Π. Χαμετής Λιμενάρχης Κω: Σημαντική αύξηση εισροής μεταναστών στην Κω τον τελευταίο μήνα (επιχείρηση διάσωσης και νέες αφίξεις 54 μεταναστών)| Ξεπερνά τους 1800 το Hot spot (BINTEO)

3
453
ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΚΩ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΡΟΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ –ΣΤΟ HOT SPOT ΣΤΟ ΠΥΛΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ- ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟΥΣ 1800/video

Πηγή: dhras.gr/

Εντοπισμός και διάσωση 56 μεταναστών στην Κω

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τεσσάρων (34) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης »ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019».

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή »ΦΩΚΑΣ» ν. Κω, πνευστή λέμβομε ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Επίσης περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΦΩΚΑΣ» ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με 22 αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού – Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή σκάφους δύναμης FRONTEX προέβησαν στην  ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον επιβατικό λιμένα ν. Κω.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εύγε στην κα Παπαζαχαρίου που γνωρίζει ότι το 2017 επί Λιμενάρχη κύριου Γιαλλελή είχαμε μείωση των μεταναστευτικών ροών. Ενώ τα έτη 2018 και 2019 έχουμε αύξηση και ο Θεός να μας βοηθήσει αφού από ότι φαίνεται δεν υπάρχει η απαραίτητη πρόληψη από το λιμενικό.

  2. Ντροπή στην κυβέρνηση των ανοιχτών συνόρων! Και μήπως να ξυπνήσουν ο βουλευτής , ο Δήμαρχος, ο άλλος υποψήφιος Δήμαρχος, ο Περιφερειάρχης και οι φορείς;

  3. Ντροπή στην κυβέρνηση που έχει μετατρέψει την Κω και τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά σε αποθήκες ψυχών. Ντροπή και στον τοπικό βουλευτή που είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από την θέση του αν διαπιστώσει ότι έρχονται στο Hotspot της Κω λαθρο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Εδώ και τρία χρόνια έχουν έρθει λαθρο αναρίθμητες φορές αλλά μάλλον βρίσκεται ο βουλευτής του νησιού σε έναν άλλο κόσμο. Όπως και το κόμμα του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ