ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ «Κόκκινο πανί» οι αυξήσεις τελών- Γ. Κυρίτσης προς Ν. Σβύνου: «Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη…τα οικονομήσατε καλά» (Αποχώρηση Ρούφα για ΔΗΡΑΣ)

26
1891

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κατακόρυφα ανέβηκε ο υδράργυρος (παρά τη γενική πτώση της θερμοκρασίας) στην αποψινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Κω, για το τεχνικό πρόγραμμα έργων και τον προϋπολογισμό του 2017.

Μήλο της έριδος αποτέλεσαν οι αυξήσεις στα τέλη που ανακοίνωσε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ε. Παπαχρήστου (στο  με την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων  Ν. Σβύνου να εκφράζει την κάθετη διαφωνία της, ενώ αρνητική θέση κατέθεσαν επίσης ο εκπρόσωπος του ΣΕΠΕ Γ. Σεγραίδος και ο εκπρόσωπος του ΕΒΕΔ Σ. Γιαλλίζης (ο οποίος παρέστη αρχικά στη συνεδρίαση αλλά έφυγε λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης και παρέπεμψε στη γραπτή του θέση που εδόθη ήδη στη δημοσιότητα).

Η Ν. Σβύνου (όπως και η Ι. Ρούφα νωρίτερα) τόνισε ότι οι αυξήσεις αυτές σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν το 50% . Για να υποστηρίξει την άποψή της μάλιστα επικαλέστηκε συγκεκριμένα παραδείγματα όπως: ένα ξενοδοχείο που το 2016 πλήρωνε 3.400 ευρώ και το 2017 θα πληρώσει 4.700 ευρώ. Επίσης άλλο ξενοδοχείο που  το 2016 πλήρωσε 4.800 και το 2017 με την αύξηση τελών θα καταβάλει  5.900 ευρώ

Η Ντίνα Σβύνου ζήτησε να μην περάσουν από το δημοτικό συμβούλιο αυτές οι εξοντωτικές αυξήσεις σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και δοκιμαστεί τον τελευταίο χρόνο λόγω μεταναστευτικού, με 30% κατά μέσο όρο πτώση τζίρου «νούμερα που επικαλείστε κι εσείς ο ίδιος κ. Δήμαρχε στις δημόσιες τοποθετήσεις σας», τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προσφύγει κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.


Ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης απάντησε σε έντονο ύφος στην κ. Σβύνου  με τη φράση «μην ξύνεστε στη γκλίτσα του τσοπάνη… εσείς οικονομήσατε  καλά λεφτά και θα σας τα πω μετά… Και θα σας εξηγήσω από που προέρχονται τα ΠΟΕ παρελθόντων ετών και από ποιους προέρχονται…» (προτελευταίο βίντεο στο 2ο λεπτό – με την Ι. Ρούφα να κρατάει το κεφάλι της…)  λέγοντας ότι τα καταστήματα είχαν πράγματι πτώση τζίρου γύρω στο 30%, όχι όμως και οι ξενοδόχοι. Επιπλέον τόνισε ότι ακόμα δεν πληρώνουν με βάση τα πραγματικά τους τετραγωνικά («για να μην πούμε για τα αυθαίρετα»), ούτε με βάση τον όγκο των απορριμμάτων τους (έφερε ως παράδειγμα κοστολόγηση που έγινε σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο του οποίου το κόστος καθαριότητας ήταν το διπλάσιο από αυτό που πληρώνει με συνέπεια να επιβαρύνονται τα καταστήματα και τα νοικοκυριά για όλους αυτούς).

Ο εκπρόσωπος του ΣΕΠΕ Γ. Σεγραίδος τόνισε ότι με βάση τα στοιχεία ο δήμος παρουσίασε μια πτώση εσόδων γύρω στο 20% ενώ οι επαγγελματίες είχαν μια πτώση τζίρου γύρω στο 60% άρα δεν είναι δυνατόν σε αυτή τη φάση να συνεναίσουν να επιβαρυνθούν περαιτέρω και με αύξηση τελών γιατί πολύ απλά δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν, άρα ούτε και ο δήμος θα εισπράξει.

Στην εισήγηση της η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ε. Παπαχρήστου εξήγησε ότι η αύξηση αυτή επιβάλλεται, προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη της μισθοδοσίας των συμβασιούχων καθαριότητας (400χιλ. ευρώ) που υποχρεώνει η κυβέρνηση να προσλάβει ο δήμος για 12 μήνες . Όπως τόνισε η κ. Παπαχρήστου «το 2015 είχαν απασχοληθεί 6 μήνες, το 2016 8 μήνες και το 2017 12 μήνες».

Εξήγησε επίσης ότι οι αυξήσεις αν μεταφραστούν σε ποσοστά δίνουν πλασματική εικόνα ενώ οι πραγματικοί αριθμοί είναι μικροί (Βίντεο: «απαντήσεις σε ερωτήσεις για αύξηση τελών)

Συγκεκριμένα για τα καταστήματα οι αυξήσεις είναι:

από 3 ευρώ στο 3,41ευρώ στην ενότητα Ηρακλειδών,

στην ενότητα Κω παραμένει σταθερή στο 4,71

Στα ξενοδοχεία από 1,28 πήγε 1,91 όμως οι χώροι ύπνου με τους κοινόχρηστους χώρους έχουν διαφορετικό συντελεστή η αύξηση ανέρχεται στο 19% όχι στο 5ο%, που είπατε απάντησε η κ. Παπαχρήστου (αναλυτικά οι αριθμοί στο βίντεο).

«Κόκκινο πανί» αποτέλεσε επίσης το θέμα των απλήρωτων εργαζομένων στον ΔΗΡΑΣ που έθεσε ως ερώτημα στον δήμαρχο ο εκπρόσωπος του ΣΕΜΜΕΚ Σ. Πίτσης. Ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης αφού ανέφερε ότι πληρώνονται με «έναντι», άρχισε να θέτει ερωτήματα τι μισθό παίρνει ο κ. Πίτσης, αν πληρώνετε κανονικά, τι μισθό παίρνει ο ίδιος ως δήμαρχος ή ο Μητροπολίτης (που ήταν παρών  σε όλη την συνεδρίαση και παρακολουθούσε σιωπηλά) για να το αντιπαραβάλει με κάποιους «υψηλόμισθους» (των οποίων τη νομιμότητα των μισθών αυτών θα ελέγξει όπως είπε ενώ άφησε αιχμές ότι ήδη ο ορκωτός λογιστής βρήκε έλειμμα 40χιλ. ευρώ…. με ευθύνες που θα αποδοθούν) Πρόσθεσε δε ότι το δημ. συμβούλιο ψήφισε 150χιλ. ευρώ επιχορήγηση για όσο φτάσει εφόσον δεν υπάρχουν άλλα έσοδα από διαφημίσεις «όσοι θέλουν ακολουθούν….»

Η Ι. Ρούφα στην τοποθέτηση της εξέφρασε την πικρία της για τον «ειρωνικό και απαξιωτικό τρόπο» που απάντησε στο ερώτημα του Προέδρου του ΣΕΜΜΕΚ ο δήμαρχος Κω για τους απλήρωτους νόμιμους εργαζόμενους του ΔΗΡΑΣ που ο δήμαρχος μέχρι πρότινος αποκαλούσε πρώην εργαζόμενους θεωρώντας τους απολυμένους (ο δήμαρχος χαμογελώντας έσπευσε να απαντήσει «οσονούπω κ. Ρούφα» με την Ι. Ρούφα να ρωτάει ευθέως «θα τους απολύσετε;» «Εσάς, εσάς θα απολύσω…» απάντησε και πάλι γελώντας ο δήμαρχος (προτελευταίο βίντεο 30ο λεπτό)

Στο πρώτο θέμα, στην αρχή  της συνεδρίασης για τα εκτελεστέα έργα, ο Αντιδήμαρχος κ. Γερασκλής έκανε μία γενική αναφορά στους άξονες και τη βασική φιλοσοφία του με βάση τους ίδιους πόρους του δήμου αλλά και τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις-παρατηρήσεις των μελών της επιτροπής:
* Εκ μέρους των παραγωγών Ζαχαρίας Χατζηθεμιστοκλής έκανε λόγο για χαντάκια παγίδες, όπως στον δρόμο της Ασκληπιού που πρέπει να φτιαχτούν γιατί θα έχουμε θύματα

* Εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου ο Νίκος Χατζηβασίλης αναφέρθηκε στις διαγραμμίσεις που πρέπει να γίνονται τακτικότερα, για το  χαντάκι στο 1ο Γυμνάσιο στην Αγ. Μαρίνα που πρέπει να καθαριστεί για το δρόμο της Μινιέρας και για την παλιά δεξαμενή  στο λαγούδι (η οποία είναι σε κακό χάλι με ποντίκια κλπ).

* Ο κ. Λάμπρος Γιωργαλλής από τον Σύλλογο ΑΜΕΑ ζήτησε να ενημερωθεί για τις δομές πρόνοιας και τι πρόκειται να γίνουν, ενώ επεσήμανε  ότι εδώ και 1,5 μήνα έχει καταθέσει το πρόβλημά του στη γραμμή δημότη  και δεν έχει πάρει ακόμη απάντηση ζητώντας από τον δήμο περισσότερη ειλικρίνεια για αυτά που μπορεί να κάνει γιατί για παράδειγμα ακούει για δίκτυο δημοτικών ιατρείων και το ιατρείο στην παιδική χαρά έχει δεν έχει ακόμα γιατρό παρά μόνο νοσηλεύτρια.

Αναφέρθηκε στα εμφανή προβλήματα προσβασιμότητας που έχουν τα ΑΜΕΑ σε διάφορες υπηρεσίες καλώντας τον Δήμαρχο να καθίσει σε ένα αναπηρικό καροτσάκι και να κάνει πράγματα της καθημερινότητάς του, για να καταλάβει το πρόβλημα.

* Ο πρ. δήμαρχος  Θεοδόσης Βαρκάς ζήτησε να ενημερωθεί γιατί δεν βρίσκεται στο τεχνικό πρόγραμμα η μελέτη για την ολοκληρωση του Αγίου Γεωργίου στην Νέα Αλικαρνασσό, χαρακτηρίζοντας το ως «εθνικής σημασίας θέμα» και όχι μόνο, ενώ αναφέρθηκε και στο έργο της Μαρίνας Κεφάλου που πρέπει να προχωρήσει.

*  Ο παραγωγός Μιχάλης Δρόσος τόνισε την ανάγκη διάνοιξη αγροτικών δρόμων και κυρίως στο Πυλί που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, ενώ πρότεινε την διάνοιξη δρόμου στο Πυλί, από το νηπιαγωγείο μέχρι το γήπεδο ποδοσφαίρου έτσι ώστε να αποσυμφορεθεί το χωριό παό την κίνηση που δημιουργείται καθημερινά

* Ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αντιμάχειας «Η Πρόοδος», Νίκος Τάλλαρος τόνισε την ανάγκη στήριξης των πολιτιστικών συλλόγων και την ανάγκη να αποκτήσει στέγη για το αρχείο του και όχι μόνο, ενώ το αίτημα στέγασης εξέφρασε και το Λύκειο Ελληνίδων, (παρόμοιο αίτημα κατέθεσε επίσης ο Σύλλγος εν Κω Πελοποννησίων αλλά και άλλοι σύλλογοι, με τον δήμαρχο να φέρνει το παράδειγμα των παραπόνων του συλλόγυ αιμοδοτών μιας και ο δήμος χρειάστηκε την αποθήκη που τους είχε παραχωρήσει για την λειτουργία του δημοτικού ιατρείου.

* Για το παλιό γήπεδο Ανταγόρας, σε ερώτηση του Προέδρου του ΣΕΜΜΕΚ, Στάθη Πίτση αν υπάρχει σκέψη για αξιοποίηση,  ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι υπάρχει πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό που ήρθε τώρα στην επιφάνεια, αναφέροντας ότι η  Δημοτική Αρχή του κ. Φάκκου υπέγραψε δύο μέρες πριν φύγει…αν και ήξερε ότι δεν ήταν νόμιμα τα συμβόλαια εκείνα, με συνέπεια τώρα που αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ, κάποιοι είτε να αναγκαστούν να επιστρέψουν χρήματα στο δήμο, ή ο δήμος να επιστρέψει σε αυτούς.


Η κ. Ρούφα χαρακτήρισε την  συνεδρίαση αυτή της επ. διαβούλευσης προσχηματική, αφού έπρεπε να προηγηθεί όλων των προηγουμένων και όχι να έρχεται τελευταία και 2 μέρες πριν την έγκριση από το Δημ. Συμβούλιο και  όταν έχουν γίνει οι λαϊκές συνελεύσεις και έχουν συνεδριάσει τα Κοινοτικά Συμβούλια. Πέρσι ακούγαμε τον δήμαρχο να επαίρεται -τόνισε χαρακτηριστικά- ότι οι Κοινότητες είχαν το δικό τους προϋπολογισμό και έκαναν τα έργα που ήθελαν, ενώ φέτος έχουν στα ταμεία τους μόνο 1.000 ευρώ που δεν φτάνουν ούτε για αναλώσιμα.

dsc_0127epitropi-diavouleusi-gia-teli

 

 

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κυριτση γερα σκισε τους ξενοδόχους να τα τρωμε εμεις σε ταξίδια και σε απευθειας αναθεσεις.απο τσεχια τι θα μου φερεις?

    • ΣΩΣΤΑ!!!!!!!!! ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ.ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΒΟΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ.

      • Κυρίτση, εάν δεν είχες αυτό το ύφάκι, να απαντάς γελώντας ειρωνικά, δεν θα είχες αυτές τις αντιδράσεις και την κατακραυγή.

        ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΑΝΕΙΣ και δίκαιο να έχεις, πάλι θα τα ακούσεις με τον τρόπο που απαντάς. Θα μπορούσες να κάνεις επικαιροποιημένη καταμέτρηση των τετραγωνικών μέτρων και να διορθώσεις τις αδικίες καταγράφοντας τις χιλιάδες περιπτώσεις αυτών που δεν δηλώνουν καθόλου χώρους χωρίς σαν νέος Τσίπρας να βρίσκεις την εύκολη λύση της επιβολής νέων φόρων. ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ γιατί τα λίγα Ευρώ που θα περισσέψουν για έργα δεν θα αναπληρώσουν την καθίζηση που θα πάθει σε ποσοστά η Δύναμη Αλλαγής που οι πολίτες θα την βλέπουν σαν Δύναμη Απαλλαγής…- Αλεξίκακος- .

      • Αλεξίκακος- Η συμμετοχή στα στην πολιτική είναι συνεισφορά συμμετοχής, προσφορά στα κοινά.

        Να συμμετέχεις σε ένα χώρο που δίνει ελπίδα, ελπίδα για κάτι διαφορετικό και ριζικό χωρίς λαϊκισμό ψέματα και κολωτούμπες… κατάλαβες Γιώργο;;;

      • Έρχονται χρόνια δύσκολα, γεμάτα καταιγίδες. Και μείς στου κόσμου την εσχατιά με ατέλειωτα προβλήματα και λιγοστές ελπίδες.

        Ο κόσμος είναι ανάκατος, τα πάντα άνω κάτω και μείς πληγές γεμάτοι… Φονιάδες φορομπήχτες παντού παλούκια χώνουν και φωτιές στις άδειες τσέπες μας ανάβουν, μας καίνε, οικονομικά και κοινωνικά μας καταστρέφουνε, την ψυχή μας βγάζουν και για την καρέκλα τους χωρίς να το πολυσκέφτονται ζωντανούς μας θάβουν… – Αλεξίκακος-

    • Τι υπονοούσε ο δήμαρχος όταν αναφερόμενος στην πρόεδρος των ξενοδόχων είπε ότι ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ ΚΑΛΑ ΛΕΦΤΑ;;;

      Υπονοούσε την ενοικίαση στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και μισθούς από το προσφυγικό; Μήπως κάποιες άλλες συναλλαγές που εμείς οι κοινοί θνητοί αγνοούμε;;; ΠΑΝΤΩΣ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ…

      • ποσο πιο χαμηλα θα πεσετε ρε δημαρχε.ΚΥΡΙΑ ΣΒΥΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΤΕ ΣΤΑ δημοτκα δρωμενα,και να διωξουμε την σαπιλα που υπαρχει τωρα.ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ??????

  2. Ειρωνικος ξανα ο ψυχακιας .επεσε με τα μουτρα στο μακλαβα και ξεχασε τις υποσχέσεις του πως αλλαξε.κριμα να μιλαει ετσι στην προεδρο.

  3. Βρε αρχιψετταρε ΚΥΡΙΤΣΗ-ΣΙΦΑΚΗ όχι νεα ευημερια που μας εταξες με την Ryanair αλλα μας //////κανονικα διεσυρες το νησι στα περατα του κοσμου και τωρα μας δινεις το τελικο χτυπημα με τις φοροεπιδρομες……… μετρας αντριστροφα κομματοσκυλο του ΠΑΣΟΚ.θα φατεε μαυρο θα σας διαλυσουμε
    Κα……α εσυ φταις που με εβαλες να τους ψιφησω.

  4. Ο φορομπηχτης δημαρχος ξεσκεπάστηκε σήμερα, πήγαν να περάσουν τους φόρους στη ζούλα,καλα του τα έψαλε η Σβήνου

  5. ρε γιαννη αν δεν ειναι καποιος εκει ενημερωνεται κατα το δοκουν απο εσενα. ησουν παρων που η αυξηση των τελων αφορουσε για τους συμβασιουχους. καμμια αναφορα απο εσενα στον προλογογια το θεμα ,καμμια αναφορα για τις τοποθετησεις για το επιμαχο ζητημα απο τους παραβρισκομενους .

    • γι’ αυτό υπάρχει και το βίντεο αναλυτικά με τους αριθμούς, όπως και όλες οι τοποθετήσεις (και όλα στο χέρι μην τα θέλουμε όλα δικά μας…)

    • Γιώργο όταν βάλεις λογιστή γιά έλεγχο, ρώτα τον πως γινόντουσαν σεμινάρια στο προσωπικό όταν το λατομείο είχε κλείσει και ποιός ήταν ο επιχειρηματίας

  6. ΟΛΟ ΕΙΡΩΝΙΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ.ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΛΟΧΑΡΤΟ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΗ,ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ,ΑΛΗ ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ.ΝΑ ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΕΥΤΑ.Η ΒΡΩΜΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.ΜΥΛΩΝΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ.ΑΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.Ξ-Ε-Υ-Τ-Ι-Λ-Ε-Σ, Τ-Υ-Π-Ο-Τ-Ε-Ν-Ι-Ο-Ι, Μ-Ο-Ρ-Φ-Ω-Μ-Α-Τ-Α.

  7. οταν τον στυριζεις δεν τον ηξερες? τωρα και με την βοηθεια την δικη σου μας καθησε στο σβερκο, και τρεχουμε και δεν προλαβαινουμε. και εχουμε και 2,5 χρονια ακομα

  8. ο αρχιψευταροςς εβαλε στα τουριστικα καταστηματα φορο το 2016!!τωρα που η αγορα

    εχει πτωση -60%.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ ΦΟΡΟΛΑΙΛΑΠΑΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ.ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ ΕΓΙΝΕ.

  9. 23.000.000 ! ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΠΟΙΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ;

    Ο ΟΜΙΛΟΣ ….. ΧΡΩΣΤΑ 6.000.000;ΠΟΙΟΣ ΓΛΥΦΕΙ ΜΕΛΙ;

  10. ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ- ΤΡΕΝΑΚΙΑ . ΟΙ

    ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΓΛΥΦΟΥΝ ΜΕΛΙ.

  11. ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, 4 ΒΙΝΤΕΟ. ethnikismos.net

    Εκατοντάδες Έλληνες Πατριώτες της Χίου αψήφισαν την παρακρατική τρομοκρατία και έδωσαν δυναμικό παρόν στο κάλεσμα του Λαϊκού Συνδέσμου.
    Σε μία κατάμεστη από υπερήφανους Χιώτες αίθουσα, το σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» άρχισε από νωρίς να δονεί την ατμόσφαιρα.
    Χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Φίλιπ Ντεβίντερ από το Φλαμανδικό Συμφέρον (Vlaams Belang), ο οποίος ήρθε από τις Βρυξέλλες να δει από κοντά τα δοκιμαζόμενα από την λαθρομετανάστευση ελληνικά νησιά.
    Παρά τον αποκλεισμό του κεντρικού ξενοδοχείου από διμοιρίες ΜΑΤ και κλούβες, παρά την γελοία παρακρατική αντισυγκέντρωση, οι συναγωνιστές και φίλοι του Λαϊκού Συνδέσμου έστειλαν από την ακριτική Χίο το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης.Ο Γιάννης Λαγός καταχειροκροτήθηκε και με την δυναμική ομιλία του εξύψωσε το ηθικό των συγκεντρωμένων.Ο Ηλίας Κασιδιάρης τόνισε πως οι Έλληνες των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου φυλάνε τις δικές τους Θερμοπύλες και είναι μεγάλη τιμή η μαζική τους υποστήριξη στον Αγώνα μας.

  12. Απορια.Δηλαδη αμφιβαλει κανεις οτι οι Ξενοδοχοι τα οικονομισαν τα τελευταια χρονια?Χαμιλοτερους μισθους δινουν ,λιγοτερα ασφαλιστρα,λιγοτερο προσωπικο και φθηνοτερο,φοροδιαφυγη στο φουλ.Ελεος.Καποιος να πληρωσει οχι παλι οι ιδιοι οι υπαλλοιλοι με τους πετσοκομενους μισθους.

  13. Σιγα φιλε μην σου απαντηση καποιος οταν τελιωνει τα λογια του αερα και ξεκιναν τα επιχηρηματα σταματανε και τα πεντε απομιναρια που γραφουν συνεχεια παπαριες..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ