Υπόθεση βιασμού οδηγού ταξί: Αθώος ο ηθοποιός

0
181

Ποινή φυλάκισης 30 ημερών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών – Χειροκροτήματα από τους συγγενείς του στο άκουσμα της απόφασης – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα του ταξιτζή

Αθώος κατά πλειοψήφια κρίθηκε ο ηθοποιός Γιώργος Κάρκας, για το αδίκημα του βιασμού του οδηγού ταξί.

Την απόφαση έλαβε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ποινή φυλάκισης 30 ημερών στον ηθοποιό μετά την αθώωσή του για τον βιασμό του οδηγού ταξί

Μετά την αθώωση του ηθοποιού Γ. Καρκά από το αδίκημα του βιασμού οδηγού ταξί, το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 30 ημερών με τριετή αναστολή. Η ποινή του επιβλήθηκε για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών για το οποίο ο κατηγορούμενος είχε κριθεί νωρίτερα ένοχος. Με την απόφασή του το δικαστήριο αναγνώρισε στον ηθοποιό, ο οποίος σημειωτέον είχε μείνει 15 μήνες προφυλακισμένος για την υπόθεση, το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου που ζήτησαν οι συνήγοροι του.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το κατάμεστο ακροατήριο ενώ ακολούθησε θερμός εναγκαλισμός του κατηγορουμένου με τους γονείς του. Την ίδια ώρα η μητέρα του οδηγού ταξί ξέσπασε σε κλάματα μην μπορώντας να πιστέψει ότι ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος για το βιασμό του γιο της.

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του ηθοποιού Βασίλης Ταουξής ανέφερε: «Η Δικαιοσύνη απεφάνθη, 16 μήνες ταλαιπωρίας τελείωσαν από αύριο ο Γιώργος Καρκάς θα είναι ελεύθερος να επιστρέψει στο θέατρο και τους ανθρώπους που τον αγαπούν».

Τι έλεγε η δικογραφία

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, το περιστατικό έλαβε χώρα σε απόμερη τοποθεσία πίσω από τη Γεωπονική Σχολή ενώ μέχρι σήμερα ο κατηγορούμενος καλλιτέχνης αρνείται την εμπλοκή του στην όλη υπόθεση υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος. Μάλιστα, πρόσφατα ο 30χρονος ηθοποιός κατέθεσε μήνυση για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και σωματικές βλάβες σε βάρος του φερόμενου ως θύματος, δηλαδή του οδηγού ταξί, υποστηρίζοντας ότι όλα όσα επιβαρυντικά κατέθεσε εναντίον του σε ανακριτή και εισαγγελέα είναι ψευδή.

Ο νεαρός καλλιτέχνης παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας με βούλευμα που εξέδωσε το συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Κατηγορείται για βιασμό αλλά και για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο ηθοποιός ασέλγησε σε βάρος του οδηγού ταξί αφού πρώτα τον αναισθητοποίησε. Χαρακτηριστικά, στο βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών, αναφέρεται για τον 30χρονο κατηγορούμενο: «Στην Αθήνα στις 13/11/2018 με σωματική βία, συνισταμένη στην περιαγωγή άλλου σε κατάσταση αναισθησίας και ανικανότητας για αντίσταση με υπνωτικά ή ναρκωτικά ή άλλα ανάλογα μέσα, εξανάγκασε άλλον σε ανοχή ασελγούς πράξη».

Ειδικότερα, ο 30χρονος καλλιτέχνης το απόγευμα της 13ης Νοεμβρίου του 2018 «επιβιβάσθηκε στο ταξί που οδηγούσε ο (…) και του ζήτησε να τον μεταφέρει στην περιοχή του Μοναστηρακίου στο μαγαζί με την επωνυμία (…) όπου χρησιμοποιώντας ως τέχνασμα ότι θέλει να τον κεράσει ένα σάντουιτς, κατάφερε να τον απομακρύνει από το όχημα, εισήλθε μόνος του σε αυτό και έριξε στο ποτήρι με τον καφέ του παθόντος άγνωστη ναρκωτική ουσία, ενώ άφησε να διαχυθεί και στον αέρα άγνωστη αναισθητική-χαλαρωτική ουσία».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, όταν το θύμα ξαναμπήκε στο ταξί για να συνεχίσουν τη διαδρομή προς το Γκάζι και ήπιε μερικές γουλιές από τον καφέ του, άρχισε να ζαλίζεται και να νιώθει ερωτική έξαψη.

Κατά τη δικογραφία αυτή την κατάσταση στην οποία περιήλθε ο οδηγός ταξί, φέρεται ότι εκμεταλλεύτηκε ο κατηγορούμενος, για να τον οδηγήσει πίσω από τη Γεωπονική Σχολή, όπου τον εξανάγκασε σε ασελγή πράξη, αφού προηγουμένως είχε βεβαιωθεί πως το θύμα είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Τέλος, όσον αφορά στο αδίκημα της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών το βούλευμα αναφέρει πως: «Ο κατηγορούμενος, χωρίς να έχει αποκτήσει την έξη της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, ενεργώντας με πρόθεση, είχε προμηθευτεί από άγνωστο άτομο και είχε στην κατοχή του προς ιδία αποκλειστικά χρήση απαγορευμένες ουσίες».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ