ΕΓΕ Κω: Ευχαριστίες για τη μεγάλη επιτυχία της θεατρικής παράστασης «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν»

1
230

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας- Παράρτημα Κω , μετά τη μεγάλη επιτυχία της θεατρικής παράστασης «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» με τη Χριστίνα Αλεξανιάν στις 31 Ιουλίου στο Ρωμαïκό Ωδείο, εκφράζει δημόσια θερμές ευχαριστίες προς όσους/ες συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της παράστασης:

– τη Διοίκηση και τα στελέχη του Τμήματος Πολιτισμού του ΔΟΠΑΒΣ για τη στήριξη της πρότασής και την ένταξη στα θερινά Ιπποκράτεια

– το κατάστημα Πούλησέ το και το Καφέ ΑΛΣΟΣ για την προμήθεια των σκηνικών και το Κομμωτήριο ΕΛΕΝΑ για την προσφορά του

-το φίλο Μανόλη Σαράντη για την μεγάλη τεχνική βοήθεια, όπως και όλες τις φίλες που συνεργάστηκαν στην αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων

-τους εργαζόμενους στη φύλαξη του αρχαιολογικού χώρου για τις εξυπηρετήσεις

– τους εθελοντές της ομάδας Διάσωσης για την παρουσία τους στη διάρκεια της εκδήλωσης

-το Μανόλη Δραμουντανή και τον Αλέξανδρο Δεληγιάννη για την ηχοφωτιστική κάλυψη

-όλα τα τοπικά ΜΜΕ που ανέδειξαν και πρόβαλαν την παράσταση

-Επίσης, τους Μητροπολίτες Κώου- Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, και Αγκύρας κ.κ. Ιερεμία, για την τιμητική τους παρουσία

– τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης παρούσας και νεοεκλεγείσας για την παρουσία τους, τους εκπροσώπους των Συλλόγων, όπως και τα μέλη της Ε.Γ.Ε. και όλους τους φίλους και τις φίλες που κατέκλυσαν τον χώρο και παρακολούθησαν με μεγάλη προσήλωση και εμφανή συγκίνηση την παράσταση.

Τέλος, ευχαριστούμε την Χριστίνα Αλεξανιάν και τον συνεργάτη της Κώστα Καρασαββίδη που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας. Η συγκλονιστική μαρτυρία της γενοκτονίας των Αρμενίων -της πρώτης γενοκτονίας του προηγούμενου αιώνα -αλλά και του ξεριζωμού του μικρασιατικού ελληνισμού προβλήθηκαν ξεκάθαρα με την εξαιρετική ερμηνεία της , μέσα από τον μονόλογο της Ανζέλ Κουρτιάν. Συνέβαλαν έτσι στη βασική μας στόχευση που είναι η ανάδειξη του γυναικείου λόγου και η απόκτηση της ιστορικής γνώσης. Γιατί πόλεμος, ο εκτοπισμός, η προσφυγιά συμβαίνουν και πάλι κοντά μας.

Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στην αγαπημένη φίλη Χαρά Κοσεγιάν, Φιλόλογο-Συγγραφέα-Σχολική Σύμβουλο, που τίμησε κι εκείνη την αρμένικη καταγωγή της και συμπληρώνει 1 χρόνο φυσικής –όχι όμως πνευματικής-απουσίας.

ΤΟ Δ.Σ. Ε.Γ.Ε-ΚΩ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ