ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Κω: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ έξω από τα γραφεία της Έν. Ξενοδόχων Κω (Τετάρτη 7μμ)

0
495

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ 21 ΤΗΛ.22420-27936 ΦΑΞ.2242022394

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΗ 19:00 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

(ΑΡΤΕΜΙΣΙΑΣ 2, ΚΩ)

Παλεύουμε για δουλειά με δικαιώματα, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

· Υπογραφή και εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις.

· 7ωρο, 5ημερο 35ωρο, με δυο συνεχόμενα ρεπό.

· Επαναφορά και διεύρυνση των βαρέων και ανθυγιεινών και του εφάπαξ.

· Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όλα αυτά τα χρόνια εμείς οι εργαζόμενοι στο τουρισμό, είδαμε τους μισθούς μας να κατρακυλάνε, τα βαρέα και ανθυγιεινά να καταργούνται, την κλοπή του εφαπαξ και τις συνθήκες δουλειάς να χειροτερεύουν.

Τα κόμματα που κυβέρνησαν και σήμερα το παίζουν ξαφνιασμένοι έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που βιώνουμε στους χώρους δουλειάς. Η 7ήμερη εργασία χρόνια ολόκληρα εφαρμόζεται στα περισσότερα ξενοδοχεία της περιοχή μας. Ποιόν πάνε να κοροϊδέψουν;; Σήμερα ανακάλυψαν την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί;; Δεν ξέρουνε ότι στον κλάδο της ανάπτυξης και της βαριάς βιομηχανίας οι εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς ρεπώ για 5 με 6 μήνες, με μισθούς πείνας;

Η μεγάλη εργοδοσία στο τουρισμό τα θέλει όλα…Ζητά να μην υπάρχει τίποτα που να την εμποδίζει να εκμεταλλεύεται την εργατική δύναμη για όσο και όποτε αυτή θέλει. Ακόμα και τα ελάχιστα θέλει να καταργήσει ..

Λένε πως επαναφέρανε την σύμβαση. Στα χαρτιά. Στην πραγματικότητα τα πακέτα και η εντατικοποίηση πάνε σύννεφο. Η εργοδοτική τρομοκρατία με «μαξιλάρι» την ανεργία εκφράζεται στο «έτσι είναι εδώ τα πράγματα αν δε σ’ αρέσει φύγε» .

Συνέταιροι στο έγκλημα και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Τουρισμού Επισιτισμού, η οποία υπόγραψε σύμβαση με μειώσεις μισθών, που επιτρέπει τη 10ωρη και 7ημερη εργασία.

Δε θα σταματήσουν εδώ…Τα χειρότερα είναι μπροστά αν δεν πάρουμε τα μέτρα μας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σήμερα το «αϊ σιχτιρ» δεν φτάνει.Η υπομονή δεν ξεπερνάει την εξάντληση και τα μυοσκελετικά προβλήματα. Η κούραση δεν πληρώνεται με τα ψίχουλα που μας πετάνε.. Δεν είναι ζωή αυτή όταν η τεχνολογική και επιστημονική πρόοδος μπορεί να μας εξασφαλίσει καλύτερη ποιότητα ζωής

Αυτοί –εργοδοσία-κυβέρνηση-αστικά κόμματα- μπορεί να φαίνονται ισχυροί! Εμείς όμως είμαστε οι πολλοί!

Και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας

Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να μας επιβάλλει το «σπίτι δουλειά, δουλειά σπίτι» για ένα κομμάτι ψωμί.

Είναι απαράδεκτο να στεγάζουν πίσω από τις γυαλισμένες βιτρίνες των 5άστερων και 4άστερων ξενοδοχείων εργαζόμενους σε κοντέινερ .

Δεν είναι πρόοδος να μην έχουμε ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειες μας, να ασχοληθούμε με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό. Να μην μας επιτρέπουν να χαρούμε τις ομορφιές του τόπου μας.

Κανένας φόβος! Συσπείρωση στο σωματείο για το μικρό ή μεγάλο πρόβλημα για κάθε παραβίαση των δικαιωμάτων μας στο χώρο δουλειάς.

Υπάρχει λύση! Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στη χώρας μας, το ΠΑΜΕ, πάει κόντρα σε όλους αυτούς που μας κάνουν το βίο αβίωτο.

Διεκδικούμε:

  • Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της υποχρεωτικότητας των κλαδικών συμβάσεων. Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. 7ωρο , 5ημερο, 35ωρο.

  • Εφαρμογή των κλαδικών Συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, με ουσιαστικές αυξήσεις.

  • Επαναφορά των ειδικοτήτων του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και διεύρυνσή τους σε άλλες ειδικότητες, σε ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα.

  • Επαναφορά της 20ετίας στο ΕΦΑΠΑΞ, επέκτασή του και στον Επισιτισμό.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, τα δουλεμπορικά – εργολαβικά συνεργεία.

  • Όσοι εργαζόμενοι δουλεύουν εποχικά με ορισμένου χρόνου συμβάσεις σε ξενοδοχεία και εστιατόρια fullseason, να υπόκεινται στις διατάξεις περί εποχικών εργαζομένων, με δικαίωμα επαναπρόσληψης και χορήγηση εποχικού επιδόματος.

  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

  • Στελέχωση των ΣΕΠΕ-ΙΚΑ-ΟΑΕΔ ΙΟΥΝΗΣ 2019

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ