“Μια μεγάλη διάκριση για την Κω. Φτάσαμε τις 10 Γαλάζιες Σημαίες το 2019 ενώ το 2014 είχαμε μόνο 5 παραλίες με Γαλάζιες Σημαίες- Γαλάζια Σημαία και στη Μαρίνα της Κω”

7
1399

ΘΕΜΑ : “Μια μεγάλη διάκριση για την Κω. Φτάσαμε τις 10 Γαλάζιες Σημαίες το 2019 ενώ το 2014 είχαμε μόνο 5 παραλίες με Γαλάζιες Σημαίες- Γαλάζια Σημαία και στη Μαρίνα της Κω.”

Η Κως ανεβάζει στροφές, κερδίζει το στοίχημα της ποιότητας και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας στον τουρισμό.

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι παραλίες και οι Μαρίνες που βραβεύτηκαν με τη Γαλάζια Σημαία για το 2019 και η Κως έχει πλέον 10 παραλίες με Γαλάζια Σημαία όταν το 2014 είχε μόνο 5.

Παράλληλα η Μαρίνα της Κω βραβεύτηκε για μία ακόμα φορά με τη Γαλάζια Σημαία. Τα κριτήρια για την απονομή της Γαλάζιας Σημαίας είναι η ποιότητα των νερών κολύμβησης, η περιβαλλοντική διαχείριση, η ασφάλεια, οι υπηρεσίες και οι εγκαταστάσεις.

Η Γαλάζια Σημαία, που αποτελεί σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 50 χώρες του προηγμένου κόσμου, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για το brand name κάθε τουριστικού προορισμού.

Οι 10 παραλίες της Κω που βραβεύτηκαν με γαλάζια σημαία είναι:

-Ψαλίδι

-Άκρο Χελώνας/Robinson Club Daidalos

-Βουνό/Mitsis Hotels

-Γουρνιάτης/Lakitira Resort & Village

-Κέφαλος/Ikos Aria

Λάμπη/Blue Lagoon

Μαρμάρι/Caravia Beach

Μπαμιαλίκι/Astir Odysseus

ΠευκοκεφαλήΑγ. Φωκάς/Oceanis

Τρούλος/Neptune Hotel

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΨΑΛΙΔΙ, ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ;ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΜΗΠΩΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ;

  2. ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ,ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ.ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΖΗΣΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ.ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ.ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΤΙ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΠΟΥ,ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ.

  3. Πως γίνεται να πανηγυρίζει κάποιος για την ποιότητα, την περβολλοντική ευαισθησία κλπ κλπ, όταν 9 στις 10 παραλίες, ανήκουν σε μεγάλα ξενοδοχεία και ουσιαστικκά είναι ιδιωτικές παραλίες, που για τη διαχείρηση και φροντίδα τους είναι αποκλειστικά υπεύθυνες οι επιχειρήσεις αυτές.
    Που είναι οι δημόσιες ελεύθερες παραλίες, που είναι οι παραλίες που το κράτος και οι δήμοι μισθώνουν έναντι αδράς αμοιβής; Που είναι η ποιότητα και η περιβαλλοντική ευαισθησία σε αυτές;
    Γιατί ένας δήμος πρέπει να πανηγυρίζει γι’ αυτές τις παραλίες και όχι γι’ αυτές που απευθύνονταισε λίγους.

    • 10/10 διότι στο Ψαλίδι η Γαλάζια Σημαία είναι πρωτοβουλία και διαχείριση του ξενοδοχείου Mitsis Ramira Beach Hotel. Κύριοι του γραφείου τύπου του δήμου που υπογράφετε και εκδόσατε αυτό το δελτίο τύπου παρακαλώ εξηγήστε μας για ποιο λόγο διαγράψατε το όνομα του ξενοδοχείου απο τη λίστα;;;

  4. Ήρεμα !!! Ο θεσμός είναι μια γραφειοκρατική διαδικασία η οποία έχει και σημαντικό κόστος. Το ξενοδοχείο το χρειάζεται όπως το ISO και το HACCP γιατί τους τα ζητάνε οι συνεργάτες τους ή για να πουλήσει καλύτερα το ξενοδοχείο του. Η παραλία του λαού τι να το κάνει; Θα πληρώσει ο ομπρελάς ναυαγοσώστη ή θα έχει οργανώσει ανακύκλωση;; Το σημαντικό είναι ότι τα νερά μας είναι καθαρά σχεδόν σε όλο το νησί. Ο δήμος ίσως να έπρεπε να κάνει κάποιες δειγματοληψίες στις ύποπτες περιοχές και αν χρειάζεται να απαγορεύσει το κολύμπι ή έστω να βάλει κάποιες πινακίδες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ