Η Thomas Cook αγόρασε το Casa Cook Kos

5
1166

Η Thomas Cook ανακοίνωσε σήμερα ότι η κοινοπραξία της, υπό την επωνυμία Thomas Cook Hotel Investments (TCHI), έχει αποκτήσει δύο νέα ξενοδοχειακά ακίνητα στην Ελλάδα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το ξενοδοχείο-ναυαρχίδα της εταιρείας, το Casa Cook Kos. Οι εξαγορές αυτές σηματοδοτούν το γεγονός ότι η κοινοπραξία έχει σχεδόν διπλασιάσει το χαρτοφυλάκιό της μέσα σε ένα χρόνο, σε εννέα τοποθεσίες, τέσσερις εκ των οποίων βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η κοινοπραξία αγόρασε το Casa Cook Kos, το οποίο διαθέτει 100 δωμάτια και είναι η αποδοτικότερη ξενοδοχειακή μονάδα υπό την επωνυμία της Thomas Cook, σύμφωνα με τα σχόλια των πελατών, καθώς και μια έκταση στην Κω, στην οποία η εταιρεία προτίθεται να κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο Cook’s Club 250 δωματίων, για το επόμενο καλοκαίρι, αλλά και το ξενοδοχείο Sunwing Arguineguin στο Gran Canaria, που διαθέτει 250 δωμάτια.

Η TCHI ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2018, έχοντας πέντε ξενοδοχεία, ως κοινοπραξία σε συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης ξενοδοχείων LMEY και έχοντας συμφωνήσει εκ των προτέρων να αποκτήσει ένα ξενοδοχείο 300 δωματίων στις Βαλεαρίδες. Με τις νέες προσθήκες συμπληρώνονται συνολικά 2.800 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που βρίσκονται υπό κατασκευή. Τον χειμώνα, η TCHI επένδυσε €7 εκατ. στο μεγαλύτερο ξενοδοχείο της εταιρείας στην Ελλάδα, το Sunwing Kallithea στη Ρόδο, για την ανακαίνιση του, συμπεριλαμβάνοντας την προσθήκη δωματίων με πισίνα στο ξενοδοχείο, ώστε να καλυφθεί η ζήτηση για περισσότερο πολυτελή καταλύματα.

Συγχρόνως, έχει διαμορφωθεί ένα περαιτέρω πλάνο εξαγορών ξενοδοχείων, σύμφωνα με την πρόθεση της κοινοπραξίας να διαθέτει 10-15 ξενοδοχεία, στα πρώτα δύο χρόνια της λειτουργίας της.

Η TCHI θα ανοίξει, αυτό το καλοκαίρι, το πρώτο νεόκτιστο Casa Cook στην Ίμπιζα, ενώ έχει εξασφαλίσει δύο γύρους χρηματοδότησης συνολικού ύψους €91 εκατ. από τράπεζες, μέσα στις οποίες βρίσκεται και η Τράπεζα ΠειραιώςΠΕΙΡ +7,40%, η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα. Η κοινοπραξία έχει συσταθεί για να βοηθήσει την Thomas Cook να επιταχύνει τα φιλόδοξα σχέδιά της να διαχειριστεί περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες υπό την επωνυμία της και επικεντρώνεται στο να επενδύει σε σημαντικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, την Ισπανία και τη Μεσόγειο.

Η Θέμις Κριαρά, Διευθύντρια Επιχειρήσεων της Thomas Cook για την Ελλάδα δήλωσε: «Το Casa Cook Kos είναι μία εκπληκτική ιδιοκτησία, την οποία γνωρίζουμε ότι οι πελάτες μας έχουν αγαπήσει, ενώ η μεταφορά της στην κοινοπραξία είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για την εταιρεία. Στην Ελλάδα «γεννήθηκαν» οι πιο πρόσφατες ξενοδοχειακές καινοτομίες του Casa Cook και του Cook’s Club, ενώ συγχρόνως αποτελεί τον τόπο που φιλοξενεί ορισμένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία μας, όπως το Sunwing Kallithea στη Ρόδο. Είμαστε υπερήφανοι που προσθέτουμε ακόμη περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες στην ελληνική συλλογή ξενοδοχείων μας. Η ταχύτητα με την οποία μπορέσαμε να αποκτήσουμε αυτά τα ξενοδοχεία είναι σαφής απόδειξη της πρόθεσής μας να αναπτυχθεί άμεσα το χαρτοφυλάκιο της κοινοπραξίας μας. Δείχνει, συγχρόνως, την ευελιξία των οκτώ ξενοδοχειακών μονάδων υπό την επωνυμία μας, που μας επιτρέπει να εξετάσουμε την απόκτηση ακίνητων που διαφέρουν σε σχήμα και μέγεθος, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ξενοδοχείο που θα αγαπήσουν οι πελάτες μας.»

πηγή euro2day.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά δεν ρωτάμε για λεπτομέρειες συμβολαίων και παραστατικών...

    ..καθότι όλα νομότυπα,όλα offshore ,μπαρδόν διαφάνεια ήθελα να πω.

  2. Επειδη πολυ χάρηκαν στο άκουσμα τις εξαγοράς του ξενοδοχειου να ξέρετε οτι σε λίγα χρονια τα ποιο πολλα ξενοδοχεία θα αγοραστούν η θα κατασχεθούν απο τα πρακτορεία.
    Και αυτο σημαινει θα φέρνουν κοσμο αρκετό μονο για τα ξενοδοχεία τους και Οχι για τους ύπολοιπους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ