Ανείπωτη τραγωδία στη Ρωσία: 41 παιδιά νεκρά από πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο! (Pics-Vid)

0
133

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους – Πάνω από δέκα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται –  44 τραυματίες, 10 από τους οποίους νοσηλεύονται

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι – εκ των οποίων έως και 41 παιδιά – έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Κυριακή σε εμπορικό κέντρο με χώρους ψυχαγωγίας στην περιοχή Κεμέροβο της Σιβηρίας. Σύμφωνα με τις αρχές, 44 άνθρωποι τραυματίστηκαν και από αυτούς δέκα νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με τις αρχές, περισσότερα από δέκα παιδιά αγνοούνται. Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε έναν από τους υψηλότερους ορόφους του εμπορικού κέντρου Zimnyaya Vishnya και πολλά από τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους βρίσκονταν σε κινηματογραφική αίθουσα.

Η πυρκαγιά μαινόταν επί 17 ολόκληρες ώρες προτού τελικά καταφέρουν να τη σβήσουν οι Ρώσοι πυροσβέστες. Ωστόσο, όπως φαίνεται, νέα φωτιά προκλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο ίδιο κτίριο. Φωτογραφίες που δημοσιεύουν ρωσικά ΜΜΕ δειχνουν καπνό να βγαίνει ξανά από ορισμένα παράθυρα, την ώρα που εξακολουθούν να αγνοούνται αρκετά άτομα.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους να πηδάνε από τα παράθυρα του κτιρίου για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Person jumps from burning shopping center in Kemerovo, Russia (GRAPHIC)

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατέρρευσε η οροφή πάνω από δύο κινηματογραφικές αίθουσες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας. Όπως μετέδωσε το Sputnik, επικαλούμενο την Προεδρική Επίτροπο για τα Δικαιώματα των Παιδιών Αννα Κουζνετσόβα, η πυρκαγιά οφείλεται σε εγκληματική αμέλεια. Η Κουζνετσόβα έδωσε εντολή για τη διενέργεια ελέγχων σε όλα τα εμπορικά κέντρα της χώρας.

Περίπου 660 μέλη των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών μετέβησαν επί τόπου, ενώ οι πυροσβέστες επιχειρούσαν επί 17 ώρες να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Το Κεμέροβο, μια περιοχή όπου υπάρχουν ανθρακωρυχεία, βρίσκεται σε απόσταση 3.600 χλμ ανατολικά της Μόσχας.

Το εμπορικό κέντρο, το οποίο άνοιξε το 2013, διαθέτει κινηματογραφικές αίθουσες, εστιατόρια, μια σάουνα, μια αίθουσα μπόουλινγκ και έναν μικρό ζωολογικό κήπο.

Russia: Drone footage of Kemerovo mall blaze that killed scores

Η πυρκαγιά φέρεται να ξέσπασε περίπου στις 17:00 τοπική ώρα χθες Κυριακή σε ένα τμήμα του κτιρίου όπου βρίσκονται οι αίθουσες ψυχαγωγίας, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Γιεβγκένι Ντεντιουκίν της υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων της περιοχής του Κεμέροβο, δήλωσε ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μια έκταση περίπου 1.500 τμ. «Το εμπορικό κέντρο είναι μια πολύπλοκη κατασκευή. Υπάρχουν πολλά εύφλεκτα υλικά».

Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν και ανακρίνονται, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής της διαχειρίστριας εταιρείας του εμπορικού κέντρου, σύμφωνα με την Επιτροπή. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο ιδιοκτήτης του εμπορικού κέντρου.

Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, το κόστος της ζημιάς από την πυρκαγιά εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 52,6 εκατ. δολάρια.

Συγκλονίζουν τα μηνύματα των παιδιών από την πύρινη κόλαση

Την ώρα που οι τοπικές Αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι ο τραγικός απολογισμός της πυρκαγιάς θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες, τα ρωσικά ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφίες από τα δεκάδες παιδιά που χάθηκαν στην πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τους Siberian Times, ένα 11χρονο αγόρι βρίσκεται σε κώμα αφού πήδηξε από ένα παράθυρο ώστε να γλιτώσει από τις φλόγες. Και οι δύο γονείς του, όπως επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί, έχασαν τη ζωή τους μέσα στο εμπορικό κέντρο, προσπαθώντας να φτάσουν το αγόρι τους.


Μεταξύ των αγνοουμένων είναι οκτώ μικρές μαθήτριες από το κοντινό χωριό Τρεσέβσκι (από 11 έως 12 ετών) που είχαν πάει, συνοδεία της δασκάλας τους, να δουν μια εκπαιδευτική ταινία στο σινεμά του εμπορικού κέντρου. Στο σπαραχτικό τελευταίο τηλεφώνημα που έκανε στη θεία του ένα από αυτά τα κοριτσάκια, η Βικτόρια Ποτσανκίνα, άφησε ένα μήνυμα στη μητέρα της.

«Οι πόρτες έχουν μπλοκάρει. Δεν μπορώ να βγω έξω, δεν μπορώ να ανασάνω. Πες στη μαμά ότι την αγαπάω», είπε η μικρούλα και έκλεισε το τηλέφωνο.

Ένα 13χρονο κορίτσι, η Μαρία Μορόζ, έστειλε μήνυμα σε έναν συγγενή της λέγοντας: «Είμαστε κυκλωμένοι από τη φωτιά. Μάλλον πρέπει να πω αντίο». Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που επικοινώνησε κάποιος με τη Μαρία, αφού είναι επίσημα μέσα στη λίστα των αγνοουμένων.

H 13χρονη Μαρία

maria-ena

Russia: Kemerovo citizens donate blood for those injured in mall fire

Δείτε βίντεο: Ανείπωτη τραγωδία στη Ρωσία: 41 παιδιά νεκρά από πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ