άλλη μία φορά, η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ επιχειρεί να κάνει ένα Συνέδριο μαϊμού, με νόθους και εργοδότες αντιπροσώπους. Οι καθοδηγητές του συνδικαλιστικού της Ασφάλειας (Συνέδριο του Ε.Κ.Θ ), οι συνγχρωτιζόμενοι  των  Μ.Α.Τ και της Αστυνομίας ((Συνέδριο Εργατικού Κέντρου Κατερίνης ) ανακοίνωσαν συνέδριο οπερέτα για τις 25 του Φλεβάρη κομμένο και ραμμένο στις επιδιώξεις της εργοδοσίας.

Είναι προκλητικό να ισχυρίζονται ότι το ΠΑΜΕ δε θέλει να γίνει το συνέδριο, αυτοί που πρωτοστατούν στην απαξίωση των Συνδικάτων. Τα συνέδρια είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών.

Είναι οι ίδιοι που έβαλαν εμπόδια στην πραγματοποίηση της απεργίες στις 18 Φλεβάρη. Μιλούσαν για «κομματικούς μηχανισμούς» και ότι γίνεται «πολύ κακό για το τίποτα». Μας έλεγαν δηλαδή ότι είναι μικρό το κακό να δουλεύει κανείς 40 χρόνια, ότι είναι μικρό το κακό να δουλεύεις μέχρι τα 67 χρόνια για να πάρεις μια σύνταξη «πτωχοκομείου».

Η Κυβέρνηση, οι εισαγγελείς και τα ΜΑΤ δεν έχουν καμία δουλειά να παρεμβαίνουν στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Τον λόγο στα συνδικάτα τον έχουν μόνο οι εργάτες. Όλο αυτό το φιάσκο γίνεται γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι τους έχουν γυρίσει την πλάτη.

Γι’ αυτό η εργοδοσία και η κυβέρνηση θέλουν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να μείνει ακούνητη. Για να συνεχίσει να είναι ο προθάλαμος εξυπηρέτησης των συμφερόντων του ΣΕΒ, και όχι η συνομοσπονδία εργατών που θα έπρεπε να είναι.

Καλούμε όλους εργαζόμενους να γυρίσουν εντείνουν τη δράση τους για την αποκάλυψη των βρώμικων σχεδιασμών και την υπεράσπιση του εργατικού χαρακτήρα των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων.

Συνυπογράφουν τα παρακάτω σωματεία:

1)Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω

2)Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλλων  Ν. Κω

3)Σωματείο Οικοδόμων Καλύμνου

4) Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κω

5)Σωματείο Συνταξιούχων Κω

 

21/02/2020

Η ΔΙΟΚΗΣΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το εδώ τοπικό εργατικό τι κάνει γίνεται κανένας ελενχως στής οικοδομές που εργάζονται μαύρα χωρίς ο εργοδότης να κολαει ενσημα και ορισμένη εργολάβη (τοις λακκούβας) που δεν πληρούν της πρωηποθεσης χωρις τιμολογια (σιδεράδες χτίστες σοβατζήδες) αλλοδαποί οι περισσότερη χωρίς άδεια εργασίας οι και αν έχουν αυτοιν θα είναι ΜΑ Ι ΜΟΥ άδεια εργασίας εδώ και τριάντα χρόνια που εργαζομέ στής οικοδομές τοις κω δεν είδα ούτε εργατικό κέντρο ούτε οικοδομικό ούτε Ι Κ Α ούτε Σ Δ Ο Ε να κάνει κάποιον Ελενχω έστω και για τα μάτια του κόσμου .εμεις που έχουμε τιμολόγια τα ξεσκονίσουμε και αλλοδαποί στην μαύρη και μας κορο ί´δευουν από πάνω.γιαυτο δεν πρωκητε να πάμε μπροστά πάντα πισω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ