Κινητοποίηση για την Υγεία: Τετάρτη 1η Ιούλη, στις 11:00πμ, στην είσοδο του Νοσοκομείου Κω (είσοδος από Ελ. Βενιζέλου)

0
532

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ  ΤΗ  ΦΩΝΗ  ΜΑΣ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ  ΤΗ  ΖΩΗ  ΜΑΣ  ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ  ΜΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΤΗΣ  ΥΓΕΙΑΣ  ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ : 1 ΙΟΥΛΗ στις 11 πρωί έξω από Νοσοκομείο

 

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου χαιρετίζει και στηρίζει τον αγώνα σε ένα πολύ δύσκολο, αυτήν την περίοδο, εργασιακό χώρο, αυτόν του νοσοκομείου της Κω.

Απευθυνόμαστε σε όλους και όλες τους εργαζόμενες/οι, στους άνεργους και συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες του τουρισμού και του εμπορίου ,τους μικροπαραγωγούς ,τους νέους επιστήμονες

Βρισκόμαστε  σε  μια  περίοδο  μιας  νέας  οικονομικής  κρίσης  που  επιταχύνεται  και  οξύνεται  λόγω  της  πανδημίας.  Όλοι εμείς  βρισκόμαστε  σε  μια  εξαιρετικά  δύσκολη  θέση. Χωρίς  μεροκάματο , χωρίς  την δυνατότητα     να  εξασφαλίσουμε   μια    στοιχειώδη   αξιοπρεπή  διαβίωση,  ανήμποροι    να ανταποκριθούμε  σε βασικές  μας  υποχρεώσεις.

Η  Ε.Ε  και η  κυβέρνηση  φροντίζουν   να  ενισχύουν τους  μεγάλους  ομίλους  με  πακτωλό χρημάτων ,  επιδοτήσεις  ,  φοροαπαλλαγές  ,  εισφοροαπαλλαγές  και  φτηνούς  εργαζομένους.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες έρχονται να ανοίξουν τα ξενοδοχεία στην περιοχή μας. Θα ξεκινήσει μία τουριστική σεζόν η οποία δεν θα έχει προηγούμενο. Όχι μόνο από την σκοπιά της προσέλευσης των τουριστών η οποία θα είναι μειωμένη. Αλλά και από την σκοπιά των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον τουρισμό και γύρω από αυτόν.

Το μπαράζ αντεργατικών μέτρων το τελευταίο διάστημα, προκαλεί μεγαλύτερο φόβο για όσους βρεθούν να δουλεύουν για τους όρους που θα επιβάλλει η εργοδοσία ,αλλά και για την ίδια τους την υγεία αφού ότι μέτρα παρθούν σε ξενοδοχειακές μονάδες απέναντι στον κορονοϊό είναι καθαρά προαιρετικά.

Απ’ όπου κι αν το πιάσεις, όπως κι αν το δεις, από παντού επιβεβαιώνεται ότι ο πραγματικός ιός είναι η πολιτική που θεωρεί την Υγεία εμπόρευμα, τους εργαζόμενους αναλώσιμους και τον ασθενή πελάτη, με ή χωρίς πανδημία.

Η  κυβέρνηση  της  ΝΔ ,  ισχυρίζεται πως διαχειρίστηκε σοφά την πανδημία ,θέλοντας να αποσπάσει την συναίνεση και την ανοχή του λαού μπροστά στα δύσκολα που καταστρώνει.’Ομως:

  • Δεν πήρε  κανένα  ουσιαστικό  μέτρο  για  την  ενίσχυση  του  δημόσιου  συστήματος  υγείας.    Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο της Κω υπολειτουργεί με το πέρασμα μίας καραντίνας που το βρήκε όπως και πριν υποστελεχωμένο, χωρίς τα απαραίτητα φάρμακα και εξοπλισμό ώστε να λειτουργήσει. Μια ίδια κατάσταση και χειρότερη ζουν οι κάτοικοι των χωριών, όπου το καινούριο Κέντρο Υγείας της Αντιμάχειας λειτουργεί με μόλις ένα γιατρό.

Αυτή  η  γύμνια του  συστήματος  υγείας     πάντα  αποτελούσε πληγή  και για  το  νησί  μας.

Ακόμη  πιο  έντονα    στη περίοδο πανδημίας  ,  μας προκαλεί   μεγαλύτερη ανασφάλεια  και λόγω της  δυσκολίας  διασύνδεσής   με  νοσοκομεία αναφοράς  όπου  υπάρχουν  ΜΕΘ  και  δυνατότητα αντιμετώπισης  ενδεχομένων  κρουσμάτων.

Τα οξυμένα αυτά προβλήματα έβγαλαν ακόμα  και  κατά  τη διάρκεια  της  καραντίνας  ,τους εργαζόμενους  στο  νοσοκομείο  της  Κω στον δρόμο του αγώνα οι οποίοι  κατέθεσαν  ρεαλιστικά  και  αυτονόητα αιτήματα ,  ζήτησαν  από  την  κυβέρνηση  την  ικανοποίησή    τους.

Δίπλα  τους  βρέθηκαν εργαζόμενοι σωματεία  και  φορείς από άλλους κλάδους , απλός λαός του νησιού απαιτώντας να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας καθώς και ανθρώπινες -ασφαλείς συνθήκες δουλειάς .

Η κυβέρνηση σε εφαρμογή όλων των αντιδραστικών οδηγιών και αποφάσεων με τα μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης  ,απάντησε :

  • με καταστολή
  • με το πρόγραμμα συν-εργασία που επιτρέπει στην μεγάλη εργοδοσία να κάνει ότι θέλει , με τα ψίχουλα των 800 ευρώ για χιλιάδες εργατικές οικογένειες
  • με εισόδημα 534 ευρώ στους ξενοδοχοϋπάλληλους μέχρι τον Σεπτέμβρη
  • με μηδέν εισόδημα για χιλιάδες άλλους που βρέθηκαν άνεργοι
  • με απολύσεις

ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον  αγώνα μας για την προστασία της Υγείας μας και της ζωής μας πιο μαζικά και αποφασιστικά.

Γιατί αυτό που νοσεί και μάλιστα ανίατα, είναι το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, που υποτάσσει την επιστημονική γνώση και τα επιτεύγματά της στους απάνθρωπους νόμους της αγοράς και του κέρδους, αντί να τις κινητοποιεί για την ικανοποίηση των σύγχρονων και διευρυμένων λαϊκών αναγκών.

Δεν θα  αφήσουμε ούτε  στην  τύχη ,  ούτε  στα  οικονομικά  συμφέροντα την   ζωή  του  λαού  , τη  ζωή  των  παιδιών  μας,  τη  δημόσια υγεία .

Σήμερα  ,  αύριο  ,  διαρκώς ,  χωρίς  καθυστερήσεις  ,  δίπλα  στα αιτήματά  μας  για  το  δικαίωμα  στο  εισόδημα ,  στην εργασία ,  στην δημόσια και  δωρεάν  παιδεία  ,  εντάσσουμε  και  βάζουμε ψηλά  το αίτημα :

ΘΩΡΑΚΙΣΤΕ  ΤΩΡΑ  ΤΟ  ΔΗΜΟΣΙΟ  ΣΥΣΤΗΜΑ  ΥΓΕΙΑΣ

Ικανοποιήστε  τα  δίκαια και  επιτακτικά αιτήματα  των  υγειονομικών, όλων των κατοίκων

  • Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλων των δημόσιων δομών υγείας. Mονιμοποίηση των συμβασιούχων  στο χώρο της  υγείας  τώρα.
  • Ανάπτυξη του απαραίτητου αριθμού κλινών ΜΕΘ με άμεση πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και αναγκαίου εξοπλισμού.
  • Άμεση και ανελλιπή χορήγηση των κατάλληλων Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) σε όλους τους εργαζόμενους στις δομές υγείας.

 

  • Μόνιμο μηχανισμό επιδημιολογικής επιτήρησης και δειγματοληπτικής παρακολούθησης της επιδημίας. Ενίσχυση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας με μόνιμο προσωπικό. Διαγνωστικούς ελέγχους με επιστημονικά κριτήρια, με επίταξη των διαγνωστικών μέσων του ιδιωτικού τομέα.
  • Να ενισχυθούν άμεσα με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλες οι δομές της ΠΦΥ για να παρέχουν τις αναγκαίες ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες στο λαό.
  • Ένταξη του προσωπικού στα ΒΑΕ.
  • Στελέχωση και εξοπλισμό του ΕΚΑΒ

 

 

 

ΠΑΡΤΕ   ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΣΕ  ΚΑΘΕ  ΧΩΡΟ  ΔΟΥΛΕΙΑΣ.  Η  ΖΩΗ ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ  ΠΙΟ  ΠΟΛΥΤΙΜΗ  ΑΠΟ  ΤΑ ΚΕΡΔΗ  ΣΑΣ.

Φωτογραφία του χρήστη Εργατικοϋπαλληλικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

ΙΟΥΛ1

Κινητοποίηση Συλλογου Εργ/νων Νοσοκομείου για την Υγεία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν -Κ.Υ ΚΩ

 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 01/07/20 ΚΑΙ ΩΡΑ 11ΠΜ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ (ΟΔ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ)

 

 

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ,                                                                                                                        Κάνε υπόθεση δική σου την Υγεία της οικογένειας σου! Οι ανάγκες για πρόληψη, θεραπεία, περίθαλψη, προστασία της ζωής μας από την πανδημία δεν μπορούν να περιμένουν! Η υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, η μετατροπή της υγείας σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, οι ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό καθαριότητας, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, διασώστες ασθενοφόρων και εξοπλισμό να λυθούν ΤΩΡΑ!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Η Υγεία του λαού πρέπει να είναι υπόθεση του κράτους και όχι <<ατομική ευθύνη>>. Είναι δικαίωμα όλων μας η δωρεάν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου παροχές Υγείας. Είναι απαράδεκτο να λείπουν, ακόμα κι εν μέσω πανδημίας, βασικές ειδικότητες στις δημόσιες δομές στο νησί μας, συμπατριώτες μας να ταξιδεύουν προς άλλα μέρη, με επιβάρυνση της υγείας  και της τσέπης τους.

Ατομική ευθύνη και υποχρέωση για εμάς και τις οικογένειες μας είναι ο αγώνας για την προστασία της Υγείας του λαού μας. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εδώ και τώρα λύση για να αντιμετωπίζονται όλα τα χρόνια και επείγοντα περιστατικά στο νησί. Αφορά τη ζωή μας!

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Θεσμοθέτηση ενιαίου κλάδου νοσηλευτών ΕΣΥ με διακριτές κατηγορίες ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης(ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ), με ενιαία μόρφωση πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Νοσηλευτική, να αποσυρθούν τώρα οι απαράδεκτοι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για διαιώνιση της πολυδιάσπασης του νοσηλευτικού προσωπικού
  • Άμεση γενναία κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας
  • Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα ώστε να στελεχωθούν όλες οι μονάδες υγείας
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των ελαστικά απασχολούμενων εργαζόμενων
  • Εξοπλισμός όλων των δομών υγείας του νησιού με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό
  • Στελέχωση του Κέντρου Υγείας της Αντιμάχειας και των άλλων περιφερικών ιατρείων με όλο το απαραίτητο προσωπικό
  • Προστασία της υγείας του λαού και των εργαζομένων από την πανδημία, με την παροχή των υλικών για την λήψη των μέτρων ατομικής προστασίας
  • Αποκλειστική Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους, καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της υγείας

 

 

 

 

Τηρούμε τα μέτρα προστασίας,  διαδηλώνουμε με μάσκες 

 

 

Το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν-Κ.Υ ΚΩ

Ανακοίνωση Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την κινητοποίηση για τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων & Εμποροϋπαλλήλων Νήσου Κω καλεί τους εμποροϋπαλλήλους, τους εργαζόμενους στο εμπόριο, τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που αποτελούν, όπως οι νοσηλευτές και οι γιατροί, τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής και που βρέθηκαν μέσα στην καραντίνα να δουλεύουν ατελείωτες ώρες χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση για τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας, που αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω, την Τετάρτη 1η Ιούλη, στις 11:00πμ, στην είσοδο του Νοσοκομείου Κω (είσοδος από Ελ. Βενιζέλου).

Μπροστά στις δραματικές ελλείψεις και προβλημάτων που επικρατούν στον χώρο της Υγείας και που καμιά κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έλαβε ουσιαστικά μέτρα για να καταπολεμήσει, είναι επιτακτική ανάγκη να σηκώσουμε τοίχος διεκδίκησης!

Τραβάμε κόκκινη γραμμή! Η υγεία των εργαζομένων και των οικογενειών μας δεν πρέπει να γίνει παιχνίδι στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών!

Όλοι στην κινητοποίηση για τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας, την Τετάρτη 1η Ιούλη, στις 11:00πμ, στην είσοδο του Νοσοκομείου Κω!

 

Η Διοίκηση
23/06/20

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΩ ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Κω μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, συνεχίζει να καλλιεργεί τα  κριτήρια σκέψης και δράσης στις γυναίκες του νησιού μας .

Εμείς οι γυναίκες  και οι οικογένειες μας είμαστε εκτεθειμένες μπρός στην επιδημία του Κορωναιού.

Είναι γνωστά τα τεράστια κενά του δημόσιου συστήματος υγείας εδώ στο νησί. Χωρίς πνευμονολόγο ,χωρίς ί; ΜΕΘ   σωστά επανδρωμένη με ανεπαρκή στόλο στο ΕΚΑΒ για τις διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία, χωρίς αναλώσιμα και άλλα.

Γιατί να είναι δική μας ευθύνη όπως μας έλεγαν σε καθημερινή βάση τους τρεις μήνες που περάσαμε τα ΜΜΕ? Είναι δική μας ευθύνη να λειτουργούν σωστά οι πρωτοβάθμιες φροντίδες υγείας ? όπως το κέντρο υγείας Αντιμάχειας. ?

Γιατί να πρέπει να χρυσοπληρώνουμε τα ιδιωτικά κέντρα για την πρόληψη , τη θεραπεία και το φάρμακο?

Γιατί να μεταφερόμαστε με κίνδυνο της ζωής μας σε Ρόδο ή Αθήνα? Τελικά πως θα υποδεχθούμε σε λίγες μέρες  πους ξένους τουρίστες που περιμένουμε?

Χωρίς προσόντα? Χωρίς σωστό έλεγχο, σωστή θεραπεία .

Όλα τα παραπάνω δεν είναι δική μας ευθύνη.

Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να μην τους αφήσουμε.

Να μας πνίξουν με αυτή την πολιτική που μας αφήνει αβοήθητους να βιώνουμε την ανασφάλεια, την εκμετάλλευση και την ανεργία .

Οι διεκδικήσεις μας δε μπαίνουν σε καραντίνα

ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ 1/7 ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ