Κορωνοϊός: 49 νεκροί – 82 νέα κρούσματα – 1.314 συνολικά – 85 διασωληνωμένοι | Τσιόδρας: «Χωρίς τα μέτρα, θα είχαμε γίνει Ιταλία»

0
242

Ανακοινώσεις Τσιόδρα: Οι θάνατοι αυξάνονται, ευτυχώς όχι όπως στο εξωτερικό – Και 20 κρούσματα σε πλοίο, τα οποία, μαζί με τα 82 νέα, δίνουν τον αριθμό των 1.314 κρουσμάτων συνολικά, σε σχέση με τα 1.212 την Δευτέρα

Σε 49 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από το νέο κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, καταγράφηκαν άλλοι επτά θάνατοι μέσα σε 24 ώρες.

 

Εκ των 49 νεκρών, οι 37 είναι άνδρες. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη.

Στη χώρα μας έχουν γίνει συνολικά 16.732 επιδημιολογικά τεστ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, στη χώρα μας υπάρχουν 82 νέα κρούσματα και συνολικά 1.314. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, 85 άνθρωποι έχουν διασωληνωθεί.

Οπως εξήγησε, άλλοι 20 άνθρωποι, σε πλοίο, βρέθηκαν θετικοί στον φονικό ιό και γι’ αυτό τα κρούσματα ανέρχονται συνολικά μέχρι σήμερα στα 1.314.

Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που νοσηλεύονται είναι τα 66 έτη. Εξ αυτών, 17 είναι γυναίκες. Έξι ασθενείς βγήκαν από τις ΜΕΘ.

Η βραδεία αύξηση του ιού στη χώρα μας έχει οδηγήσει σε ένα μήνα στους μισούς θανάτους από τη γρίπη, που διήρκησε τόσους μήνες. «Ελπίζω να μην είναι αλήθεια αυτά για τις παραλίες. Αν χαλαρώσουμε, όλοι θα πληρώσουμε το τίμημα» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός – Τσιόδρας: «Χωρίς τα μέτρα, θα είχαμε γίνει Ιταλία» – «Φαντάζεστε να είχαμε 150 νεκρούς την ημέρα;»

astynomia-dromoi-apagoreusi

Τουλάχιστον 150 νεκρούς την ημέρα θα μετρούσε τώρα η χώρα μας, αν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και είχε αφεθεί ανεξέλεγκτη η κυκλοφορία του αόρατου, πλην όμως εξαιρετικά επικίνδυνου νέου κορωνοϊού, υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Με αυτή την επισήμανση επιχείρησε -για μια ακόμη φορά- να καταδείξει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, την τεράστια σημασία των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα και την αναχαίτιση που επιτυγχάνεται στη διασπορά του κορωνοϊού, χάρη στην πειθαρχία και την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν όσοι μένουν στο σπίτι περιορίζοντας στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους.

«Κατ´ αναλογία θα είχαμε γίνει Ιταλία, θα μετρούσαμε τα θύματα όπως η γειτονική χώρα, αν δεν είχαμε λάβει τα μέτρα» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, θέτοντας το δραματικό ερώτημα «Φαντάζεστε να είχαμε τώρα 150 νεκρούς την ημέρα; «. Ενα ερώτημα, βεβαίως, με το οποίο στην πραγματικότητα ουδείς θα ήθελε να βρεθεί αντιμέτωπος, από όποια θεση κι αν το άκουγε, ως πολίτης υγιής ή ασθενής, ως επαγγελματίας υγείας, ως αξιωματούχος της πολιτείας.

Ο κ. Τσιόδρας, μάλιστα, υπογράμμισε ότι οι θάνατοι, «οι 49 θάνατοι που έχουν καταγραφεί μέσα σε έναν μήνα στη χώρα μας, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αριθμοί, αλλά ως «ιερές απώλειες», όπως ανέφερε. Με φορτισμένη φωνή έχει μιλήσει και άλλες φορές ο καθηγητής για τις απώλειες που έχει αφήσει πίσω του ο κορωνοϊός, έχοντας τονίσει πως είναι απώλειες μεγάλες για καθε έναν που χάνει τον δικό του, ανεξάρτητα από την ηλικία.

Ο καθηγητής επανέλαβε την αξία της τήρησης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης για όσο χρειαστεί, καθώς, όπως εξήγησε, το ζητούμενο είναι να «απλωθούν» τα κρούσματα στον χρόνο, να μην γίνει η μετάδοση και η κορύφωση αυτης της μετάδοσης μέσα σε λίγες ημέρες, ώστε να μπορέσει το σύστημα Υγείας να «προετοιμαστεί».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ