Ποια είναι τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγει μία γυναίκα που έχει περίοδο;

0
156

Οι διατροφικές σου συνήθειες μπορεί να δυσκολεύουν τις ήδη δύσκολες μέρες σου.

 

Για να κάνεις λοιπόν την περίοδο σου λίγο πιο υποφερτή, προσπάθησε να αποφύγεις τα ακόλουθα.

Καφεΐνη

Μπορεί ο καφές να νιώθεις ότι σε τονώνει, αλλά μπορεί να σου κάνει περισσότερο κακό παρά καλό όταν έχεις περίοδο. Εκτός από το ότι μπορεί να σου προκαλέσει φούσκωμα, θα σου διαταράξει την ηρεμία και μπορεί να επηρεάσει και τον ύπνο σου.

Γλυκά

Ορμονικές εναλλαγές είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο τις μέρες της περιόδου έχεις λιγούρα για κάτι γλυκό. Αν παρατηρήσεις ότι αφού καταναλώσεις κάτι γλυκό, νιώθεις χειρότερα λίγη ώρα μετά, αυτό συμβαίνει καθώς η διατάραξη των επιπέδων σακχάρου στο αίμα προκαλεί με τη σειρά της και εναλλαγές στην ψυχολογία σου.

Αλατισμένα ή τηγανητά φαγητά

Μπορεί να σκέφτεσαι ότι ένα πιάτο τηγανιτές πατάτες είναι ο,τι ακριβώς χρειάζεσαι, αλλά όπως και τα γλυκά, μπορεί και αυτές να συμβάλλουν στη διατάραξη της ψυχολογικής σου ηρεμίας. Επίσης, αν έχεις και ιστορικό δυσπεψίας, τηγανιτά και πολύ αλατισμένα φαγητά θα δυσκολέψουν την κατάσταση.

Γαλακτοκομικά

Τα γαλακτοκομικά κατηγορούνται για φούσκωμα, πράγμα που ενισχύεται κατά τις ημέρες της περιόδου. Επιπλέον, μπορεί να αποτελέσουν και διεγερτικό παράγοντα επιδεινώνοντας τις κράμπες που σε ταλαιπωρούν.

Τροφές με πολλά λιπαρά

Οι ορμονικές αλλαγές κατά την περίοδό σου μπορούν να επηρεαστούν από μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Για να αποφύγεις οποιαδήποτε επίπτωση, περιόρισε τρόφιμα όπως τα μπιφτέκια από λιπαρό κρέας (π.χ. μοσχάρι), σάλτσες πλούσιες σε λιπαρά, κρέμες, πίτες ή κρουασάν.

Αλκοόλ

Αυτό το ποτηράκι κρασί, καλό είναι να το αναβάλλεις για μετά την περίοδό σου, αν θέλεις να αποφύγεις φούσκωμα, πρήξιμο, αλλά και αϋπνίες.

 

Πηγή: healthweb.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ