Καρδιοχτύπησαν οι επιβάτες της πρωινής πτήσης του Σαββάτου από Κω όταν μουσουλμάνος επιβάτης άρχισε να κάνει την προσευχή του…

2
3324

Καρδιοχτύπησαν δεκάδες επιβάτες της πρώτης πρωινής πτήσης του Σαββάτου από Κω για Αθήνα όταν ένας συνεπιβάτης τους σηκώθηκε όρθιος, έπιασε τα αυτιά του και άρχισε να βγάζει κάποιες παρακλητικές κραυγές!

Άραβας ή Τούρκος που ήθελε να προσευχηθεί, όμως οι επιβάτες του αεροπλάνου άρχισαν να κάνουν το σταυρό τους «για να τον φωτίσει ο θεός και να μην πατήσει το κουμπί», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο neakriti.gr συγγενής επιβάτη, δικηγόρου στο επάγγελμα και από μέλος πολύ γνωστής οικογένειας του Ηρακλείου, που έγινε μάρτυρας του περιστατικού.

Το σκηνικό σουρρεαλιστικό! Εκείνος έλεγε την προσευχή του στο Μωάμεθ και οι υπόλοιποι έκαναν το σταυρό τους έχοντας παρεξηγήσει τις προθέσεις του. Η ίδια πηγή ανέφερε στο neakriti.gr ότι πολλοί επιβάτες της πτήσης τρόμαξαν με τα λόγια που άκουγαν, όμως δεν καταλάβαιναν, θεωρώντας ότι ο συνεπιβάτης τους ήταν έτοιμος για όλα.

Και όπως καταλαβαίνει κάποιος, ο φόβος και ο τρόμος είναι κακός σύμβουλος. Πολλοί επιβάτες επηρεασμένοι από όσα ακούν στις ειδήσεις για την τρομοκρατία, ίσως και να θεώρησαν ότι βρέθηκαν τη λάθος ώρα σε λάθος μέρος, δηλαδή ακριβώς τη στιγμή τέλεσης μιας πιθανής τρομοκρατικής πράξης.

«Φοβηθήκαμε ότι θα πατούσε κάποιο κουμπί»

Αυτό περιγράφει συγγενής επιβάτη στο neakriti.gr, καταλαβαίνοντας ταυτόχρονα πόσο τραγελαφικό ήταν τελικά το σκηνικό. Ευτυχώς δε συνέβαινε τίποτε κακό. Απλώς ο άνθρωπος ήθελε να προσευχηθεί, σύμφωνα με τα όσα προστάζει η θρησκεία του.

Η επιβίβαση είχε γίνει πολύ νωρίς, περίπου στις 6 το πρωί, και δεν είχε προλάβει να πει την καθιερωμένη πρωινή προσευχή του που λέγεται σε συγκεκριμένες ώρες και με συγκεκριμένο προσανατολισμό σώματος.

Όταν επέλεξε να κάνει την προσευχή του ο συγκεκριμένος άνθρωπος, δηλαδή μέσα την καμπίνα του αεροπλάνου, απλώς τρόμαξαν οι υπόλοιποι γεγονός που αποδεικνύει ότι όσα συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο σε συνάρτηση με την ταχύτητα μετάδοσης της πληροφορίας και των μέσων πληροφόρησης,  έχουν δημιουργήσει έναν τεράστιο σύγχρονο φόβο.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης-cretedoc.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΩΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΕΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ… ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΧΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ GPS ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ…. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΕΙ ΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟ ΜΕΜΕΤΗ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΨΑΘΟΥΡΙ????

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ