Εντοπισμός αλλοδαπών στην Κω και σύλληψη του χειριστή του ταχύπλοου σκάφους μεταφοράς τους κατόπιν καταδίωξης

0
744
Εντοπισμός αλλοδαπών στην Κω και σύλληψη του χειριστή  του ταχύπλοου σκάφους μεταφοράς τους κατόπιν καταδίωξης
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το η Λιμενική Αρχή Κω, για ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους με ικανό αριθμό επιβαινόντων, το οποίο προσέγγιζε τις ακτές της παραλίας “ΛΑΜΠΗ” ν. Κω (χτες έγινε αποβίβαση στην παραλία του ΝΟΚ).
‘Αμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο και εντόπισε το προαναφερόμενο ύποπτο σκάφος. Το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος είχε  αποβιβάσει στην ξηρά δεκατρείς (13) αλλοδαπούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν από περιπολικό όχημα Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.
Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφωνόταν στα συνεχή ηχητικά σήματα του πληρώματος του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να διαφύγει.
Τελικώς το καταδιωκόμενο σκάφος ακινητοποιήθηκε, προσκρούοντας με χαμηλή ταχύτητα στην αριστερή πλευρά του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. χωρίς να προκληθεί τραυματισμός ή υλικές ζημιές και ο 21χρονος αλλοδαπός χειριστής του, συνελήφθη για παράνομη διακίνηση προσώπων, αντίσταση και απείθεια.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω, ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ