Πώς η TUI θα προστατεύσει τη ρευστότητα των ταξιδιωτικών γραφείων

0
182

Η TUI Γερμανίας επιβεβαίωσε ότι η τιμολόγηση των τουριστικών γραφείων έχει ανασταλεί από το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στόχος είναι «να αποφευχθεί η είσπραξη των προπληρωμών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί», αναφέρει σε απάντησή της προς το touristik aktuell. Ταυτόχρονα, εξετάζονται τρόποι με τους οποίους μπορεί να εξασφαλιστεί η ρευστότητα και η δίκαιη αποζημίωση.

Ο τουρ οπερέιτορ ακολούθησε το αίτημα των ταξιδιωτικών γραφείων, σε πολλά από τα οποία, οι τρέχουσες απαιτήσεις αποπληρωμής για ήδη μεταβιβαζόμενες προμήθειες τους αποστερούν από την τελευταία εναπομένουσα ρευστότητα.

Η απόφαση της TUI έρχεται μετά το μήνυμα της κρατικής τράπεζας KfW ότι θα χορηγήσει στον οργανωτή ταξιδίων δάνειο-γέφυρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Με αυτά τα κεφάλαια, η υπάρχουσα πιστωτική γραμμή της TUI ύψους 1,75 δισ. ευρώ θα αυξηθεί. Μία από τις προϋποθέσεις της κυβέρνησης είναι ότι η TUI θα παραιτηθεί από τις πληρωμές μερισμάτων κατά τη διάρκεια που προβλέπεται για το δάνειο.

Ειδικοί του τουρισμού αναρωτήθηκαν εάν το δάνειο είναι αιτιολογημένο, ενώ άλλοι εκφράζουν την ελπίδα ότι θα ωφελήσει έμμεσα τα ταξιδιωτικά γραφεία.

tornosnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.