Αναβαθμίστε τον Firebox σας αμέσως, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να σας χακάρουν!!!

0
366

Αν χρησιμοποιείτε τον Firefox πρέπει να τον αναβαθμίσετε αμέσως, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να σας χακάρουν!!!

Firefox… ίσως ο πιο γρήγορος browser αυτή τη στιγμή

Ο browser της Mozilla είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής browser μετά τον Chrome της Google. Μάλιστα, η τελευταία έκδοσή του, ο Firefox Quantum θεωρείται από τους ειδικούς ως ίσως ο ταχύτερος browser αυτή τη στιγμή.

Firefox

Μπορεί να σας κάνουν… κατάληψη στον υπολογιστή!!!

Ωστόσο, ο Mozilla τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού, όταν η εταιρεία Cisco ανακοίνωσε ότι βρήκε μια σημαντική αδυναμία στον browser. Αυτή την αδυναμία μπορούν να εκμεταλλευτούν χάκερ για να σας κάνουν “κατάληψη στον υπολογιστή”.

Το πρόβλημα είναι πολύ τεχνικό και αφορά στον τρόπο με τον οποίο ο browser της Mozilla«αποστειρώνει» συγκεκριμένα κομμάτια κώδικα. Ο πλημμελής καθαρισμός μπορεί να επιτρέψει σε χάκερ να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή δικά τους προγράμματα. Αυτό βέβαια θα έχει ως συνέπεια να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Το νέο στοίχημα θα είναι η… κυβερνοασφάλεια!!!

Κενό ασφαλείας μόνο στις desktop εκδόσεις

Το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο στις εκδόσεις του Firefox για υπολογιστές και όχι για φορητές συσκευές, ενώ ήδη ο Mozilla έχει εκδώσει διορθωτικό πρόγραμμα το οποίο λύνει το πρόβλημα.

Έτσι, οι χρήστες του καλούνται να κατεβάσουν την έκδοση 58.0.1 στους υπολογιστές τους, ώστε να «κλείσουν» τη συγκεκριμένη «τρύπα ασφαλείας» στον browser.

Σημειώνεται ότι ο browser της Mozilla χρησιμοποιείται από περίπου μισό δισεκατομμύριο χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: cretadrive.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ