Αψεγάδιαστη επιδερμίδα ; Μάθε τον τρόπο !

0
296

Η όμορφη, λαμπερή και υγιής επιδερμίδα δεν είναι απλά ωφέλιμη για μια όμορφη και ελκυστική εικόνα του εαυτού μας στα μάτια των άλλων, αλλά και η απόδειξη πως ο οργανισμός μας είναι υγιής και δουλεύει σωστά.

Η επιδερμίδα είναι ο “καμβάς” επάνω στον οποίο καλούμαστε να “ζωγραφίσουμε” για να χτίσουμε μια άρτια και ελκυστική εικόνα που θα σαγηνεύσει τους άνδρες και θα τραβήξει τα βλέμματα επάνω της. Όταν ο καμβάς αυτός δεν είναι καθαρός και δεν λάμπει, τότε και το αποτέλεσμα είναι εξίσου μουντό, θαμπό και θλιβερό.

Κάθε φορά που γυρνάς στο σπίτι από τη δουλειά εξουθενωμένη ή από κάποιο ξενύχτι αφυδατωμένη και κουρασμένη, θα έχεις προσέξει πως η επιδερμίδα σου δείχνει γερασμένη και θαμπή. Πιο θαμπή και “άρρωστη” όμως δείχνει την επόμενη ημέρα … ειδικά εάν δεν την έχεις περιποιηθεί σωστά το προηγούμενο βράδυ ώστε να αναζωογονηθεί, να “τραφεί” και να ενυδατωθεί σωστά ώστε να είναι πάλι λαμπερή και υγιής !

 

Μάθε να συμπεριφέρεσαι όμορφα στην επιδερμίδα σου .. και αυτή θα στο ανταποδώσει !

Η επιδερμίδα – όπως άλλωστε και καθετί άλλο – χρειάζεται φροντίδα, περιποίηση, αγάπη και στοργή για να είναι και να δείχνει πάντα φρέσκια, νεανική, υγιής και λαμπερή και όχι άτονη, θαμπή, άρρωστη και σκοτεινή.

Μερικά έξυπνα κόλπα και χρήσιμες συμβουλές για να διατηρείτε την επιδερμίδα σας λαμπερή και να τραβάτε όλα τα βλέμματα ακολουθούν παρακάτω :

Νο 1 συμβουλή : Δεν πέφτω ποτέ για ύπνο με μακιγιάζ !

Κάθε βράδυ φροντίζω να ξεβάφω την επιδερμίδα μου και να την πλένω ώστε να καθαρίζει όχι μόνο από το μακιγιάζ αλλά και από σκόνη, καυσαέρια, ρύπους και ιδρώτα που κουβαλάει όλη την ημέρα και να “αναπνέει” και πάλι ελεύθερα !

Νο 2 συμβουλή : Αγοράζω τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης !

Φροντίζω όλα τα καλλυντικά περιποίησης της επιδερμίδας που χρησιμοποιώ (καθαριστικά, ενυδατικά ή μακιγιάζ) να είναι τα κατάλληλα για τον δικό μου τύπο επιδερμίδας ώστε να γλιτώσω αλλεργικές αντιδράσεις, ξηρότητα ή λιπαρότητα, ερεθισμούς, σπυράκια, δυσχρωμίες και γενικά αντιδράσεις της επιδερμίδας προς τα ακατάλληλα για αυτή προϊόντα.

Νο 3 συμβουλή : Απολέπιση … όχι ξύσιμο !

Σκοπός μας πρέπει να είναι η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα και όχι η “αλλαγή” δέρματος ! Οπότε κορίτσια προσοχή να μην το παρακάνετε με την απολέπιση ! Επιλέξτε με προσοχή το απολεπιστικό προϊόν της επιδερμίδας σας και εφαρμόστε το σε καθαρή επιδερμίδα (!) 1 – το πολύ 2 – φορές την εβδομάδα !

Νο 4 συμβουλή : Όχι στο τσιγάρο και στις καταχρήσεις !

Τόσο ο καπνός όσο και η υπερκατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα της επιδερμίδας μας. Γι’αυτό πείτε όχι στις καταχρήσεις, όχι στα ξενύχτια και όχι στο τσιγάρο που δείχνουν και εσάς και την επιδερμίδα σας γερασμένη και άρρωστη !

Νο 5 συμβουλή : Καθαρές μαξιλαροθήκες !

Φροντίστε να αλλάζετε τακτικά τις μαξιλαροθήκες στο κρεβάτι σας ώστε να είναι πάντοτε καθαρές ! Επίσης, μην παραλείπετε να πλένετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και τα μαξιλάρια σας. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε πιο καθαρή επιδερμίδα και θα αποφύγετε τους φραγμένους πόρους και τη δημιουργία ακμής στο δέρμα !

Νο 6 συμβουλή : Σωστή διατροφή με πολλές βιταμίνες !

Η σωστή διατροφή, πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, θα διατηρήσει τον οργανισμό σας υγιή και δυνατό και την επιδερμίδα σας φρέσκια και αψεγάδιαστη.

Νο 7 συμβουλή : Κοιμήσου !

Ναι ! Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την επιδερμίδα, γι’αυτό πριν μπείτε στην κρεβατοκάμαρά σας, αφήστε απ’έξω όλες τις κακές σκέψεις, τα άγχη και τις στεναχώριες και κοιμηθείτε σωστά και ήρεμα για να ξεκουράσετε το σώμα και το μυαλό σας και να αναζωογονήσετε την κουρασμένη επιδερμίδα σας.

Νο 8 συμβουλή : Με προσοχή στον ήλιο !

Για να έχετε μια υγιή επιδερμίδα προστατέψτε τη από τις βλαβερές υπεριώδεις ηλιακές ακτίνες με την κατάλληλη αντηλιακή προστασία !

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ