GalisBasketball 3on3: Τα αποτελέσματα της Παρασκευής 20/09 | Το Photostory | Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κω: Οι αφανείς ήρωες

1
2772
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κω: Οι αφανείς ήρωες του GalisBasketball 3on3

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κω, στηρίζει το τουρνουά GalisBasketball 3on3 παρέχοντας εθελοντικά πρώτες βοήθειες με πλήρη εξοπλισμό σε αθλητές και θεατές καθ’όλη τη διάρκεια του τουρνουά στην Κω.

Η πλατεία Ελευθερίας από την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου ζει σε ρυθμούς μπάσκετ, με μικρούς και μεγάλους να γεμίζουν την πλατεία για να παίξουν, να παρακολουθήσουν και να βιώσουν από κοντά τη μαγεία του τουρνουά προς τιμήν του Νίκου Γκάλη.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κω παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες της με 9 εθελοντές διασώστες ώστε να προλάβει τυχόν έκτακτα περιστατικά, τόσο για τους αγωνιζόμενους αθλητές, όσο και για το κοινό που παρακολουθεί από κοντά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της σπουδαίας προσπάθειας είναι ένα περιστατικό που συνέβη το καλοκαίρι σε ένα άλλο τουρνουά στην Κω, κατά τη διάρκεια του οποίου η Ομάδα Διάσωσης επενέβη έγκαιρα και έσωσε τη ζωή ενός νεαρού, ο οποίος κατέρρευσε και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε αναπνοή. Τα μέλη της ΕΟΔ εφάρμοσαν τα πρωτόκολλα της ΚΑΡΠΑ και με τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, ο αθλητής επανήλθε στη ζωή.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) είναι μια εθελοντική οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν εθελοντικά σε επιχειρήσεις από το 1978, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου. Έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και διαθέτει 31 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.hrt.org.gr/root.el.aspx.

galisbasketball.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ