Δύο ελληνικά νησιά ανάμεσα στα 50 καλύτερα του κόσμου για το 2019-Δείτε ποια είναι

0
408

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΛΙΣΤΑ

Η Ελλάδα είναι ένας ονειρικός προορισμός για εκατομμύρια τουρίστες, οι οποίοι ταξιδεύουν από διάφορα μέρη του κόσμου για να επισκεφθούν τα πανέμορφα νησιά της.

Τα… 

ελληνικά νησιά αποτελούν τον ιδανικό τόπο διακοπών, καθώς διαθέτουν καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά με ειδυλλιακές παραλίες, ενώ δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα εξωτικά νησιά που βρίσκονται στη μέση των ωκεανών. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν από τη λίστα με τα 50 καλύτερα νησιά του κόσμου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του μεγάλου ταξιδιωτικού γραφείου Big 7 Travel.

Πάνω από 5.000 άνθρωποι πήραν μέρος στο γκάλοπ. Καλύτερο νησί του κόσμου για το 2019, ανακηρύχθηκε το νησί Flatey, ένα μικροσκοπικό νησί στην Ισλανδία, στο οποίο κατοικούν μόλις πέντε άτομα! Στο νούμερο 2 είναι το γνωστό νησί Palawan (Παλαουάν) στις Φιλιππίνες και στην 3η θέση το νησί Espiritu Santo (Εσπιρίτου Σάντο), στο Βανουάτο. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το Sommarøy που βρίσκεται στη Νορβηγία και το νησί Korcula στην Κροατία.

Τα ελληνικά νησιά που κατάφεραν να μπουν στη λίστα, βρίσκονται στο Αιγαίο Πέλαγος και ανήκουν και τα δύο στις Κυκλάδες. Ο λόγος για τη Σαντορίνη, η οποία «σκαρφάλωσε» στην 20η θέση, και για την Πάρο, η οποία βρίσκεται τρεις θέσεις πριν το τέλος, δηλαδή στην 47η.

Η Σαντορίνη φημίζεται για το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στην Οία, τη θέα από την Καλντέρα και τα γραφικά σοκάκια της, ενώ η Πάρος -την οποία έχει διαφημίσει και το BBC-για τις εκπληκτικές αμμώδεις παραλίες της, τα γαλαζοπράσινα νερά και τη νυχτερινή ζωή της.

Δείτε ποια είναι τα 50 πιο όμορφα στον κόσμο, σύμφωνα με το Big 7 Travel τους 5.345 ανθρώπους που τα ψήφισαν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ