Αυτό είναι το σκάφος αναψυχής «H-TEMEL» που προκάλεσε την αντίδραση του Δήμου Κω

5
1686
«H-TEMEL» σημαίας Τουρκίας , μπροστά στο Λιμεναρχείο Κω

Πρόκειται για το σκάφος αναψυχής «H-TEMEL» σημαίας Τουρκίας στο οποίο διενεργήθηκε έλεγχος το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου 2017 από προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού Αστυπάλαιας στην περιοχή του Λιμανιού «Σκάλα» Αστυπάλαιας.

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο η εκτέλεση σύμβασης ναύλωσης ο τόπος επιβίβασης και τελικής αποβίβασης των επιβατών βρισκόταν στην Ελληνική επικράτεια. Ειδικότερα, το συγκεκριμένο σκάφος είχε εκναυλωθεί σε δέκα πέντε (15) αλλοδαπούς και δύο (02) ημεδαπούς για τη χρονική περίοδο από 16-09-2017 έως και 30-09-2017, χωρίς τo σκάφος να διαθέτει την προβλεπόμενη άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.

Από το Λιμενικό Σταθμό Αστυπάλαιας του Λιμεναρχείου Καλύμνου, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων, ενώ στο πλαίσιο εφαρμογής του Νόμου 4487/2017, απαγορεύτηκε ο απόπλους του παραπάνω σκάφους.

Συγκεκριμένα στον πλοιοκτήτη του σκάφους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο περίπου 100.000 ευρώ τα όποια μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί, με αποτέλεσμα να του έχει απαγορευθεί ο απόπλους . Το σκάφος μέχρι σήμερα Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2018, ελλιμενιζόταν στο λιμάνι της Καλύμνου ,ενώ επί του σκάφους παρέμεναν μέλη του πληρώματος για την φύλαξη του .

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr από εκπρόσωπο του πλοιοκτήτη του σκάφους, υποβλήθηκε αίτημα προς το Λιμεναρχείο Καλύμνου, προκειμένου αυτό να μετακινηθεί στην Κω . Το αίτημα έγινε δεκτό από το Υπουργείο Ναυτιλίας και σήμερα ,αφού καταβλήθηκαν τα τέλη ελλιμενισμού στο ΔΛΤ Καλύμνου, μετακινήθηκε στο λιμάνι της Κω με αποτέλεσμα να υπάρξουν οι αντιδράσεις και η έκδοση της ανακοίνωσης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω που προαναφέραμε

kalymnos-news.gr

Το «H-TEMEL» σημαίας Τουρκίας, στο λιμάνι Καλύμνου (πριν έρθει Κω)

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΙΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΟΕΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΚΥΡΙΤΣΑΓΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΕΝΩΝ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΟ ΡΑΝΕΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΚΟ.

  2. ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΣΕ ΑΔΕΙΑΣΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ

    • Ετσι απλα ηταν συπτωση.Μπραβο συντροφε.Σιγα μην επλαθε ιστοριες ο Συριζα και ο Καμμενος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ