ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Ανησυχία στα Λαϊκά από Φωτιά στο Οινοποιείο απόψε…

18
6578

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Εύλογη ανησυχία προκάλεσε στην περιοχή των Λαϊκών η πυρκαγιά που ξέσπασε απόψε στα παλιά εγκαταλελειμμένα γραφεία του παλιού Οινοποιείου (επί της Ακτής Ζουρούδη) στην Κω.

Τους καπνούς είδαν αρχικά δύο κυρίες οι οποίες έκαναν τον περίπατο τους στον παραλιακό πεζόδρομο και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, η οποία έσπευσε άμεσα με ένα μικρό κι ένα μεγάλο όχημα προλαβαίνοντας την φωτιά πριν εξαπλωθεί (μάλιστα είδαν κι έναν νεαρό να φεύγει τρέχοντας από το παλιό Οινοποιείο…)

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες η φωτιά ξεκίνησε από σκόρπια χαρτιά σε ένα από τα παλιά γραφεία, όπου και περιορίστηκε από την Πυροσβεστική (σημειωτέον ότι έγγραφα του Οινοποιητικού συνεταιρισμού, ξύλα από την οροφή που έχει καταρρεύσει κλπ εύφλεκτα υλικά υπάρχουν σκόρπια σχεδόν σε όλο το παλιό ερειπωμένο εργοστάσιο εσωτερικά, προκαλώντας εύλογη ανησυχία στους περίοικους).

Επιτόπου έσπευσαν επίσης και διασώστες της ΕΟΔ βορ. συγκροτήματος οι οποίοι βρίσκονταν δίπλα στις εγκαταστάσεις του ναυτικού ομίλου με την ολοκλήρωση των σημερινών αγώνων του περιφερειακού πρωταθλήματος.

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι ανίκανοι εκπρόσωποι μας στον Δήμο, της τωρινής και της προηγούμενης Δημοτικής αρχής, είναι οι υπεύθυνοι της καταστροφής.

    Δεν κατάφεραν τόσα χρόνια, αυτοί που βρήκαν στο πιάτο έτοιμο ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο από τρεχάματα κάποιων «ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ» που έτρεξαν για να παραχωρηθεί στον δήμο, να εκμεταλλευτούν ένα κτήριο που με μια μικρή δαπάνη θα μπορούσε να μετατραπεί σε έναν μοναδικό πολυχώρο εκδηλώσεων. Άχρηστοι και ανίκανοι. Κατάντησε αποθήκη Πακιστανών, γύφτων και εξαρτημένων… -Αλεξίκακος-

    • Με την επιχορήγηση τριών χρόνων στον ΔΗΡΑΣ θα είχε δημιουργηθεί ένα μοναδικός χώρος πολιτισμού και εκδηλώσεων.

      Η σουρωμένη παράταξη του Κωστούκου επέλεξε να εντάξει σε Ευρωπαϊκά προγράμματα το κτήριο της φιλαρμονικής και άφησε το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ και την ΑΒΙΚΩ να ερειπώνουν…

      • Ευτυχώς που μέσα στην....ευθυμία του δεν το σκέφτηκε γιατί θα το χάριζε στην παρέα του για μια άλλη συνεργατική τύπου ΑΙΓΛΗ.

        Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι Δήμοι δεν πρέπει να έχουν ή να εκμεταλλεύονται περιουσία. Δείτε την κατάντια με τα μισθώματα των Δημοτικών καταστημάτων, την Αίγλη, το Ακταίον και την απαράδεκτη εκμετάλλευση της Δημοτικής αγοράς…

        • Ανίκανοι κυβερνώντες. Αυτό το κτήριο είναι διατηρητέο μνημείο και το καταντήσατε καμένο ερείπιο. καταστρέψατε ιστορική περιουσία του Κωακού λαού.
          Σε λίγο θα έρθουν οι γερμανοί να πάρουν και αυτό. Ντροπή σας.

    • Μπάρμα .. Ενας Πακιστανός έφαγε πολύ σκορδαλιά και ο κ.....έβγαζε φωτιά... και λάβρα.

      Πρέπει οι Κώοι να βάλουν …..στα κεφάλια της Δημοτικής Αρχής.

      • Όχι φίλε μου ..είναι πολύ γνωστά τα άτομα που μπαινοβγαίνουν σαν το σπίτι τους..18χρονα κυρίως,πετάνε πέτρες στους περαστικούς,κλέβουν ποδήλατα,βάζουν τους κάδους σκουπιδιών στη μέση του δρόμου,χαρμανιάζουν ανεξέλεγκτα..και γενικά το μέρος αυτό έχει πολύ μεγάλη κινητικότητα,από κάτι μαλακισμένα,που έχουν και ονοματεπώνυμο…καταγγελίες έγιναν από ανθρώπους που κτύπησαν τα αμάξια τους σε κάδους και ξύλα που βάζουν στο δρόμο στην παραλιακή και από θαύμα σώθηκε γέρος το χειμώνα όταν με διακοπή της ΔΕΗ τράκαρε.Τηλέφωνα καταγγελιών υπάρχουν,ονόματα υπάρχουν,είναι συμμορίες κακοαναθρεμμένων,η Αστυνομία έχει κληθεί πολλάκις και ξέρει και το όνομα του γιου του …..ΑΛΛΑ…????το καλοκαίρι φοβάσαι να περάσεις.μαλακίες λένε για το κτίριο και βλακείες ,ανίδεοι σχολιαστές..Η ποντιακή Λεωφόρος έχει μείνει στην Ιστορία γιατί δεν ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΕΤΑΙ!!!!!!Απ την εποχή της HEAVEN/KALUA/ROCK CAFE ήταν έτσι.και αν δεν μπει σήμα μεγάλο για το ότι είναι μονόδρομος η Ζουρούδη,θυμηθείτε την ώρα 1:49…25/3/2017….τα ξαναλέμε.

        • Ακριβώς αλήθεια είναι όπως τα λέει ο ... με στοιχεία όποιος επιθυμεί

          Πέστα Χρυσόστομε μήπως ξυπνήσει κανένας.

  2. Αίσχος και στον Καίσερλη και στον Κυρίτση. Η καλύτερη τοποθεσία στην Κω έγινε σκουπιδότοπος. Οι περίοικοι είναι απελπισμένοι ο Κυρίτσης πέρα βρέχει. Κάντε κάτι. Είστε εγκληματίες πολιτικάντηδες κινδυνεύουμε.

  3. τωρα ο κυριτσης ασχολειτε γιατι βουλιαξε ο χυτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    με το οινοποιειο μετα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Κάποια στιγμή μια ομάδα νεαρών έφερνε μηχανάκια κλεμμένα και τα διέλυαν εκεί,ενώ κάποιες ομάδες έπαιζαν ένα παιγνίδι με ρούχα παραλλαγής..γενικά πάντως όποιος μαύρος περάσει θα πάει για να κάνει την ανάγκη του και το καλοκαίρι που πάνε 5-10 μαζί,βρωμοκοπάει ο τόπος..ενώ τα κακοαναθρεμμένα από εκεί ξεκινούν και ρημάζουν τις παραλίες τριγύρω.Μεγάλος λεκές το Οινοποιείο,αλλά και ο …. παίζει το παιχνίδι του.Κόντρες,σούζες,και πλάκες παλιού τύπου όπως Κουβάδες και σχοινιά που δένουν στο δρόμο…Σε καμία περίπτωση δεν χρειαζόταν να γίνει πάρκινγκ για κάποια καταστήματα……..γιατί κάθε καλοκαίρι κινδυνεύουν πολλά άτομα.2:40 26/3 Ξαναθυμηθείτε και μην πείτε ότι δεν τα είπε κάποιος.

  5. με τις βλακειες που κανει και την αδιαφορια .μονο την τσεπη του κοιτα.

  6. Κρίμα τόσα στοιχεία που αποδείκνυαν τον τρόπο λειτουργίας ενός Εργοστασίου,άλλα να καούν,άλλα να πεταχτούν με μανία από κάτι ανήλικα,άλλα να χρησιμοποιηθούν για κ@λόχαρτο απ τους μαύρους…στοιχεία από βιβλία και ημερολόγια λειτουργίας,ημερολόγια παραλαβών σταφυλιών,ετικέτες,Βιβλία προσωπικού,βιβλία εσόδων μαζί με άλλα λογιστικά.Ένα κράτος διαλυμένο κωλοχανείο,ακόμα και τις ροδιές έκοψε ο διπλανός για να μεγαλώσει το πάρκινγκ..Η χώρα δυστυχώς είναι ένα άγονο, καμένο,ξεραμένο χωράφι που φυτρώνουν μόνο αγριόχορτα..όποιος θέλει πάντως για ‘μνημειακούς’ λόγους ,κράτησα κάποια βιβλία..

  7. Με πλάτες κάποιων ενεργούν ανεξέλεγκτα μερικοί έμποροι περιοχών..

    Με ποιο δικαίωμα κάποιοι έκοψαν τις ροδιές απ το Οινοποιείο,Τους είπαν κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ότι είναι δικιά τους η αυλή???Παρακαλώ τον Διαχειριστή να το ψάξει…όπως και τη Ρούφα,αντί να »βαφτίζει» οδούς.

    • Συμφωνώ μαζί σου ,αλλά η πλήρης ισοπέδωση του Οινοποιείου συνέβη μετά την άδεια που έδωσε σε μία Συνεργατική να μπει και να πάρει ότι θέλει…για μήνα ολόκληρο άκουγες σφυριά,πριόνια,οξυγόνα,κτυπήματα…πολλοί απ τα Λαϊκά τότε πήραν την Αστυνομία,μη γνωρίζοντας ,αλλά και πάλι τα ίδια λες και έχουν εξάρτηση απ τις ‘Ασφαλιστικές’…κάποια εποχή καταλήφθηκε από μαύρους,τους οποίους έβγαλαν,αλλά αυτοί που τα ρήμαξαν όλα,όπως τεράστιας ιστορικής σημασίας στοιχεία,είναι η Συνεργατική,οι Γύφτοι και το πάρκινγκ που έγινε και μπαίνει όποιος θέλει μέσα,αφού όπως είπε κάποιος ,ο …… έχει πλάτες…και έχουμε γλυτώσει πολλά δυστυχήματα….αλλά κάθε μέρα δεν θά μαστε τόσο τυχεροί…για τα 18χρονα πάντως έγιναν πολλές καταγγελίες..για χοντρές μαλακίες που έκαναν.Αυτό το οίκημα έδινε ψωμί σε αρκετούς ντόπιους,όπως και η ΑΒΙΚΩ,ΝΟΜΙΚΟΣ κ.λ.π..δεν τους άξιζε τέτοια τύχη και ούτε στους περίοικους ,αλλά και περαστικούς αξίζει να τρώνε πέτρες,κάδους,ξύλα από κακομαθημένα άτομα που επιμένω ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!!!!

  8. Καλύτερα να τα έπαιρνε ένας ιδιώτης για να αναβαθμισθεί η περιοχή. Ότι παιρνει ο Δήμος καταντάει ερείπιο Οινοποιείο-Αβικώ και Ταξιαρχία. Έστειλαν τους φαντάρους στα νεκροταφεία και το κτίριο στο Λιμάνι έμεινε ερείπιο. Καλά να πάθετε θα ψηφίζετε και θα τα γράφουν όλα μετά..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ