Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Κορονοϊός: Πότε θα βγούμε από τα σπίτια μας; – Όλη η αλήθεια...

Κορονοϊός: Πότε θα βγούμε από τα σπίτια μας; – Όλη η αλήθεια και τα 4 σενάρια για την επόμενη ημέρα (έως 2 χρόνια!)

8
4040
Αν και μόνο προβλέψεις μπορούν να γίνουν σχετικά με το πότε ακριβώς θα επανέλθει ο πλανήτης στην κανονικότητα, υπάρχουν τέσσερα σενάρια από ειδικούς επιδημιολόγους για το πότε ο κόσμος θα μπορέσει να ξαναβγεί από το σπίτι του

Κορονοϊός: Η πανδημία του κορονοϊού ενδεχομένως να διαρκέσει ένα ή δύο χρόνια, ωστόσο η ζωή μας, ανάλογα με την εξέλιξη της εξάπλωσής της νόσου, ίσως επανέλθει σε ένα βαθμό νωρίτερα στην κανονικότητα.

Ένας στους τέσσερις κατοίκους του πλανήτη βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καραντίνα στο σπίτι του και το ερώτημα που μας απασχολεί όλους είναι ένα: πότε τα πράγματα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό;

Η απάντηση, είναι απλή, ωστόσο δεν ικανοποιεί κανέναν μας, αφού όλοι θέλουμε να τελειώσει ο εφιάλτης και να επιστρέψουμε στις ζωές μας το συντομότερο δυνατό: Όταν αρκετός πληθυσμός – πιθανώς το 60% με 80% των ανθρώπων – γίνει ανθεκτικός στον COVID-19 ώστε να κατασταλθεί η εξάπλωση της νόσου από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αυτός είναι ο τελικός στόχος, αν και κανείς δεν ξέρει ακριβώς πόσο καιρό θα πάρει για να φτάσουμε εκεί.

Υπάρχουν δύο ρεαλιστικοί δρόμοι: Ο πρώτος είναι η ανάπτυξη εμβολίου, ενώ ο δεύτερος έχει να κάνει με την «ανοσία της αγέλης», σύμφωνα με την οποία μολύνεται μεγάλο μέρος του πληθυσμού με σκοπό στη συνέχεια να αναρρώσει, ώστε να δημιουργήσει αντισώματα. Αυτή η εφιαλτική επιλογή βέβαια θα έχει ως αποτέλεσμα ότι εκατ. άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους.

Μόλις αρκετοί άνθρωποι φτάσουν στην κατάσταση που έχουν αναρρώσει από τον ιό – αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη αν η ανάρρωση από τη νόσο προσδίδει οποιαδήποτε «ασυλία σε όλα» ή αν η ανάρρωση σημαίνει ότι ο ασθενής δεν πρόκειται να ξανακολλήσει – η κανονικότητα θα αποκατασταθεί.

Και στις δύο περιπτώσεις θα χρειαστούν ένα με δύο χρόνια, αλλά στο μεταξύ πολλές συνήθειες θα επιστρέψουν για τους έγκλειστους σήμερα πολίτες: Το καλοκαίρι, τα εστιατόρια, η επιστροφή στα γραφεία.

Η αποκατάσταση της καθημερινότητας θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη για τις Αρχές αν γνώριζαν ποιος έχει νοσήσει, ποιος έχει αναρρώσει και ποιος είναι «ύποπτος» ότι έχει τον ιό, κάτι που μπορεί να προκύψει από μαζικά τεστ στον πληθυσμό.

Αν και μόνο προβλέψεις μπορούν να γίνουν σχετικά με το πότε ακριβώς θα επανέλθει ο πλανήτης στην κανονικότητα, υπάρχουν τέσσερα σενάρια από ειδικούς επιδημιολόγους για το πότε ο κόσμος θα μπορέσει να ξαναβγεί από το σπίτι του.

Διαβάστε τα 4 σενάρια στην παρακάτω gallery:

2880812.jpg
01

Σενάριο 1: Ένας με δύο μήνες

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το παραπάνω χρονοδιάγραμμα είναι εξαιρετικά απίθανο, αλλά μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα οι χώρες θα μπορούσαν να αποσύρουν αυτό που λέμε «social distancing», αν ο κορονοϊός αποδειχθεί «ότι δεν είναι και τόσο επιβλαβής», σύμφωνα με τον William Hanage, καθηγητή επιδημιολογίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. 3ο σενάριο …. να σταματήσει η καραντίνα όταν τους αρκεί η οικονομική κατρακύλα των μεγάλων δυνάμεων !!!

  παγκόσμιο κραχ .. μετά παγκόσμια διακυβέρνηση (που ζητάει εναγωνίως ο ΓΑΠ !!) , ο Bill Gates ζητάει εμφύτευση εμβολίου ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ , για να δείχνει (και καλά!) εάν είσαι ιατρικά καθαρός ή όχι ..

 2. ποια απαγόρευση;
  Ολο βόλτες ελέγχου είναι κάποιοι στην Κω.
  Αλλά ποιός να τους ελέγξει;
  Ετσι μαρτυρούν οτι μας δουλεύουν και το μονο που ζητάνε είναι ο διαρκής και εσωτερικός έλεγχος.
  Οχι, ελάτε μια βόλτα απο τον πεζόδρομο της Πλατείας.
  Χαμός και άγριο δούλεμα για τους υπόλοιπους εμάς που αγηνόμαστε
  να μας …προστατεύουν βολτάροντας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.