ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Λαϊκή Συνέλευση: Αντιμάχεια – Μαστιχάρι νέα έργα & παράπονα… ΒΙΜΕΛ: «Ό,τι σηκώσεις ζέχνει…» (Θα αποδοθούν ευθύνες -Δύσκολο να επαναλειτουργήσει)

27
1218

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με ικανοποιητική συμμετοχή πολιτών (μιας και όπως εξήγησε ο δήμαρχος, Κυριακή βράδυ υπάρχουν κοινωνικές υποχρεώσεις, ενώ ήταν σε εξέλιξη και το ντέρμπι των αιωνίων στο Καραϊσκάκη) παρουσία και του Σεβασμιωτάτου, διεξήχθη απόψε η Λαϊκή Συνέλευση στην Αντιμάχεια, με όλα τα προβλήματα της περιοχής επί τάπητος.

Αρχικά έγινε μια πρώτη ενημέρωση για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, από την Πρόεδρο Αντιμάχειας Μ. Σκουφεζή. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης περιέγραψε τους άξονες και την φιλοσοφία του νέου προγράμματος έργων.

Κατά την παρουσίαση των συνεχιζόμενων και στην σύντομη παρουσίαση φωτογραφικού υλικού για το τι έγινε μέχρι τώρα στάθηκε ιδιαίτερα με αφορμή τις “καφενειακές” συζητήσεις και το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί, τόσο στο θέμα της ανάπλασης της πλ. Αγίας Τριάδας (και στον εκεί κύκλο που τοποθετήθηκε για την ρύθμιση της κυκλοφορίας), αλλά και στο ρυμοτομικό του Μαστιχαριού και τις παρατηρήσεις που έγιναν (για “ευνοούμενους και μη” κλπ, τα οποία αντέκρουσε με παράπονο ο δήμαρχος) – ΒΙΝΤΕΟ.

Στην συνέχεια παρουσίασε τα έργα που προγραμματίζονται να γίνουν το 2017 σε Αντιμάχεια – Μαστιχάρι.

nea-erga

Ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Μ. Κιάρη για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα και τι προγραμματίζεται να γίνει το 2017 για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων υδροδότησης στην περιοχή.

«Η κατάσταση που περιγράφηκε από την πρ. δημ. αρχή ότι όλα είναι επιλυμένα για την υδροδότηση της περιοχής, δεν είναι έτσι», τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αναφερόμενος σε 13 συγκεκριμένες παρεμβάσεις που έγιναν στη διετία και στο τι υπολείπεται να γίνει, όπως η εκτεταμένη παρέμβαση στον υδατόπυργο. Αρχικά για την στατική ενίσχυση του κτηρίου αποκατάσταση σκάλας, βαψίματα κλπ αλλά και τη συνολική αναδιάρθρωση της λειτουργίας του υδατόπυργου για την εξυπηρέτηση ταυτόχρονα Αντιμάχειας και Καρδάμαινας («δεν μπορούμε να λύσουμε μόνο το πρόβλημα στην Αντιμάχεια και στην Καρδάμαινα να πούμε αγοράζετε εσείς νερό από τα σούπερ μάρκετ…»). Ενημέρωσε τέλος για τα δίκτυα και την αξιοποίηση αυτών που βρίσκονται «εν υπνώσει».

Τέλος αναφέρθηκε στην νοοτροπία κατασπατάλησης του νερού επειδή δεν είναι πόσιμο να χρησιμοποιείται ανεξέλεγκτα για άρδευση «αφού δεν πίνεται το νερό ας ποτίζουμε τα δέντρα και αφού δεν γίνεται έλεγχος ας βγάλουμε και τα ρολόγια…» Από δω και πέρα αν δεν αλλάξει αυτή η πρακτική είτε με την συνεισφορά των πολιτών είτε εφαρμόζοντας τους κανονισμούς, επίλυση των προβλημάτων υδροδότησης δεν μπορεί να προκύψει όσα κυβικά νερού κι αν ανεβάζουμε στον υδατόπυργο κατέληξε ο κ. Κιάρης (όπως είπε το χειμώνα μόνο η Αντιμάχεια καταναλώνει 600 κυβικά νερού και το καλοκαίρι από τα ποτίσματα φτάνει τις 3.000 κυβικά).

Αμέσως μετά την παρουσίαση του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ,  ο ανεξάρτητος δημ. σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, Γ. Καλλούδης τόνισε ότι καλύφθηκε εν μέρει και ότι ανακαλεί την έκφραση που διατύπωσε ότι «δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι τώρα για την υδροδότηση της Αντιμάχειας». Ενώ σε ότι αφορά το ζήτημα της κακής νοοτροπίας που έθεσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, απάντησε ο Θ. Σχουλλής, λέγοντας ότι οι κάτοικοι της Αντιμάχειας δεν έχουν την πολυτέλεια άλλων περιοχών να έχουν πόσιμο νερό και άλλο νερό για άρδευση, γι’ αυτό και αναγκάζονται να το χρησιμοποιούν μόνο για άρδευση, περιγράφοντας την τραγική πραγματικότητα με το χρώμα του νερού στους νεροχύτες, το χώμα έπειτα από διακοπές κλπ.

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν οι πολίτες οι οποίοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα της Αντιμάχειας και του Μαστιχαριού παίρνοντας θέση και επί των όσων ειπώθηκαν από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ. Αίσθηση προκάλεσε επίσης, η τοποθέτηση του πρ. Νομαρχιακού Συμβούλου Β. Συνεσίου ο οποίος αναφερόμενος στο ρυμοτομικό του Μαστιχαριού και τα προβλήματα που υπάρχουν έθεσε και το θέμα των ιδιοκτησιών της «ΑΓΡΟΓΗΣ» που όμως όπως αναφέρθηκε αναλυτικά ο Αρχιτέκτονας Τ. Τάλλαρος στην τοποθέτησή του, έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ με ότι αυτό συνεπάγεται. Για το θέμα του Μαστιχαριού έγινε ιδιαίτερος λόγος από τους πολίτες, για τους χωματόδρομους, την λετουργία καταστημάτων που έχουν καταπατήσει ή και κλείσει με πέργκολες πεζόδρομους κλπ, τα προβλήματα του λιμανιού (ο Β. Συνεσίου πρότεινε το υπάρχον λιμάνι να χαρακτηρισθεί ως αλιευτικό καταφύγιο και να γίνει το νέο εμπορικό λιμάνι του νησιού στη ΔΕΗ, για το οποίο ο Γ. Κυρίτσης απάντησε στο τέλος ότι ναι μεν το προέβλεπε παλαιότερη μελέτη αλλά -όπως είπε και στην Κέφαλο- δεν ήρθε να τάξει «φαραωνικού» τύπου έργα, αλλά ρεαλιστικά και υλοποιήσιμα, ενώ το υπάρχον λιμάνι του Μαστιχαριού δεν έχει ακόμα χαρακτηρισθεί ως λιμάνι…) Τέλος, σε ότι αφορά το Μαστιχάρι με αφορμή και την παρουσία του Σεβασμιωτάτου (ο οποίος δεν μίλησε καθόλου) ο τοπ. σύμβουλος της μειοψηφίας Δ. Χανδακάρος ζήτησε να ληφθεί απόφαση για το θέμα της εκκλησίας στο λιμάνι που έμεινε ατελείωτη και έγινε καταφύγιο ναρκομανών κλπ. Ο Δήμαρχος τόνισε κατηγορηματικά ότι έργο που έχει αγιασθεί δεν το γκρεμίζει αλλά προτιμά να ολοκληρωθεί αφού λυθούν όλα τα διαδικαστικά που απαιτούνται.

Επίσης οι πολίτες τόνισαν το ζήτημα του αποχετευτικού, του δρόμου προς ΔΕΗ, των ρύπων της ΔΕΗ που φτάνουν μέχρι την Αντιμάχεια με την τραγική κατάσταση το καλοκαίρι, την ανεξέλεγκτη κατάσταση στο ΧΥΤΑ, το νέο κλειστό (για το οποίο ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα γίνει στην περιοχή Φυτώριο προς Κέφαλο, για την εξυπηρέτηση του τριγώνου συνολικά) και τέλος του ΚΥ Αντιμάχειας. Για το τελευταίο ήταν χαρακτηριστική η τοποθέτηση πολίτη που πήγε έπειτα από ατύχημα στο ΚΥ Αντιμάχειας και είδε τον γιατρό και τη σύζυγό του εκπαιδευτικό να σκουπίζουν και να σφουγγαρίζουν οι ίδιοι… (Σε ερώτησή του προς τον δήμαρχο αν το βρίσκει σωστό, ο δήμαρχος απάντησε ότι και ο ίδιος σκουπίζει και σφουγγαρίζει όταν έχει άδεια η καθαρίστρια). Για δε το θέμα των γιατρών ο δήμαρχος επανέλαβε την πρόθεση του να το λειτουργήσει ο δήμος. «Όταν όμως το είπαμε στη λαϊκή συνέλευση στο Ζηπάρι, την επομένη έσπευσε ο βουλευτής να ανακοινώσει ότι θα φέρει… 17 γιατρούς στο ΚΥ και ο δημ. σύμβουλος ότι θα κάνει εξωτερικό ιατρείο στο Νοσοκομείο….» κατέληξε χαρακτηριστικά, με την επισήμανση να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους.

Στο ερώτημα που έθεσε δημότισσα για τη ΒΙΜΕΛ ο δήμαρχος απάντησε ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία του ελέγχου από τον ορκωτό «είναι μια αμαρτωλή ιστορία. ο έλεγχος είναι σε εξέλιξη και θα καταλογίσει ευθύνες το επόμενο διάστημα. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, είναι πάρα πολύ δύσκολο να επαναλειτουργήσει. Η κατάσταση που καθημερινά ανακαλύπτεται από τον ορκωτό: ό,τι σηκώσεις ζέχνει…» (τελευταίο βίντεο, στο τέλος).

  • Η επόμενη Λαϊκή συνέλευση θα είναι στην πόλη της Κω την Τετάρτη.

27 ΣΧΟΛΙΑ

    • Δυο χρονια τωρα,κουφανες τους κωους,με το θα-θα-θα.Τωρα τους λες οτι ο χρονος για να φτιαξεις τα χωρια ειναι λιγος.Μη χολιας και ο δικος σου χρονος ειναι λιγος.

  1. Κάτι ποιο σοβαρό από τις στημένες λαϊκές συνελεύσεις ΚΥΡΙΤΣΗ, στις 4 Δεκεμβρίου ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ από την Νιννέτα..

    Όχι μόνο Βάρβαρα από την Ένωση Κώων αλλά και ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ σαν τον εγωιστή Δήμαρχο μας…

  2. Έχουμε το ακριβότερο νερό και τέλη καθαριότητας σε όλη την νησιωτική Ελλάδα και ο Κυρίτσης ετοιμάζει αυξήσεις.

    Πιστεύει ότι θα του περισέψουν λίγα για να κάνει μερικά μικροεργάκια της πλάκας να δείξει έργο… Πέρασε Γιωργάκη η εποχή που σου έβαλε στο πιάτο τους ποδηλατόδρομους ο ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ για να το παίζεις δραστήριος.

    • ΚΥΡΙΤΣΗ, μετά την ρευματοκλοπή οι Κώοι με το νερό να στοιχίζει 2,5 Ευρώ το κυβικό με το χαράτσι της αποχέτευσης η ΝΕΡΟΚΛΟΠΗ.

      Βρες τρόπο να μειώσεις τα έξοδα, βάλε κανονικό νοίκι στα Δημοτικά καταστήματα και στην αγορά και πάψε να φορτώνεις στους πολίτες την ανικανότητα σου. ΌΧΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΛΈΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΥΡΙΤΣΗ.

    • Μόνο στην Κω έχουμε λογαριασμό και πάγιο στο νερό κάθε δίμηνο. Παντού ισχύει το τρίμηνο. ΓΙΑΤΊ ΔΗΜΑΡΧΕ ;

      Πληρώνουμε έξι πάγια τον χρόνο από τότε που ο ψηλός άμυαλος του Καΐσερλη έκανε τα τρία δύο. Πόσο στοιχίζει παραπάνω στον Δήμο η καταμέτρηση κάθε δύο μήνες το σκεφτήκατε φορομπίχτες;;;

    • KYRITSIS-KYRITSIS-KYRITSIS-KYRITSIS,ANTE KAI GIA BOYLEYTIS ΓΙΕΕΑΑΑ,,ΓΙΕΕΑΑ.ΚΥΡΙΤΣΙΣ-ΚΥΡΙΤΣΙΣ-ΚΥΡΙΤΣΤΙΣ.THA BGEIS ME TIN PROTI,KAI META THA KANEIS OPISTHEN.

  3. Ο ΣφΥΡΙΖΑ μας έκοψε το φαγητό και παράγουμε λιγότερα σκατά, ο Δήμαρχος, χωρίς ντροπή βάζει αυξήσεις στο χέσιμο.

    Μετά το 24% ΦΠΑ που θα φέρει αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και του Δήμου ΝΈΟ καζίκι στο νερό και στα τέλη χεσίματος… Μήπως πρέπει να χέσουμε όλους αυτούς τους φορομπίχτες που εύκολα χωρίς σκέψη βάζουν καζίκια στους εξαθλιωμένους πολίτες;;;;;;;;;;;;;;;

    • Δήμαρχε ΚΥΡΙΤΣΗ, βάλε στις χέστρες μετρητή για τις........ Μόνο έτσι θα έχουμε εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου.

      Και νέο τέλος για τα κατοικίδια που χέζουν στα πάρκα και τους δρόμους. Οι ζωόφιλοι πρέπει να πληρώσουν τους οδοκαθαριστές.

    • Η ΡΟΥΦΑ το λέει, εγώ με τα νέα καζίκια κάθε φορά που πάω για χέσιμο μου φέρνω στην σκέψη μου όλη την Δημοτική αρχή, σφίγγομαι....

      …. Σφίγγομαι και ξελαφρώνω με ευχαρίστηση φέρνοντας στην σκέψη μου τις φάτσες σας. Αυξήσεις εσείς;; Χέσιμο εμείς!!!

    • Εδώ ο κόσμος χέζετε και ο ματάκιας κάνει μάτι στον μπακλαβά στου ΣΑΡΑΓΙΑ...

      ΟΥΣΤ να χαθείς λιγούρη που τρέχουν τα σάλια σου και όχι μόνο για τον μπακλαβά…

    • Και εγώ θα σου φτιάξω ένα ταψί μπακλαβά ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ.

      • Ευχαριστώ για την διώρθοση συνεργάτη μου, τέλειο με έκανες να γελάσω και να ξεχάσω τα μαύρα βάσανα και τα καζίκια του ΣφΥΡΙΖΑ...

        Πιστεύω ότι θα το απολαύσει και ο τσουρουφλισμένος νεανίζει μια και τα διαβάζει όλα…

    • ΕΣΥ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΟΥ.ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΣΟΥΡΑΣ,ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΥΠΝΟ ΒΑΘΥ.

  4. δημαρχε την επομενη φορα που θα κανεις συναξη,ακου που θα την κανεις.Στου χαβαρου εχω μια μαντρα για κατσικες και προβαττες,εκει να ερθεις.χιχιχιχιχιχιχι

  5. Διαβαζεις σχολια γ μια λαικη συνελευση του δημαρχου και το μονο που γραφουν ειναι κατι ασχετα για το που πηγε μετα ο δημαρχος και κατι βρισιες…..επι της ουσιας σε αυτα που ρωτηθηκε και απαντησε ο δημαρχος καμια παρατηρηση αρα εγω αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι τα προβληματα στο χωριο δεν ειναι και τοσο μεγαλα (εκτος βεβαια απο το νερο που πρεπει να εισαι μαγος γ να το φτιαξεις) οπως προσπαθουν πεντε ατομα της αντιπολιτευσης να μας τα παρουσιασουν.

  6. Ο ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ

    ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ

  7. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 2017 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

    ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!!

  8. δημαρχε καπέλωσες και την μαρια και ολους τους προεδρους.μονο εσυ μιλας οι προεδροι το αμηλιτο νερο ηπιαν?ντροπη σου να απαξιώνεις νεοους ανθρώπους ντροπη τους να το δεχονται.

  9. Φίλε μου γιατι να μην καθαρίζει ο γιατρός και η γυναίκα του Αφού είναι το σπίτι τους. Τι σου φαίνεται παράξενο; ΕΣΥ δεν καθαρίζεις το σπίτι σου;

  10. ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ. ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ