Ποιος είναι ο μεγάλος καημός του Τέως βασιλιά

0
558

«Ειρήνη, θέλω να σε δω!» Σπαρακτική έκκληση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου να συναντήσει από κοντά, έστω για ύστατη φορά, τη «ζωντανή Καρυάτιδα» (όπως την είχε αποκαλέσει ο Αλέκος Σακελλάριος) Ειρήνη Παπά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», ο τέως Έλληνας βασιλιάς έχει ζητήσει πολλάκις από ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος της σπουδαίας πρωταγωνίστριας να την επισκεφθεί. Εκείνοι, ωστόσο, τον αποτρέπουν ευγενικά, καθώς φοβούνται πως το να τη συναντήσει τώρα που η ηθοποιός πάσχει από Αλτσχάιμερ μπορεί να κάνει κακό στην εύθραυστη υγεία και του ίδιου. Η αγαπημένη ηθοποιός με την τεράστια καριέρα ζει «αιχμάλωτη» της σοβαρής ασθένειας! Στιγμές, εικόνες, πρόσωπα έχουν «ξεθωριάσει στη μνήμη της» και έτσι ο Κωνσταντίνος σε περίπτωση που συναντηθούν μπορεί να βιώσει έντονες συγκινησιακές καταστάσεις σε περίπτωση που δεν τον αναγνωρίσει. Παρ’ όλα αυτά εκείνος δεν καταθέτει τα… όπλα και επιμένει, δείχνοντας έτσι πως ο καημός του να τη δει ξανά είναι μεγάλος.

Η φιλία του Κωνσταντίνου με την Ειρήνη Παπά μετράει περισσότερες από πέντε δεκαετίες! Την εποχή της μεγάλης δόξας της, η σπουδαία μας ηθοποιός μοίραζε τον χρόνο της μεταξύ Ελλάδας και Ρώμης, εκεί όπου διατηρούσε τη δεύτερη κατοικία της και φιλοξενούσε μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της 7ης τέχνης… Από τον Λουκίνο Βισκόντι και τον Φράνκο Τζεφιρέλι μέχρι την Τζίνα Λολομπρίτζιντα, τη Σοφία Λόρεν και τον Αλέν Ντελόν. Όλοι υποκλίνονταν στην Ελληνίδα θεά, η οποία, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, ήταν από τους πιο δοτικούς ανθρώπους που είχαν γνωρίσει. Δεν είναι τυχαίο ότι οι φιλικές συγκεντρώσεις στον υπέροχο κήπο του σπιτιού της άφησαν εποχή.

Ανάμεσα στους πολλούς θαυμαστές της, λοιπόν, υπήρξε και ο τέως βασιλιάς, ο οποίος μαζί με την οικογένειά του είχαν φιλοξενηθεί στο σπίτι της κορυφαίας ηθοποιού, το οποίο βρίσκεται σε ένα από τα ωραιότερα τουριστικά θέρετρα της Ρώμης. Οι συζητήσεις τους, αμέτρητες. Κυρίως για όσα συνέβαιναν στα παρασκήνια των ταινιών που έπαιζε εκείνη και είχε το ταλέντο να αφηγείται υπέροχα, με τη μοναδική χροιά της φωνής της. Τα χρόνια πέρασαν και η διεθνούς φήμης Ελληνίδα ηθοποιός, η οποία υπήρξε μεγάλος έρωτας του Μάρλον Μπράντο, διανύει ήδη το 90ό έτος της ηλικίας της και -χτυπημένη πλέον από το Αλτσχάιμερ- έχει απομονωθεί στο σπίτι της, στην οδό Χοϊδά, με τον υπέροχο κήπο που βλέπει στον Λυκαβηττό και μια αίγλη που θυμίζει μοναστήρι. Με τη σύμφωνη γνώμη και της ίδιας, οι επισκέψεις που δέχεται τα τελευταία χρόνια έχουν περιοριστεί στους πολύ δικούς της ανθρώπους -κυρίως στην ανιψιά της, η οποία βρίσκεται συνεχώς στο προσκεφάλι της- και στους γιατρούς της.

Όμως, και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά κινητικά προβλήματα, τα οποία τον έχουν καθηλώσει σε καροτσάκι και δυσκολεύουν τις μετακινήσεις του, με την μοίρα να παίζει άσχημα παιχνίδια στους δύο φίλους!Δεν ξεχνά, όμως, ποτέ τη φιλία του με την Ειρήνη Παπά και την αναζητά, αλλά η αρρώστια της ηθοποιού είναι το μεγάλο εμπόδιο για μια πιθανή συνάντηση μεταξύ τους.

Πηγή: espressonews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ