Μαμά εξομολογείται: «Το σώμα μου έχει αλλάξει όμως υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από αυτό»

0
407

Οι περισσότερες γυναίκες μετά την απόκτηση παιδιών νιώθουν ανασφάλεια για το σώμα τους.

Λίγο η χαλάρωση στην κοιλιά, λίγο τα έξτρα κιλά, αρκούν για να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχολογία τους.

Απώλεια κιλών

Ο χρόνος που θα χρειαστεί μια μαμά να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης έχει άμεση σχέση και με το σύνολο των κιλών που πήρε. Αν λοιπόν τα συνολικά κιλά της εγκυμοσύνης ήταν 10-14, μπορεί να ελπίζει ότι με σωστή διατροφή και χωρίς στερήσεις, θα τα χάσει σε λιγότερο από τρεις μήνες ( υπολογίστε ότι κατά μέσο όρο κάθε γυναίκα χάνει περίπου 5,5 κιλά στη γέννα).

Εάν τα κιλά είναι πάνω από 17, τότε θα χρειαστεί περίπου 5-6 μήνες. Φυσικά αυτό εξαρτάται κι από τον μεταβολισμό της κάθε γυναίκας.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κογκρέσο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG), οι νέες μαμάδες χάνουν περίπου 10 κιλά μέσα σε ένα μήνα μετά τον τοκετό!

Επειδή αυτό είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, τουλάχιστον για τις γυναίκες της Μεσογείου, φροντίστε να ξεκινήσετε την προσπάθεια να χάσετε κιλά, χωρίς άγχος αλλά με επιμονή και καλή ψυχική διάθεση.

Ακόμα όμως κι αν χάσετε τα κιλά, είναι πιθανόν να αισθάνεστε άβολα με το σώμα σας.

Όπως όμως λέει σε ένα post της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Samatha, μια μαμά δύο παιδιών, υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα από αυτό και καλό είναι να το θυμόμαστε.

Δείτε τι έγραψε:

« Είναι εκείνη η στιγμή που λίγο πριν καθίσετε στην καρέκλα σκέφτεστε ότι αισθάνεστε καλά αυτές τις μέρες. Και μπαμ. Κάτι γίνεται και ανατρέπονται τα πάντα…

Συνήθιζα να καλύπτω το σώμα μου με μαξιλάρια ή κουβέρτες στην πρώτη μου γέννα όταν θήλαζα γιατί δεν μπορούσα να βλέπω πώς ήταν το σώμα μου.

Και τώρα είμαι ειλικρινά πολύ κουρασμένη μετά το δεύτερο παιδί όμως εστιάζω σε πιο σημαντικά πράγματα πέρα από την φυσική μου κατάσταση.

Το γεγονός ότι δημοσιεύω αυτές τις φωτογραφίες και τα σχόλια είναι για να βοηθήσω τις μητέρες να αισθάνονται λιγότερο μόνες.

Πίσω από κάθε φωτογραφία υπάρχουν 78 άλλες δωροδοκίες, επιπλήξεις, απογοητεύσεις και τράβηγμα μαλλιών. Ακόμα κι αν τα γνωρίζουμε όλοι, τα ξεχνάμε και είναι ωραίο να τα θυμόμαστε».

Μην ξεχνάτε ότι το σημαντικότερο είναι να μάθετε να αγαπάτε το σώμα σας με τις όποιες ατέλειές του.

 

Διαβάστε επίσης

Εννέα πράγματα που συνειδητοποίησα μεγαλώνοντας δύο αγόρια

Πράγματα που έκανα εγώ σαν παιδί το καλοκαίρι και το παιδί μου δεν θα τα κάνει ποτέ

«Ποτέ δεν είναι αργά ν’ αγαπήσεις το σώμα σου» – Το μήνυμα μιας μαμάς μέσα από πρωτότυπες φώτο

«Να είστε ευτυχισμένες, όχι τέλειες!»

mothersblog.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ