ΑΣ ΕΣΠΕΡΟΣ Κως: Η παρουσίαση της νέας ομάδας μπάσκετ του νησιού μας (ΦΩΤΟ)

7
1463

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο meeting room του Kos Aktis Art Hotel η παρουσίαση της νέας μπάσκετ του νησιού μας, του Έσπερου.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Δρόσος ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ αναφέρθηκε στην δημιουργία του συλλόγου. Η ιδέα και το όραμα όπως είπε ήταν του Δημήτρη Χατζηστέργου ο οποίος ήθελε να δημιουργηθεί μια ακαδημία μπάσκετ για μικρά παιδιά 6-14 σε στόχο πέρα απ’ το μπάσκετ να τα διαπαιδαγωγεί σωστά και σαν αυριανά μέλη της κοινωνίας. Τόνισε ότι στόχος του Έσπερου είναι να υπάρχει υγεία σε όλα τα επίπεδα και μέσα απ’ την δουλειά να δημιουργηθούν τα αυριανά αστέρια (όπως είναι και το σλόγκαν ουσιαστικά της ομάδας), τα οποία θα μπορούν να αναπτυχθούν μπασκετικά και να έχουν τις σωστές βάσεις για το μέλλον.

Στην συνέχεια παρουσίασε το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας, επισήμανε ότι η ομάδα έχει λάβει την άδεια απ’ την ΕΟΚ και θα πάρει μέρος κανονικά σε πρωταθλήματα (έχει δηλώσει συμμετοχή σε μίνι και παμπαίδες)  και ότι το σκεπτικό των ανθρώπων της ομάδας είναι να λειτουργεί ως πραγματικός σύλλογος, πέρα από ονόματα και πρόσωπα.

Ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Γιάννης Λαουμζής στην συνέχεια ευχαρίστησε αρχικά τον Δημήτρη Χατζηστέργο για την τιμή προς το πρόσωπο του να έρθει κοντά σε έναν σύλλογο, είπε ότι θα είναι  ο συνδετικός κρίκος διοίκησης και τεχνικού επιτελείου και ότι είναι σημαντικό ο Έσπερος να προσπαθήσουν να κάνει τα παιδιά καλύτερους αθλητές και καλύτερους ανθρώπους ενώ αποκάλυψε και στην συνέχεια ότι μακροπρόθεσμο σχέδιο της ομάδας είναι και η δημιουργία ενός δικού της γηπέδου.

Ο Δημήτρης Χατζηστέργος ως διευθυντής του τεχνικού τμήματος και ουσιαστικά αυτός που οραματίστηκε τον σύλλογο πήρε τον λόγο ευχαριστώντας αρχικά τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου, λέγοντας ότι είναι και τιμή για τον ίδιο αφού είναι άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ. «Θέλω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών των μελών του Έσπερου» όπως είπε ενώ τόνισε ότι ο σύλλογος έχει δείξει με το καλημέρα ότι υπάρχει ανιδιοτέλεια, αξιοπρέπεια και ο απαραίτητος δυναμισμός και ότι στόχος είναι να προάγει αξίες, ιδανικά και εφόδια για το μέλλον.

Οργανωτικά αναφέρθηκε στην έγκριση της ΕΟΚ, κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα μπορεί να αγωνιστεί σε επίσημα ματς, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα προσπαθήσει να πάρει κανένα παιδί από άλλη ομάδα λέγοντας μάλιστα σε ερώτηση μας στην συνέχεια αναφορά με το που θα βρεθούν τα παιδιά ,ότι  η ομάδα θα ξεκινήσει να δουλεύει και δεν βιαζόμαστε. Υπάρχει πλάνο και υπομονή όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τα μελλοντικά σχέδια της ομάδας στο αγωνιστικό κομμάτι είπε ότι ο σύλλογος θέλει να φτάσει στο σημείο να αγωνιστεί σε αντρικό και γυναικείο επίπεδο με παιδιά της ακαδημίας ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι όποιος παιδί συμπληρώσει το 19ο έτος της ηλικίας του και θέλει να αποχωρήσει θα είναι ελεύθερο να πάει όπου θέλει όπως και όποιο παιδί δεν του αρέσει και θέλει να αλλάξει περιβάλλον.

Παρουσίασε τον Γιάννη Καπερώνη ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την εκγύμναση και ενδυνάμωση των αθλητών τονίζοντας παράλληλα ότι αυτό είναι κάτι πρωτοποριακό αφού δεν συνηθίζεται να υπάρχει γυμναστής σε αυτές της ηλικίες ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε και στον Μιχάλη Χοχλαστό λέγοντας πόσο σημαντικό είναι να δείχνει ο σύλλογος εμπιστοσύνη σε παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ σε προπονητικό επίπεδο.

Στην συνέχεια ο Γιάννης Καπερώνης ήταν αυτός που πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε στην καινοτομία του Έσπερου και το πόσο σημαντικό ήταν και για τον ίδιο μια ομάδα να ασχοληθεί ενεργά και με πρόγραμμα εκγύμνασης στις μικρές ηλικίες κάτι και που ο ίδιος ζητούσε στο παρελθόν από άλλους συλλόγους με τους οποίους είχε συνεργαστεί.

Θα παρακολουθεί όπως είπε την φυσική ανάπτυξη των αθλητών, θα δίνεται μεγαλύτερη βάση στην σωστή εκγύμναση ενώ ανά τρίμηνο θα αλλάζει το πρόγραμμα προπονήσεων των παιδιών.

Τόνισε ότι θα γίνεται αξιολόγηση των αθλητών και αθλητριών, μετρήσεις ανάπτυξης τους και των βασικών τους δεξιοτήτων ενώ όπου χρειάζεται θα επεμβαίνει σε συνεργασία με παιδιάτρους και ορθοπεδικούς για τυχόν προβλήματα. Ουσιαστικά όπως είπε θα υπάρχει ένα αθλητικό προφίλ για κάθε παιδί.

Τελευταίος χρονικά μίλησε ο Μιχάλης Χοχλαστός ως βοηθός προπονητή και υπεύθυνος οργάνωσης αγώνων ο οποίος είπε πως αποδέχτηκε την πρόταση του Δ.Σ και είναι τιμή για τον ίδιο η εμπιστοσύνη που του δείχνουν. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα τόνισε ότι θα είμαι βοηθός δύο ανθρώπων όπως ο Δημήτρης Χατζηστέργος και ο Γιάννης Καπερώνης που όταν και εγώ αθλητής τους έμαθα πολλά πράγματα από μικρός και αυτά θέλω να τα μεταφέρω ,να δουλέψω δίπλα τους και να μαθαίνω.

Στην συνέχεια υπήρξε ερώτηση απ’ την Πόπη Δανελλάκη (Έκφραση 97, Βήμα της Κω) σχετικά με το χρόνο που επιλέχθηκε η δημιουργία του σωματείου όπως και αν υπάρχει κάποιο σχόλιο σχετικά με τα όσα ανέφερε ο Αλέξανδρος Κυριάκης στο προσωπικό του προφίλ σχετικά με τον Έσπερο.

Ο Δημήτρης Δρόσος απάντησε σε ότι αφορά τον χρόνο ότι τώρα υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και ότι ήταν ένα όνειρο που ουσιαστικά το μοιράστηκαν με τον Δημήτρη Χατζηστέργο. Όπως είπε όλοι μας έχουμε παίξει μπάσκετ και θέλουν απ’ την μεριά να βοηθήσουμε να υλοποιηθεί αυτό το όνειρο. Σχετικά με τον κ. Κυριάκη είπε ότι όταν ένα σωματείο που έχει αντιμετωπίσει την ίδια επιθετικότητα όταν δημιουργήθηκε πριν λίγο χρόνια δεν είναι σωστό να αντιμετωπίζει έτσι την δημιουργία του Έσπερου. Θα φανεί στο αποτέλεσμα είπε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια εκ μέρους του ΔΗΡΑΣ η Μαρία Πολίτου ρώτησε σχετικά με το αν υπάρχει κάποια μομφή προς άλλες ομάδες σχετικά με την αναφορά περί υγείας του Έσπερου ο πρόεδρος είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Σεβόμαστε και εκτιμούμε το έργο των άλλων ομάδων όπως είπε και ότι έχουν καταφέρει. Σημείωσε ότι αναφέρθηκε στην υγεία μέσω στο σωματείο γιατί αυτό θέλουν να εκφράσουν. Ο καθένας από εμάς είπε χαρακτηριστικά πρέπει να λογοδοτεί στον άλλον και όλοι μαζί στους γονείς.

Σε δική μας ερώτηση σχετικά με τις διαθέσιμες ώρες στο γήπεδο αλλά και που θα βρεθούν οι αθλητές αναφέρθηκε αρχικά ο κ. Δρόσος λέγοντας ότι και οι άλλες ομάδες δεν θα έπρεπε να βλέπουν τον Έσπερο ως αντίπαλο με την έννοια ότι ήρθε ένα νέο σωματείο και θα μας πάρει τις ώρες. Ίσως είπε είναι ένας τρόπος να πιέσουμε όλοι μαζί για την δημιουργία ενός δεύτερου γηπέδου που να εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των σωματείων.

Για τους αθλητές ο Δημήτρης Χατζηστέργος είπε ότι υπάρχει ελεύθερη βούληση, ότι τα παιδιά μπορούν να πάνε σε όποια ομάδα θέλουν και ότι μπορούν να έρθουν παιδιά είτε που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες είτε που θα ξεκινήσουν τώρα το μπάσκετ.

Τέλος έγινε ερώτηση σχετικά με το γραφείο της ομάδας με τον κ. Δρόσο να αναφέρει ότι ο ΔΟΠΑΒΣ με έγγραφο του παραχώρησε τον χώρο δίπλα στα γραφεία του Ιπποκράτη και έπρεπε απ’ τις 21 Ιουνίου η ομάδα να βρίσκεται εκεί. Τόνισε μάλιστα ότι ήταν πρόταση του ΔΟΠΑΒΣ ο συγκεκριμένος χώρος και πως οι εγγραφές θα γίνονται κανονικά εκεί αφού είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο θα βρεθεί λύση.

Πηγή: giafkasports.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγχαρητηρια στους εμπνευστες της νεας ομαδας,η οποια δημιουργηθηκε με τον πιο ανεντιμο τροπο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Με αρπαγη παιδιων από τις ακδημιες του Ιπποκρατη(ολοκληρο τμημα δηλαδή που εν λευκω ανελαβε κ προπονουσε ο …Εμπνευστης) κ που μεσα στην χρονια με την καλυψη του Ιππο,εκανε τη ….δουλεια του….

  2. Συγχαρητηρια στους…. εμπνευστες της κινησης….μια ομαδα που στηθηκε με τον πιο ανεντιμο τροπο….γνωριζουν ολοι οι μπασκετικοι της ΚΩ….ΕΠΙΣΗΣ….πολυ ωραια διδαγματα στα νεα παιδια…πως επιβιωνεις χωρις ιχνος ηθικης…..ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΑΞΙΩΝ….

  3. Ντροπή είναι τα παραπάνω σχόλια, πιθανότατα του ίδιου ατόμου, που λόγω προσωπικής πίκρας και αποτυχίας βλέπει συνωμοσίες παντού. Τα παιδιά ούτε παίρνονται, ούτε αρπάζονται, έχουν προσωπικότητα και τα ίδια και οι γονείς τους με δική τους βούληση επιλέγουν το ιδανικότερο περιβάλλον για τα παιδιά.

  4. Συγχαρητήρια στους ανθρώπους αυτούς που κάνανε αυτή την κίνηση (έστω και καθυστερημένα).
    Είναι από τους τελευταίους αγνούς και αμόλυντους του αθλήματος που πραγματικά προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να δώσουν στο παιδί, όχι μόνο μπασκετικές αξίες αλλά και ηθικές! Τα παιδιά και οι γονείς που αποφασίζουν να ακολουθήσουν το νέο σύλλογο, θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι πρόβατα να κάνουν ότι τους πούνε…κουβέντες του στυλ πως μας «αρπάξανε» προσβάλλουν εμάς και τα παιδιά μας και καλά θα ήταν ο καθένας να ασχολείται με το σύλλογό του και τις επιλογές του, ώστε να επιτευχθεί επιτέλους ο υγιής ανταγωνισμός.
    Μακάρι να γίνει αφορμή να ανέβει ο πήχης από όλους τους συλλόγους και οι «άβουλοι γονείς» με τα παιδιά τους να έχουν περισσότερες επιλογές!

  5. Είναι ντροπή και μόνο που τόλμησε κάποιοι να μιλάνε για ηθική.
    Από τους ελάχιστους μπασκετικους ανθρώπους στην Κω που πρεσβευει την ηθική και διδάσκει αξίες είναι ο Χατζηστέργος. Άλλωστε οι άνθρωποι που τον πλαισιώνουν είναι η καλύτερη απάντηση…

  6. Για ποια ηθική μιλάτε; Ο άνθρωπος αφού προπονούσε χρόνια ολόκληρα…. στις πλάτες ενός συλλόγου, αμειβόμενος αδρά , όταν διαπίστωσε ότι μπορεί να βγάλει δικό του χρήμα εκμεταλλεύτηκε την κακή διοικητική κατάσταση του Ιπποκράτη και έκανε την κίνηση του.
    Κλασσική περίπτωση ανθρώπου … που δαγκώνει το χέρι που τον τάιζε τόσα χρόνια. Το κακό είναι ότι παρέσυρε και αξιοσέβαστους ανθρώπους σε κακοτοπιές προκειμένου να εκπληρώσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

  7. Στις πλάτες πιάνου Συλλόγου; Μήπως οι ακαδημίες τόσα χρόνια υπήρχαν λόγω αυτού του ανθρώπου που έκανε τα πάντα; Μάλλον αυτοί που κανουν μαθήματα ηθικής, είναι αυτοί που τόσα χρόνια καρπώνονταν τους κοπους αυτού του ανθρώπου και βλέπουν το μεροκάματο να χάνεται. Όπου το χρήμα μπαίνει μπροστά ο κόσμος θα γυρνάει την πλάτη του, είτε είναι Ιπποκράτης, είτε Εσπερος…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ