Έκαναν πίσω για χάρη της Έλενας

0
1372

Οι πληγές που δεν κλείνουν δέκα χρόνια από τον θάνατο της αξέχαστης πρωταγωνίστριας

Νέες εξελίξεις στη δικαστική διαμάχη της Ινκας με Μητρόπουλο – Χρονοπούλου

Από τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Τέλος στην πολύχρονη δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην κόρη της Ελενας Ναθαναήλ Ινκα Τσαγκάρη και στους Τάσο Μητρόπουλο και Νένα Χρονοπούλου βάζει ο σεβασμός και των τριών στη μνήμη της αξέχαστης πρωταγωνίστριας του ελληνικού κινηματογράφου, που φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον θάνατό της.

Πρόκειται για μια διαμάχη που έφτασε στις αίθουσες των δικαστηρίων ύστερα από αλληλομηνύσεις που έγιναν. Αρχικά η Ινκα κινήθηκε νομικά κατά του συντρόφου της μητέρας της και της μετέπειτα συζύγου του Νένας Χρονοπούλου, για υπεξαίρεση αντικειμένων από το σπίτι στο χωριό Ροβιές της Εύβοιας, όπου ζούσε η Ελενα Ναθαναήλ έως το τέλος της ζωής της.

Στη συνέχεια ο Τάσος Μητρόπουλος απάντησε με νομική ενέργεια εναντίον της Ινκας για συκοφαντική δυσφήμηση. Σήμερα, η «Espresso» φέρνει στο φως της δημοσιότητας την είδηση για το τέλος μιας αδυσώπητης κόντρας που συζητήθηκε πολύ, δημιουργώντας μεγάλο θόρυβο. Ηταν πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κρυσταλλίδης, ο οποίος εκπροσωπούσε την Ινκα στην υπόθεση, αποφάσισε να γίνει εκείνος ο συνδετικός κρίκος που θα έφερνε εις πέρας το δύσκολο έργο του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Ενός συμβιβασμού που αποφασίστηκε να γίνει από αγάπη και των δύο πλευρών στην πάντοτε χαμηλών τόνων σταρ Ελενα Ναθαναήλ και από σεβασμό στη μνήμη της.

«Η αγάπη μου και η ενασχόλησή μου με τα ΑμεΑ, με τα οποία ασχολείται και η Νένα Χρονοπούλου, μας έφεραν πολύ κοντά με τις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα να σταματήσει οποιαδήποτε δικαστική διαμάχη» αναφέρει στα πρώτα λόγια του ο κ. Κρυσταλλίδης και συνεχίζει: «Η Ινκα και ο Τάσος δεν πρόκειται να συνεχίσουν τη δικαστική κόντρα τους. Τα πάντα τελείωσαν. Τα έχουν βρει και όλα ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Για χάρη της Ελενας, από σεβασμό στη μνήμη της, οι κακές στιγμές αποτελούν παρελθόν» συνεχίζει μιλώντας αποκλειστικά στην «Espresso», ανακοινώνοντας επίσημα το τέλος μιας διαμάχης που αμαύρωνε τόσο το όνομα της Ναθαναήλ όσο και αυτό του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Τάσου Μητρόπουλου.

Αμοιβαίες εξηγήσεις

Οπως τονίζει σήμερα ο κύριος Κρυσταλλίδης, «δεν υπήρξε κανένας χρηματικός ή άλλος συμβιβασμός μεταξύ των δύο πλευρών. Απλώς η Ινκα Τσαγκάρη, ο Τάσος Μητρόπουλος και η Νένα Χρονοπούλου θεώρησαν σωστό να λύσουν τα πάντα στο όνομα της Ελενας. Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις μεταξύ τους και όλα καλά» δηλώνει. Στην ερώτησή μας αν η υπεξαίρεση ήταν γεγονός, ο ίδιος είναι απόλυτος: «Φυσικά και ήταν υπαρκτό συμβάν. Ωστόσο δεν είμαι καθόλου πεπεισμένος ότι έγινε κάτι τέτοιο από την πλευρά του Τάσου και της Νένας. Γι’ αυτό άλλωστε και σταμάτησαν οι δικαστικές διαμάχες. Πιστεύω ότι ένας τρίτος δάκτυλος ήθελε να ρίξει διχόνοια και βούτηξε πάρα πολλά πράγματα μέσα από το σπίτι της Ελενας και του Τάσου» αναφέρει στην «Εspresso».

Και ενώ οι δικαστικές περιπέτειες τέλειωσαν για την Ινκα Τσαγκάρη και τον Τάσο Μητρόπουλο, οι… πληγές από την πολύχρονη κόντρα φαίνεται ότι δεν επουλώνονται τόσο εύκολα. Ενα αφιέρωμα που διοργανώθηκε πριν από μερικές ημέρες στο θέατρο Σταθμός για τα 10 χρόνια από τον θάνατο της Ελενας Ναθαναήλ και στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι φίλοι της μεγάλης πρωταγωνίστριας, πλην του Τάσου Μητρόπουλου -ο οποίος δεν είχε προσκληθεί-, φανερώνει, αν μη τι άλλο, ότι οι δύο πλευρές εξακολουθούν να είναι διχασμένες!

Η μήνυση κατά του «Ράμπο» για την κλοπή από το σπίτι της αείμνηστης ηθοποιού

Οι σχέσεις της Ινκας Τσαγκάρη με τον επί 28 χρόνια σύντροφο της μητέρας της Τάσο Μητρόπουλο ήταν αρμονικές έως τη στιγμή που μια κλοπή, που -όπως υποστήριζε εκείνη- σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 σε αποθηκευτικούς χώρους του κτήματος, στις Ροβιές, όπως και μια σειρά φθορών στο εσωτερικό της εξοχικής κατοικίας, έφερε τη ρήξη μεταξύ τους.

Η Ινκα τότε μήνυσε τον Τάσο και τη Νένα Χρονοπούλου, κατηγορώντας τους ως αυτουργούς. Ολα συνέβησαν λίγο καιρό μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης της οικίας με προσωπικά έξοδα του «Ράμπο» του ποδοσφαίρου και της ηθοποιού -για την οποία είχαν την έγκριση της Ινκας- και αφού είχε περιέλθει το κτήμα στην κυριότητά της, όπως ανέφερε το ζευγάρι. Υστερα από αυτό ο πρώην «ερυθρόλευκος» προχώρησε και εκείνος σε μήνυση εναντίον της κόρης της Ελενας Ναθαναήλ.

Απολογητικό υπόμνημα

Οπως υποστήριζε, μάλιστα, ο ίδιος στο απολογητικό του υπόμνημα ενώπιον του ανακριτή Χαλκίδας, προχώρησε στην ανακαίνιση του σπιτιού μαζί με τη σύζυγό του, το οποίο και επισκέπτονταν από σεβασμό στη μνήμη της πρώην συντρόφου του, αφού για κάποιο διάστημα υπήρξε εγκατάλειψή του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ