Τα Μεγάλα Ψέματα του μικρού Ερμή στο Θέατρο ΣΦΑΓΕΙΟ

0
99

Η βραβευμένη ομάδα  ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, μετά τις παραστάσεις της «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων», «Απαγορεύεται η μουσική!» και «Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες», ανανεώνει και φέτος το ραντεβού της με τους μαθητές των σχολείων της Κω παρουσιάζοντας την επιτυχημένη της παράσταση «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή», που πρωτοπαίχτηκε στο Μέγαρο Μουσικής ΑΘηνών και κυκλοφόρησε και σε βιβλίο από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Σε πρωτότυπο κείμενο των συγγραφέων Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη (Κρατικό Βραβείο Συγγραφής 2007 και 2015, διεθνής διάκριση White Ravens 2016) η ομάδα Κοπέρνικος υπόσχεται πάντα ένα απολαυστικό, ποιοτικό θέαμα.

Ο μικρός Ερμής, ένα παιδί κεφάτο και δραστήριο περνάει ώρες στη δανειστική βιβλιοθήκη διαβάζοντας παραμύθια και ιστορίες για δράκους. Έχει όμως ένα τρομερό ελάττωμα: είναι ένας μοναδικός, ανεπανάληπτος και παθιασμένος ψεύτης! Με τα εξωφρενικά του ψέματα αναστατώνει καθημερινά όλους τους κατοίκους του χωριού του. Πείθει τον κουρέα να φυτέψει μια τριανταφυλλιά στο κεφάλι του, προτείνει στον φούρναρη να τρώει κάμπιες και μυρμήγκια και βάζει τον ράφτη να μιλάει με φαντάσματα τα βράδια! Τι θα συμβεί όμως όταν μια μέρα ένα από τα ψέματά του βγει, πέρα για πέρα, αληθινό; Η ζωή του γίνεται άνω κάτω και ο μικρός Ερμής μπλέκει σε μια περιπέτεια απίστευτων διαστάσεων! Τι είναι τελικά αλήθεια και τι ψέμα; Η παράσταση δίνει τις δικές της απαντήσεις και οι θεατές μένει να τις πιστέψουν…ή όχι!

Το έργο μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη συνέπεια των πράξεών μας, αλλά και τις συνθήκες που επιτρέπουν στο ψέμα να ανθίσει! Κύρια συστατικά του είναι το χιούμορ, η χειμαρρώδης δράση, η φαντασία και τα παιχνίδια με τα μουσικά ηχοχρώματα (ζωντανή μουσική με όργανα προπαιδείας Orff).

 

Η παράσταση θα παρουσιάζεται σε χώρους σχολείων τη Δευτέρα 20, Τρίτη 21 και Τετάρτη 22 Μαΐου (εισιτήριο € 4  για περισσότερα από 100 παιδιά). Παραστάσεις για το κοινό θα γίνουν στο Θέατρο Σφαγείο την Κυριακή 19 Μαΐου, με εισιτήριο € 8.

Απευθύνεται σε παιδιά από 2,5 ετών ως και την Δ’ δημοτικού (Ε και ΣΤ, κατόπιν επιλογής των δασκάλων τους). Διάρκεια: 60 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Το έργο προτείνεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, ενώ εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το video trailer της παράστασης και να πάρετε μια ιδέα από τη δουλειά της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ