ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ «Ο Ελαιώνας της Κω» (δακοπροστασία-ωφέλειες για τον Τουρισμό και την Τοπική Οικονομία) Με ενδιαφέρον η ομιλία του Δ. Βαγγέλη & οι παρεμβάσεις

3
833

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Με ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Γεωπόνου Δημήτρη Βαγγέλη με θέμα «Ο Ελαιώνας της Κω» (δακοπροστασία-ωφέλειες για τον Τουρισμό και την Τοπική Οικονομία), την οποία διοργάνωσε ο Αγροτικός σύλλογος Κω το βράδυ της Τετάρτης στο Πολύκεντρο Πυλίου.

Συνηθίζουμε να μετράμε την αξία του ελαιώνα αλλά και άλλων κλάδων του πρωτογενούς τομέα και όχι μόνο, αποκλειστικά με όρους οικονομίας, τόνισε μεταξύ άλλων ο ομιλητής.

Πράγματι αν συγκρίνει κανείς το οικονομικό μέγεθος που προκύπτει από το λάδι ως ποσοστό του τοπικού ΑΕΠ ,είναι πολύ μικρό .Οι ωφέλειες όμως, από τον ελαιώνα, είναι πολλές ιδιαίτερα στον τουρισμό.

Ειδικότερα κατατέθηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία:

-Στοιχεία (έκταση, αριθμός δένδρων, ποσότητες και ποιότητα λαδιού) διαχρονικά.

-Δακοκτονία ,οργάνωση κοστολόγηση και προτάσεις για καλύτερο αποτέλεσμα.

-Ελαιώνας φυσικό περιβάλλον ,τουρισμός και παράδοση.

-Ελαιώνας και πολιτική προστασία(πυρκαγιές, πλημύρες).

-Τι προσέχουμε στη συντήρηση για ποιότητα στο λάδι.

-(κλάδεμα ελιάς στην Ιταλία ,Στόχος η αύξηση της καρποφόρου επιφάνειας και της καρποφορίας κάθε χρόνο)

Η διαχείριση και η σωτηρία του ελαιώνα μας αφορά όλους, Δήμο, επαρχείο, εκπροσώπους παρατάξεων κυρίως όμως τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Στην εκδήλωση έγινε συζήτηση (ιδίως για τη δακοκτονία και πως μπορεί να παρέμβει ο δήμος ή να διεκδικήσει την αρμοδιότητα, αλλά και την ποιότητα του ελειολάδου) και παρεμβάσεις από παραγωγούς καθώς και από τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής πολιτικής Π. Αβρίθη καθώς και τον εκπρόσωπο της Δύναμης Αλλαγής, Δημ. σύμβουλο Μ. Κιάρη (βίντεο)

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ