ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Λ. Αυγενάκης: Επαναφορά μειωμένου ΦΠΑ, αλλά δεν ξέρουμε πόσο γρήγορα και σε ποιο βαθμό… «Επανάσταση της κοινής λογικής»

4
790

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Λ. Αυγενάκης: με φορείς και αυτοδιοικητικούς: «Επανάσταση της κοινής λογικής» μιας και με αυτή την κυβέρνηση κι αυτή έχει χαθεί…

Για επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, «αλλά δεν ξέρουμε πόσο γρήγορα και σε ποιο βαθμό μπορούμε να φτάσουμε», δεσμεύθηκε στην σύσκεψη που έγινε στο ΕΒΕΔ με τους φορείς της Κω, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Λ. Αυγενάκης εντολή του Προέδρου του Κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να λέμε την αλήθεια ακόμα κι αν δεν είναι ευχάριστη. «Για μας είναι προτεραιότητα αλλά δεν ξέρουμε τον ακριβή χρόνο για τον στόχο επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ».

Το μπορώ και δεσμεύομαι είναι πολύ συγκεκριμένο για να μπορούμε να σας κοιτάζουμε στα μάτια.

Ειδικά στον εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων είπε ότι προεκλογικά (στις πρώτες εκλογές) ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ένα προεκλογικό φυλλάδιο με καμιά εκατοστή δεσμεύσεις στους αγρότες και κτηνοτρόφους, δεν ξέρω αν έχει μείνει κανένα γιατί θα τα χουν εξαφανίσει «πείτε μου αν υπάρχει ένα που έκαναν αυτοί οι ψεύτες… Ούτε ένα οι αρχιαπατεώνες… Βρε κερ…. με τι μούτρα έρχεστε ξανά στην ύπαιθρο…»

Για μας στην ΝΔ το φορολογικό είναι πολύ συγκεκριμένο: το κόστος παραγωγής πρέπει να μειωθεί… Η πολιτική ξεκινάω από το χωράφι για να πάω στο ράφι είναι εντελώς λάθος, αυτό που πρέπει να ισχύει είναι «ξεκινάω από το ράφο για να πάω στο χωράφι».

Όπως τόνισε και στην κεντρική ομιλία του στην κομματική εκδήλωση της ΤΟ Κω της ΝΔ, μετά το τρίτο μνημόνιο έρχεται το τέταρτο 2019-2020 με 5,4 δις μέτρα και χωρίς καμία χρηματοδότηση, πράγμα που θα το ζήσουμε στο πετσί μας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στις χρήσεις γης ως κυρίαρχο θέμα και προετεραιότητα για τη ΝΔ.

Απολύτως ανόητο χαρακτήρισε το να ξεκινήσει η εργολαβία για το λιμάνι στην Κω τον Μάιο (και αν είναι Μάιο ή είναι ζήσε Μάη μου, όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης). «Από την πλευρά μας θα πιέσουμε να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται έστω και αν είναι να κερδίσουμε δέκα μέρες ή μια βδομάδα αφού χάσαμε τόσο καιρό μέχρι τώρα.

Σε συνεργασία με τον βουλευτή Μ. Κόνσολα δεσμεύθηκαν να πάρουν πρωτοβουλίες για επίσπευση των διαδικασιών και αποζημιώσεων για τους σεισμούς που έμειναν τόσο πίσω.

Ενώ τέθηκαν και μια σειρά άλλων ζητημάτων που έμεινα πίσω όπως διαχείριση απορριμμάτων που άντιδρούσαν διάφοροι «παραγονταρέοι-βλέπετε Καματερό ας πόύμε, δήθεν ευαίσθητοι για το περιβάλλον  όταν ήταν να φτιάξουμε τη μονάδα διαχείρισης του λεκανοπεδίου κι έτσι χάθηκε τότε η ευκαιρία».

Το φορολογικό στη χώρα μας είναι ένα δαιδαλώδες σύστημα και στο πρόγραμμά μας κάνουμε ειδική αναφορά για ένα απλοποιημένο, σταθερό και κατανοητό σύστημα για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να υπάρξει πλούτος , παραγωγή και νέες θέσεις εργασίας.

Για τη δημόσια διοίκηση σας ξεκαθαρίζουμε ότι αυτό το χαοτικό πράγμα δεν πρόκειται να συνεχιστεί. Κανένας δεν αξιολογείται, κανένας δεν είναι εκεί που πρέπει να είναι με συνέπεια να έχει απογυμνωθεί από τεχνικά στελέχη η Περιφέρεια. Γι’ αυτό τόνισε θα πρέπει να υπάρξει επανασχεδιασμός της δημόσιας διοίκησης από πάνω μέχρι κάτω για να υπηρετείται καλύτερα ο πολίτης.

Ακόμα και οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι κατάλαβαν ότι η προπαγάνδα «ο Μητσοτάκης ο δράκουλας θα ρουφήξει το αίμα των δημοσίων υπαλλήλων» ποιος πραγματικά τους δουλεύει ψιλό γαζί και ποιος δημιουργεί προσϋποθέσεις εξέλιξεις των άξιων και σοβαρών δημ. υπαλλήλων εκλέγοντας στην ΑΔΕΔΥ ως Πρόεδρο τον επικ. της ΔΑΚΕ και στέλεχος της ΝΔ Γιάννη Πάιδα.

Για την ακτοπλοΐα και το χάος που επικρατεί επίσης εκεί τόνισε ότι μέχρι το Πάσχα θα έρθει στο νομό ξανά ο Μ. Βαρβιτσιώτης για το πρόγραμμα και τον πλήρη σχεδιασμό της Περιφέρειας με την οποία υπάρχει μια καλή συνεργασία έτσι ώστε με τον που γίνουν εκλογές και αναλάβει η ΝΔ να αρχίσει αμέσως υλοποίηση έργου και όχι σχεδιασμό.

Για τον τουρισμό που είναι στον αυτόματο και κάποια στιγμή θα αρχίσουν να επανέρχονται στην ομαλότητα οι ανταγωνιστικοί προορισμοί γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια -όπως τόνισε και ο Υπ. Συντονιστής του κόμματος Μ. Κόνσολας ώστε να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για τις νέες καταστάσεις.

Για τουριστική σχολή στην Κω (που πρότεινε ο Ν. Σαμαράς εκ μέρους των Δντών ξενοδοχείων) ο Λ. Αυγενάκης τόνισε και πάλι τον σωστό σχεδιασμό που πρέπει να γίνει . Ενώ η εφαρμογή του τέλους διανυκτέρευσης θα φέρει «το απόλυτο χάος», ήταν άλλο ένα χτύπημα στην ήδη επιβαρυμένη πλάτη των επιχειρηματιών του τουρισμού.

Δεσμεύθηκε επίσης και για πίεση σε συνεργασία με τον Μ. Κόνσολας και την κοινοβουλευτική ομάδα στο θέμα αποκατάστασης των σχολείων και αποζημιώσεων των πληγέντων. Το θέμα αποκατάστασης των μνημείων εκτίμησε ότι θα πάει μιας και η Αρχαιολογική υπηρεσία λειτουργεί με ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και ρυθμό.

Για την αυτοδιοίκηση στην συνάντηση που προηγήθηκε στο επαρχείο παρουσία του Επάρχου Γ. Χαλκιδιού, του Αντιδημάρχου Θ. Μουζουράκη, των εκπροσώπων της παράταξης Όραμα Γ. Φραγκούλη και Σ. Βασιλειάδη, των Περιφ. συμβούλων Ε. Νάκη και Δ. Χαματζόγλου (ο οποίος έθεσε από πρώτο χέρι το θέμα των ξεχασμένων σεισμοπαθών της Κω) επανέλαβε την δέσμευση για άμεση πίεση, ενώ για τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση επανέλαβε τη δέσμευση Μητσοτάκη σε περίπτωση εφαρμογής της απλής αναλογικής «δηλ. του απόλυτου χάους» για επαναφορά του υπάρχοντος εκλογικού συστήματος.

Καταλήγοντας ο κ. Αυγενάκης με την αναγκαιότητα για «επανάσταση της κοινής λογικής» μιας και με αυτή την κυβέρνηση κι αυτή έχει χαθεί…Όπως και για επιστροφή στην κανονικότητα σε όλα τα επίπεδα φέρνοντας το παράδειγμα εκτροπής με τις δίμηνες άδειες Κουφοντίνα με τόσες δολοφονίες στην πλάτη του, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τόσα χρόνια ατελείωτα στη κυβέρνηση γιατί δεν καταργήσατε τον Φ.Π.Α.;
    Τέλος…..

  2. Όλη η αλήθεια σε μια φράση του Μίκη Θεοδωράκη στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας, που όλως περιέργως «ξεχάστηκε» … Αριστερή η πιο επικίνδυνη μορφή του φασισμού!!

  3. Ο κύριος Νικητιάδης υποσχέθηκε πλήρη κατάργηση, κανονικά θα έπρεπε να τάξετε αρνητικό ΦΠΑ. Για κάθε αγορά που κάνουμε το κράτος να μας επιστρέφει ένα 10% της αξίας του εμπορεύματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ