Νικαγόρας – Αναγέννηση Ασφενδιού 0-1 | Με γκολ του Μ. Θωνιάτη η Αναγέννηση Ασφενδιού πέρασε από την Κέφαλο περιμένοντας τον τίτλο (ΒΙΝΤΕΟ)

0
147

Σ’ ένα ματς με αρκετή ένταση, νεύρα και μια κόκκινη κάρτα στις καθυστερήσεις η Αναγέννηση Ασφενδιού κατάφερε με γκολ του Ματθαίου Θωνιάτη στο 87’ να επικρατήσει του Νικαγόρα για την 9η αγωνιστική της Β’ κατηγορίας του Ομίλου νήσων και ουσιαστικά να περιμένει μόνο το τυπικό της υπόθεσης και να στεφτεί πρωταθλήτρια της Β’ κατηγορίας του Ομίλου νήσων.

Εικόνα

Οι γηπεδούχοι απείλησαν με το καλημέρα όταν μόλις στο 2ο λεπτό ο Βογιατζής έκανε το σουτ με τον Διακοδημητρίου να αποκρούει και στην εξέλιξη της φάσης μετά από σέντρα απ’ τα δεξιά το ανάποδο ψαλίδι του Ρήγα πέρασε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να επιτεθούν απ’ τα πλάγια με το Νικαγόρα κυρίως να κλείνει χώρους και να ψάχνει στην κόντρα επίθεση με το Μάκη Ζερβό να απειλήσει.

Στο 28’ ο Διακοδημητρίου είπε «όχι» στην δυνατή εκτέλεση φάουλ του Θωνιάτη, ενώ  στο 30’ το πλασέ του Φούκη πέρασε άουτ. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν και πάλι για τους «πράσινους» με τον Ρήγα να μην μπορεί να νικήσει το Διακοδημητρίου αφού ο έμπειρος τερματοφύλακας απομάκρυνε το πλασέ που επιχείρησε στην κίνηση.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και το δεύτερο ημίχρονο, με την Αναγέννηση να προσπαθεί να βρει διαδρόμους και το Νικαγόρα να ψάχνει την φάση του στην αντεπίθεση. Στο 60’ ο Φούκης εκτέλεσε το κόρνερ με τον Θωνιάτη να παίρνει την κεφαλιά και τον Γ. Κοκαλάκη να απομακρύνει πριν η μπάλα περάσει την γραμμή ενώ στο 66’ ο Διακοδημητρίου και πάλι απόκρουσε το πλασέ του Βογιατζή.

Οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες στημένες μπάλες αλλά δεν μπόρεσαν να βγάλουν καθαρή φάση προς την εστία του Χατζηβασίλη και στο 84’ ο Τράκας είχε την ευκαιρία να σκοράρει από θέση βολής μέσα στην περιοχή όμως ο κορυφαίος του Νικαγόρα, Διακοδημητρίου απόκρουσε στην δεξιά του γωνία.

Η «λύτρωση» για τους πράσινους ήρθε στο 87’. Ο Ιωαννίδης εκτέλεσε το πλάγιο απ’ τα αριστερά η μπάλα απ’ τις κόντρες στρώθηκε στον Θωνιάτη που από κοντά ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 0-1. Το μόνο που άλλαξε μέχρι το τέλος ήταν ο αριθμητικό ισορροπία αφού αποβλήθηκε ο Διακοδημητρίου με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα εκτός φάσης.

Ο κορυφαίος

Ήρεμη δύναμη στον χώρο της μεσαίας γραμμής ο Γεροβασίλης με σωστές τοποθετήσεις και αρκετές κερδισμένες μονομαχίες.

Στο ύψος του

Αν και έκανε την «ανοησία» στο φινάλε δεχόμενος την κόκκινη κάρτα, ο Μπάμπης Διακοδημητρίου ήταν σχεδόν ανίκητος κάτω απ’ τα δοκάρια και σε πάρα πολλές περιπτώσεις κράτησε το μηδέν στην άμυνα του για να νικηθεί τελικά στο τέλος απ’ τον Θωνιάτη.

Διαιτησία

Παράπονα απ’ τον Παρχαρίδη έχουν και οι δύο ομάδες κυρίως για τον πειθαρχικό κώδικα. Χωρίς πρόβλημα Φραγκιαδάκης και Ξουρής.

Οι συνθέσεις

Νικαγόρας : Διακοδημητρίου, Κοκαλάκης Γ. (76’ λ.τ Φούσκας), Διακογιάννης , Στρατής, Ζερβός Ι. (54’ Στελλέτος), Ζερβός Ε., Κοκκαλάκης Μ. (80’ Κορκής Χ.), Ζερβός Ν., Κορδιστός (86’ Χανδακάρος), Πολίτης, Ζερβός Μ.

Αναγέννηση Ασφενδιού: Χατζηβασίλης, Αναστασιάδης, Ιωαννίδης, Λάτσι (80’ Καπίρης), Νομικός (33’λ.τ. Θεοδώρου Γ.), Θωνιάτης, Γεροβασίλης, Θεοδώρου Ν., Ρήγας (88’ Τόπι), Φούκης (67’ Τράκας), Βογιατζής.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 87′ απ’ τον Θωνιάτη που έκρινε την αναμέτρηση ανάμεσα σε Νικαγόρα και Αναγέννηση Ασφενδιού (0-1) για την 9η αγωνιστική της Β’ κατηγορίας του Ομίλου νήσων.

Πηγή: https://www.giafkasports.gr/local/soccer/59950-stigmiotypa-ap-to-nikagoras-anagennisi-asfendioy

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ