Ανατροπή – σοκ: Ο ιατροδικαστής ΔΕΝ διαπιστώνει σεξουαλική κακοποίηση στα παιδιά της Λέρου

4
4193

Τι αναφέρει η έκθεση – Τί είχαν … ομολογήσει οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι – Τι είχε πει το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας στο protothema.gr για τη βία στην οικογένειά του – Αναπάντητα ερωτήματα στην πολύκροτη υπόθεση που εξελίσσεται σε θρίλερ

Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα για την υπόθεση βασανισμού και βιασμού των τριών παιδιών στη Λέρο από τους γονείς τους φέρνει η ιατροδικαστική έκθεση και μετατρέπει την πολύκροτη υπόθεση σε θρίλερ: Κόντρα στα όσα είπαν στις προανακριτικές τους απολογίες οι γονείς, αλλά και στα όσα κατέθεσαν παρουσία παιδοψυχολόγου τα ίδια τα παιδιά, βάσει των οποίων οι γονείς κρίθηκαν προφυκαλιστέοι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο ιατροδικαστής διαπιστώνει ότι τα παιδιά έχουν δεν βιαστεί!  Είναι χαρακτηριστικό ότι για τη 14χρονη αναφέρει ότι «δεν έχει πραγματοποιηθεί συνουσία σε οποιοδήποτε χρόνο».

Η έκθεση του ιατροδικαστή

Η ιατροδικαστική έκθεση που υπογράφεται από τον ιατροδικαστή της Ρόδου, αφορά το δεκατετράχρονο κορίτσι, τον 24χρονο αδελφό της που αντιμετωπίζει νοητική υστέρηση και το δεκάχρονο, μικρότερο παιδί της οικογένειας. Τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης έρχονται σε αντίφαση με όσα είχαν έως τώρα γίνει γνωστά, κυρίως από τις προανακριτικές ομολογίες των δύο κατηγορούμενων και τα όσα είπαν τα παιδιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr για το κορίτσι ο ιατροδικαστής αναφέρει στην έκθεσή του: «Από την αντικειμενική εξέταση του 14χρονου κοριτσιού δεν διαπιστώνονται πρόσφατες κακώσεις, ούτε σημεία υποδηλωτικά παλαιοτέρων σε οιοδήποτε σημείο του σώματος. Τα αντανακλαστικά της περιοχής του περινέου και ο τόνος του πρωκτικού δακτυλίου ελέγχονται φυσιολογικά . Ο παρθενικός υμένας ελέγχεται ακέραιος. Συμπερασματικά δεν προκύπτουν αποδεικτικά ή ενδεικτικά σημεία πρόσφατης ή παλαιότερης σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης . Δεν έχει πραγματοποιηθεί συνουσία σε οποιοδήποτε χρόνο».

Για τον 24χρονο ο ιατροδικαστής φέρεται να έχει διαπιστώσει: «Από την αντικειμενική εξέταση του 24χρονου αγοριού δεν διαπιστώνονται πρόσφατες κακώσεις ούτε σημάδια παλαιότερων. Τα αντανακλαστικά της περιοχής του περινέου και ο τόνος του πρωκτικού δακτυλίου ελέγχονται φυσιολογικά. Συμπερασματικά δεν προκύπτουν αποδεικτικά ή ενδεικτικά σημεία πρόσφατης ή παλαιότερης σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης».

Για τον δεκάχρονο γιο της οικογένειας ο ιατροδικαστής, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αναφέρει: «Από την αντικειμενική εξέταση του 10χρονου αγοριού δεν διαπιστώνονται άλλες πρόσφατες κακώσεις ούτε σημεία υποδηλωτικά παλαιοτέρων σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.Τα αντανακλαστικά της περιοχής του περινέου και ο τόνος του πρωκτικού δακτύλου ελέγχονται φυσιολογικά. Συμπερασματικά δεν προκύπτουν αποδεικτικά ή ενδεικτικά σημεία πρόσφατης ή παλαιότερης σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης».

Αυτά τα δεδομένα προκαλούν μεγάλα ερωτήματα για τι πραγματικά έχει συμβεί, καθώς:

1. Η 14χρονη κόρη πήγε στο νοσοκομείο με λιποθυμικό επεισόδιο και -κατά πληροφορίες- ασιτία και από εκεί ξεκίνησε η έρευνα, καθώς είχαν προηγηθεί καταγγελίες σε βάρος της οικογένειας για κακοποίηση των παιδιών, ήδη από τον Μάιο του 2017.

2. Οι ίδιοι οι γονείς στις προανακριτικές τους απολογίες έχουν περιγράψει πως κακοποιούσαν σεξουαλικά τα παιδιά τους, περιγράφοντας, μάλιστα, ότι «το απολάμβαναν». Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή τους ότι χρησιμοποιούσαν διάφορα αντικείμενα και σταματούσαν μόνο όταν τα παιδιά ξεσπούσαν σε κλάματα. «Βιάζαμε τον 24χρονο γιο μας, που έχει νοητική υστέρηση και το 13,5 χρονών κορίτσι μας και το απολαμβάναμε. Σταματούσαμε μονάχα όταν έβαζαν τα κλάματα. Πολλές φορές χρησιμοποιούσαμε και διάφορα αντικείμενα, ενώ ο ένας από εμάς αυνανιζόταν», είπαν στις προανακριτικές τους απολογίες.

3. Τα ίδια τα παιδιά, έχουν περιγράψει τα μαρτύρια που φέρονται να υφίσταντο, παρουσία, μάλιστα, παιδοψυχολόγου, κατ΄εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

4. Ο 27χρονος μεγαλύτερος αδελφός των τριών παιδιών, που δεν ζούσε πλέον με την υπόλοιπη οικογένεια, περιέγραψε τους ξυλοδαρμούς και την κακοποίηση από τον πατέρα του και είπε ότι η αδελφή του, τού είχε εκμυστηρευθεί ότι ο πατέρας «της έκανε χειρονομίες». Ο ίδιος, μάλιστα, είπε ότι εκείνη την περίοδο (τον περασμένο Νοέμβριο) η αδελφή του είχε σταματήσει ακόμη και να τρώει, ενώ λίγο καιρό αργότερα ενημερώθηκε από τη θεία του ότι το κορίτσι κακοποιείτο σεξουαλικά από τον πατέρα τους.
Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα όσων είπε στο protothema.gr ο 27χρονος: «Είναι όλα αλήθεια. Μας χτυπούσε ο πατέρας μου, μας έσπαγε στο ξύλο ειδικά εμένα και τη μητέρα μου. Η μητέρα μου γνώριζε αλλά φοβόταν πάρα πολύ και δεν μιλούσε. Δεν φταίει η μητέρα μου απλά φοβόταν πολύ. Ο πατέρας μου έκανε διάφορες χειρονομίες στον αδερφό μου, τον παρενοχλούσε σεξουαλικά συνέχεια. Από το πολύ ξύλο είχαμε φτάσει στο σημείο να πηγαίνουμε στο νοσοκομείο. Εμένα με ειχε χτυπήσει με φτυάρι στο κεφάλι και τον αδερφό μου με ξύλο», ενώ είχε προσθέσει: «Η αδερφή μου, μου ανέφερε τον Νοέμβριο ότι ο πατέρας μου της κάνει χειρονομίες αλλά δεν το ανέφερα πουθενά, μόνο στη θεία μου και μετά είπε οτι ο μπαμπάς με βιάζει. Τη ρωτούσα την αδερφή μου, τι έχεις; Δεν έτρωγε καθόλου , δεν ήταν καλά. Ήταν σε χάλια κατάσταση. Τελικά, με κάλεσε η θεία μου και μου είπε οτι συμβαίνει αυτό στην αδερφή σου και έχω καταγγείλει τον πατέρα σου. Μου είπε ότι έπρεπε να πάω κι εγώ να κάνω κατάθεση. Κι έτσι ξεκίνησαν όλα».

 

Η προφυλάκιση

Όλα αυτά τα στοιχεία κρίθηκαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για τους δύο κατηγορούμενους, ώστε εισαγγελέας και ανακρίτρια στην Κω να συμφωνήσουν για την προφυλάκισή τους. Μάλιστα, σήμερα το βράδυ έχει προγραμματισθεί η μεταγωγή τους -ο μεν πατέρας μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού, η δε μητέρα στον Ελεώνα Θηβών.
Σημειώνεται, ότι ο πατέρας, που είναι εργάτης στο Ψυχιατρείο της Λέρου είχε ομολογήσει τα όσα καταμαρτυρούνται λίγες ώρες μετά την προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα του νησιού και ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα η γυναίκα του.

Ο ιατροδικαστής

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον ιατροδικαστή της Λέρου Παναγιώτη Κοτρέτσο, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει καθ΄οιονδήποτε τρόπο (είτε επιβεβαιώνοντας, είτε διαψεύδοντας) τις πληροφορίες που αφορούν την έκθεση που συνέταξε, επικαλούμενος τη μυστικότητα της ανάκρισης.

Οι καταγγελίες στο Χαμόγελο του Παιδιού- Η ανακοίνωση του Παίδων Αγία Σοφία

Η υπόθεση εξελίσσεται ωστόσο σε θρίλερ, με δεδομένο ότι τα στοιχεία για την κακοποίηση των παιδιών αποτελούσαν κοινό μυστικό στη Λέρο. Τόσο, ώστε να γίνουν καταγγελίες για την κόλαση που ζούσαν τα παιδιά ήδη από τον Μάιο του 2017, στο Χαμόγελο του Παιδιού. Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και μετά και τη δεύτερη καταγγελία που έγινε και πάλι στον Οργανισμό, τον Ιούλιο πέρσι, τα δύο μικρότερα παιδιά νοσηλεύθηκαν με εισαγγελική εντολή στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Το κορίτσι, μάλιστα, είχε επιχειρήσει να το σκάσει από το νοσοκομείο, από το φόβο της επιστροφής στο οικογενειακό περιβάλλον. Το νοσοκομείο, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: «Η ανήλικη Μ.Δ. προ έτους προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» κατόπιν Εισαγγελικής Παραγγελίας για παιδοψυχιατρική εκτίμηση και πλήρη ιατρικό έλεγχο, κατόπιν εκθέσεως της Κοινωνικής Υπηρεσίας Κ.Θ.Κ.Υ. Λέρου.
Κατά το διάστημα της νοσηλείας της ανήλικης στο Νοσοκομείο από τον ιατρικό έλεγχο δεν προέκυψε κάτι το παθολογικό. Από την παιδοψυχιατρική αξιολόγηση διαπιστώθηκαν συνθήκες ενδοοικογενειακής δυσλειτουργίας, μη συνδεόμενες με ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης.
Το παιδί επέστρεψε στο οικογενειακό περιβάλλον με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας Κω σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία της Λέρου και με την προϋπόθεση η ανήλικη να παρακολουθείται από Ψυχολόγο και η οικογένεια να βρίσκεται υπό την εποπτεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας Λέρου».

protothema.gr/

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άν ήταν ο ίδιος ιατροδικαστής που είχε αποφανθεί για το θάνατο του φοιτητή στην Κάλυμνο, «την κάτσαμε τη βάρκα»! Δεν υπάρχει σωτηρία!

  2. Βασικα τις περισσοτερες φορες οι Αστυνομικοι τα φουσκονουν να βρουνε προθυμους μαρτυρες να δεσουν μια υποθεση που θελουν μην φανει οτι δεν κανουν και τιποτα.Οι δημοσιογραφοι παπαγαλςκια αντιγραφουν και φουσκονουν περισσοτερο αν υπαρχειυπαρχει αιμα και σεξ και τελος οι δικαστικοι δικαζουν….φουσκες σου λεει βαλτους μεσα κςι βλεπουμε.Αυτο ειξαιντονσυστημα μας.

  3. Θα είναι ο ίδιος ιατροδικαστής που έβγαλε το πόρισμα στην Κάλυμνο με τον θάνατο του φοιτητή, δεν έχουν πάρει χαμπάρι οι «δομές» ότι κάτι δεν πάει καλά …..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ