ΦΩΤΟ – βίντεο Με επιτυχία η αναπαράσταση του τρύγου στο κτήμα Τριανταφυλλοπούλου

3
2973
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Στον καταπράσινο ειδυλλιακό χώρο στο κτήμα Τριανταφυλλοπούλου το Λύκειο Ελληνίδων Κω πραγματοποίησε το απόγευμα της τρίτης 27/8/, την γιορτή του τρύγου.

Στον φιλόξενο χώρο έγινε αναπαράσταση του τρύγου και ξαναζήσαμε το παλιό πατητήρι.

Τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων έλαβαν μέρος στην παραδοσιακή αναπαράσταση. Ακολούθως χόρεψαν κάτω από τους μελωδικούς ήχους της παραδοσιακής μας μουσικής που ερμήνευσαν εξαιρετικά ο Δαυίδ Νέσκες στο βιολί και ο Γιώργος Σκαρπαθιωτάκης στο λαούτο και το τραγούδι.

Την επιτυχημένη εκδήλωση άνοιξε η φιλόξενη οικοδέσποινα κ. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου που αφού ανέδειξε το έργο του Λυκείου Ελληνίδων ευχαρίστησε την πρόεδρο κ. Αργυρώ Κατσίλλη που ακολούθως έλαβε τον λόγο και μας ταξίδεψε σε αλλοτινούς χρόνους που περιελάμβαναν εικόνες και γεγονότα από τον ζεστό μήνα Αύγουστο τον τρυγητή.

Τέλος, η Υπεύθυνη Πολιτιμού του ΔΟΠΑΒΣ Ειρήνη Χατζηχριστοφή για να ευχαριστήσει το Λύκειο Ελληνίδων για την άψογη συνεργασία όλων αυτών των χρόνων επέδωσε στην Πρόεδρο μια έκδοση του βιβλίου του Κ. Κογιόπουλου.

Η ευχάριστη εκδήλωση περιείχε νόστιμη μουσταλευριά, δροσιστική κανελάδα, ντολμαδάκια, τυρί της τυριάς και φυσικά σταφύλια.

Στο τέλος μοιράσθηκαν Φανουρόπιτες λόγω της ημέρας του Αγίου Φανουρίου.

Ξανθίππη Αγρέλλη

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΩ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ .. ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ. ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΙΡΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ …. ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΠΙΚΡΟΧΟΛΟΥΣ ΧΟΛΙΑΣΤΕΣ!!!!ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ