Έρευνα στο αεροδρόμιο Χίθροου: Πώς ένας 12χρονος επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο δίχως εισιτήριο;

0
865

Ο μικρός ήταν έτοιμος να «πετάξει» για Λος Άντζελες – «Τρύπα» ασφαλείας στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας

Πήγε στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο και ήταν έτοιμος να πετάξει για… Λος Άντζελες! Ένας 12χρονος πέρασε απαρατήρητος από την ασφάλεια στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, πέρασε από το τσεκ ιν χωρίς να τον σταματήσει κανείς και επιβιβάστηκε στην πτήση για LA. Πώς έγινε αντιληπτός; Κατά τύχη… Όταν μία αεροσυνοδός ζήτησε να δει το εισιτήριό του, προκειμένου να τον οδηγήσει στη θέση του. Αν ήταν τρομοκράτης; Σήμερα θα μιλάγαμε για δεκάδες θύματα…

Ο 12χρονος είναι μυστήριο πώς έφτασε μόνος του στο αεροδρόμιο και γιατί επιβιβάστηκε στη συγκεκριμένη πτήση ή τι ήθελε να πετύχει με την ενέργειά τους. Ο μικρός μάλιστα, δεν συνεργάστηκε με την αεροσυνοδό, με αποτέλεσμα να κληθεί η ασφάλεια και τότε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Η πράξη του νεαρού προκάλεσε την ταλαιπωρία των επιβατών της πτήσης, καθώς αποβιβάστηκαν όλοι και υπεβλήθησαν εκ νέου σε έλεγχο, καθυστεωντας το πρόγραμμά τους κατά τέσσερις ώρες!

Το θέμα ωστόσο, είναι το εξής. Πώς ένας 12χρονος ή οποιοσδήποτε, μπόρεσε να «σπάσει» τους ελέγχους και να επιβιβαστεί σε ένα αεροσκάφος με δεκάδες επιβάτες, δίχως να έχει εισιτήριο, στο υποτίθεται καλύτερα φυλασσόμενο αεροδρόμιο της Βρετανίας;

Τα σενάρια που ακούγονται είναι διάφορα. Η έρευνα όμως, βρίσκεται σε εξέλιξη, τόσο για το πώς κατάφερε κάτι τέτοιο ο 12χρονος, όσο και για να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους.

Η ιδέα και μόνο ότι ένα άτομο, έστω και 12 ετών, μπορεί να περάσει τους ελέγχους δίχως να γίνει αντιληπτό και να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος έτοιμο για απογείωση, προκαλεί τρόμο, καθώς στη θέση του θα μπορούσε να είναι ένας τρομοκράτης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ