ΝΙΚΟΣ ΝΑΣΤΑΧΑΝΙΔΗΣ: Η Κως πρέπει να προχωρήσει. Να ξεκολλήσει από τη στασιμότητα!!!

13
556

Κως, 19 Απριλίου 2019

Η Κως πρέπει να προχωρήσει. Να ξεκολλήσει από τη στασιμότητα!!!

Στην προεκλογική περίοδο ακούγονται πολλά και διάφορα. Από παρατάξεις και υποψήφιους. Το σοβαρό ζήτημα όμως είναι να μιλήσουμε, με τεκμηρίωση, για ζητήματα που μπορούν να δρομολογηθούν λύσεις συγκεκριμένες και με προσεγγίσιμο κόστος.

Επί της ουσίας τώρα. Παρουσιάσαμε το προηγούμενο διάστημα το στρατηγικό πλάνο της δημοτικής παράταξης «Ισχυρή Κως».

Καταθέσαμε στους δημότες ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που αποτελεί οδηγό για τις τοπικές εξελίξεις τα επόμενα χρόνια.

Κάθε σκέψη μας αλλά κυρίως κάθε δράση που προτείνουμε ξεκινά και καταλήγει στην τουριστική οικονομία.

Ένα τέτοιο σοβαρό θέμα είναι το τι γίνεται στα «ΘΕΡΜΑ». Ποια είναι η σημερινή κατάσταση και πως μπορούμε να την αλλάξουμε. Ουσιαστικά βλέπουμε ότι η κατάσταση που επικρατεί είναι χαώδης. Η λειτουργία και η αισθητική της περιοχής θυμίζει πρωτόγονες συνθήκες.

Σε μια περιοχή που αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες του νησιού μας κάθε χρόνο. Όπου η εξυπηρέτησή τους είναι ανύπαρκτη ενώ η περιοχή από στοιχείο διαφήμισης της Κω μπορεί να εξελιχθεί σε παράγοντα δυσφήμισης.

Για αυτό σχεδιάσαμε και προτείνουμε ρεαλιστικές λύσεις που αναβαθμίζουν τη λειτουργία της.

Πρώτος στόχος είναι η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας για τους καλοκαιρινούς μήνες που θα δημιουργεί πρόσβαση από τη θάλασσα με τουριστικά – εκδρομικά σκάφη. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα τα «ΘΕΡΜΑ» να ενταχθούν στο πρόγραμμα ημερήσιων εκδρομών που ξεκινούν από τα λιμάνια της Κω και της Καρδάμαινας.

Με αυτό τον τρόπο θα αναπτυχθεί η οικονομική δραστηριότητα των θαλάσσιων εκδρομών στην Κω, βελτιώνοντας ταυτόχρονα και την εξυπηρέτηση χιλιάδων επισκεπτών ετησίως.

Παράλληλα μπορούν να δρομολογηθούν αναγκαίες βελτιώσεις, όπως η λειτουργία εγκαταστάσεων υγιεινής (W.C., ντους) στο παρακείμενο (εγκαταλειμμένο σήμερα) κτίριο.

Είναι προτάσεις εφικτές, με συγκρατημένο κόστος αλλά μεγάλη απόδοση. Δεν φτάνει να χαρακτηρίζουμε τα «ΘΕΡΜΑ» ως περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς αλλά πρέπει να βρίσκουμε λύσεις που θα την αναδεικνύουν με σύγχρονο τρόπο και οικονομική απόδοση για την κοινωνία μας.

Για αυτό το σκοπό συνεργαζόμαστε με κάθε αρμόδια δημόσια υπηρεσία και Υπουργείο καταθέτοντας πλήρη φάκελο για την ολοκλήρωση του έργου.

Η Κως πρέπει να προχωρήσει. Να ξεκολλήσει από τη στασιμότητα. Η τοπική διοίκηση να ξυπνήσει επιτέλους από τον πολιτικό λήθαργο.

Νίκος Νασταχανίδης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι πρόγραμμα και παραμυθια;Μενεις Κω;Ειχαμε το μεταναστευτικο…..είχαμε μεγαλο σεισμο…και την επομενη χρονια ρεκόρ αφίξεων στο νησι.Δεν γινανε μονα τους φιλε.Καποιοι κοπιασαν γιαυτο.Λιγο σεβασμος δεν βλαπτει.κρινετε αλλου το Δημο αλλα όχι εκει που η επιτυχια του είναι ολοφανερη,

    • Mη μου πεις ότι οι τουριστες ταξιδιαρηδες της απερχομενης δημοτικής αρχης έφεραν τον τουρισμο. Ο τουρισμός αυξήθηκε πανελλαδικά λόγω κάποιων διεθνών συνθηκων. Όποιος προσπαθεί να το κα
      πηλευθει δημαγωγει. Η δημοτική αρχή ήταν απουσα απόδειξη η κατάσταση του λιμανιού και η μόστρα των προσφύγων στο λιμανι.για μένα η δημοτική αρχή με την άρνηση της για συνεργασία με κυβέρνηση περιφέρεια και βουλευτές ζημιών το νησι. Πρέπει να φυγει και να αναλάβουν άνθρωποι με χαρακτήρα και διάθεση προσφορας.

  2. ΝΙΚΟ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ;ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ;ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΊΣΩ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΗΡΑΣ ΖΗΝΙ ΑΚΤΑΙΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΑΛΥΚΕΣ; Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΤΑΙΟ 800ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ 700ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΊΝΑΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΡΑΣ ΚΑΙ 120ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΝΙ; ΑΙΓΛΗ ΜΑΡΜΑΡΙ ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ .ΕΣΕΊΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΘΑ ΈΡΘΕΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΏΣΕΤΕ; ΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΙΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ.ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΔΙΟΙΚΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ . ΛΥΠΆΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ

    • Τι σε ποτιζουν ρε ΚΩΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Αν δεν εισαι τσιράκι πληρωμενο του Φ@ασιστ@ τοτε ειμαστε αξιοι της τυχης μας.

  3. Νίκο είσαι τίμιος και εργατικός. Σε γνωρίσαμε στο λιμενικό Ταμείο Πόσο δούλεψες . Αξίζει να εκλεγεις και να δουλέψεις για το νησί μας

  4. Ρε φιλε πας καλά 800.000😅😅 έχανε ο Δήμος απο το ακταιον τι πινεις και δεν μας δίνεις

  5. ενταξει θα ερθη η ρουφα να μας φτιαξει την κω με την μεγαλη εμπειρια που εχει τοσα χρονια στο να κατηγορη τους αλλους για τα εργα που εκαναν εστω και οχι παρα πολλα λες και εκεινη εκανε περισοτερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ