ΔΕΙΤΕ την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ για πρόσληψη μονίμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων

0
1615

Υπεγράφη από τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, εγκύκλιος του υπουργείου που έχει ως αποδέκτες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τους δήμους της χώρας, με Οδηγίες για την εφαρμογή του άρθρου 24 του ν. 4479/2017 (Α’ 94) – «Πρόσληψη μονίμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ α΄ βαθμού και τα νομικά τους πρόσωπα – Παροχή των αντίστοιχων υπηρεσιών, μέχρι την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων διοριστέων στις θέσεις αυτές.»

Αναλυτικά η εγκύκλιος:

https://www.epoli.gr/content/data/multimedia//files/pdf/Egkyklios_Proslhpsh_monimou_proswpikou_epoli.pdf

Π. Σκουρλέτης: Τέλος στο φλερτ δημάρχων με ιδιώτες για την καθαριότητα, θα πρέπει να κάνουν επιπλέον προσλήψεις

Με τη διαδικασία που προβλέπει η ρύθμιση για τους συμβασιούχους, οι Δήμοι δεν μπορούν να αποδείξουν ότι δεν έχουν ίδια μέσα για την καθαριότητα, θα πρέπει να υποβάλουν αιτήματα πρόσληψης νέου προσωπικού, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας Στο Κόκκινο και το Στάθη Σχινά. Κατά συνέπεια, όπως διευκρίνισε, οι 2.500 θέσεις είναι η αφετηρία και ο αριθμός θα αυξηθεί με την επικαιροποίηση των αναγκών τους.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι οι προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων δεν θα είναι μόνο 2.500, καθώς όπως είπε «η ρύθμιση δεν προβλέπει αριθμό … στην αιτιολογική της έκθεση προβλέπει ότι ξεκινάμε με τις 2.500 που μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί, καλώντας τους Δήμους και να επικαιροποιήσουν τους μηχανισμούς τους -άρα να δημιουργήσουν νέες οργανικές θέσεις και να αυξήσουν τα αιτήματα για νέες προσλήψεις».

Αρχικά, όπως είπε, «το επόμενο βήμα είναι να τρέξουν όλα αυτά που προβλέπει η ρύθμιση. Ήδη έχει εκδοθεί η εγκύκλιος προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τους δημάρχους, που τους καλεί άμεσα να κάνουν τις νέες συμβάσεις και να καταθέσουν τα επιπλέον αιτήματα για πρόσληψη νέου προσωπικού».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ