ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ένταση, αντιπαραθέσεις & ασυνεννοησία στο Δημοτικό συμβούλιο για το κλειστό των 2000+ θέσεων στο νησί (Καθένας τα δικά του…)

18
1836

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

 

& ΒΙΝΤΕΟ

Όπως ήταν αναμενόμενο σε κλίμα ασυνεννοησίας και αλληλοκατηγοριών διεξήχθη η αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Κω με κυρίαρχο θέμα τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό με την δημιουργία κλειστής δομής 2000 και… θέσεων.

Ο Δήμαρχος Κω Θ. Νικηταράς ενημέρωσε για την πρόσφατη απόφαση των 5 δημάρχων των νησιών που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα: » Δεν αποδεχόμαστε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με τον σχεδιασμό που πρόσφατα ανακοίνωσε.

Ζητάμε την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεών της για το παραπάνω ζήτημα.

Να σεβαστεί η κυβέρνηση τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων μας.

Να αποσυμφόρηση άμεσα και μαζικά τα νησιά.  Να προβεί στην αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.

Εκ μέρους της Δύναμης Αλλαγής τοποθετήθηκε η Δημοτική σύμβουλος Β. Πη (δεν έλειψαν βέβαια οι αλληλοαιχμές Νικηταρά-Κυρίτση όπως όταν κάτι σχολίασε ο δεύτερος την ώρα που μιλούσε ο πρώτος, καλώντας τον να το πει δυνατά και να αφήσει το κινητό…) Η κ. Πη διερωτήθηκε που ήταν ο κ. Νικηταράς όταν ο λαός της Κω και τα στελέχη της παράταξής της ήταν στο Πυλί κι έτρωγαν ξύλο από τα ΜΑΤ για να μην γίνει το hot spot. Εξέφρασε για άλλη μια φορά την κάθετη αντίθεση της παράταξής της και σε αυτή τη δομή που ως μια φυλακή θα είναι βραδυφλεγής βόμβα για την Κω. Τονίζοντας ότι η Κως θα πρέπει να βγει από τον χάρτη όλων των δομών. Χρειάζεται μόνο για μία μικρή δομή προσωρινής φιλοξενίας των μεταναστών-προσφύγων μέχρι να μεταφερθούν στην ενδοχώρα ή να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.

Η Επικ. της παράταξης Όραμα & Δράση Ι. Ρούφα κατηγόρησε την Δημ. Αρχή και τον Δήμαρχο ότι απαξιώνει την τοπική κοινωνία του Πυλίου από τη στιγμή που υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Κοινοτικού συμβουλίου και δεν έφερε το θέμα στο Δημ. συμβούλιο. Ζήτησε έστω και τώρα να συγκληθεί το διαπαραταξιακό «κι εμείς θα βάλουμε πλάτη», όπως είπε χαρακτηριστικά ώστε να ληφθεί μια απόφαση που θα εκφράζει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Αλλιώς όπως τόνισε σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα θα αποδειχθούμε μικροί και κατώτεροι των περιστάσεων…

Επίσης, ο Αν. Γραμματέας και Δημ. σύμβουλος του Οράματος & Δράση Γ. Φραγκούλης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα τετελεσμένα που δημιούργησαν τα λάθη της προηγούμενης Δημ. αρχής αλλά και στην καθυστέρηση της τωρινής που έρχεται ετεροχρονισμένα να πάρει μια απόφαση η οποία δύσκολα θα γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση. Η Κως χρειάζεται -τόνισε ο κ. Φραγκούλης- ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης του ζητήματος από μηδενική βάση σε συνεργασία Δήμου-Κυβέρνησης-Περιφέρειας, τονίζοντας ότι υπάρχουν και ενδιάμεσες λύσεις από την κλειστή δομή «ούτε φυλακή, αλλά ούτε και ξέφραγο αμπέλι» προτείνοντας το όριο φιλοξενίας στη δομή αυτή να είναι τα 1.500 άτομα.

Αξιοσημείωτη και η τοποθέτηση του Προέδρου της Κοινότητας Πυλίου Θ. Πάχου ο οποίος τόνισε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις για το καλό του τόπου και να ληφθεί ομόφωνη απόφαση για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα πριν να είναι αργά. «Κάποιοι εδώ μέσα μας έλεγαν ακροδεξιά στοιχεία όταν τρώγαμε τότε ξύλο στο Πυλί. Σήμερα ο κόσμος φοβάται να βγει από το σπίτι του…» Τόνισε ότι θα πρέπει να πούμε όχι στον μειωμένο ΦΠΑ («τους το χαρίζουμε…») προκειμένου να φύγει αυτή η δομή από το Πυλί. Ενώ διαφώνησε με την πρόταση του κ. Φραγκούλη να τεθεί ως ανώτατο όριο τα 1.500 άτομα γιατί πάλι θα έχουμε υπεράριθμους, εκτιμώντας ότι το κλειστό των 2000+ θα γίνει… 10.000.

 

 

 

18 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ακόμα και για τα αυτονόητα δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε και να έχουμε μια ομόφωνη απόφαση !!!

  • Ο κοψιμιός Τριώροφος ΤΕΟ ενώ συμφώνησε με την κυβέρνηση θορυβεί και σκούζει...

   Το στρατόπεδο για καταγραφή και διαμονής 850 ατόμων, το πολύ 72 ωρών όπως έλεγε ο υστερικός Κάπτεν Ηλίας ο Μνημονιοφόρος τουΣφΥΡΙΖΑ και επιθυμούσαν την κατασκευή του στο Αμανιού ο Περιφερειάρχης για να γλυτώσει η Ρόδος, η παράταξη του Καΐσερλη, η πρόεδρος των ξενοδόχων, οι φελλοί του ΕΒΕΔ, έρχεται τώρα ο ΚΟΥΛΗΣ της δενιάς να το μετατρέψει σε μόνιμης διαμονής 2.000 ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΩΝ ΛΑΘΡΟ που όμως γρήγορα θα ξεπεράσουν τις 8.000. Ο δειλός ΤΡΙΏΦΛΟΡΟΣ παρίστανε τον παλικάρι της φακής με τον φοιτητή ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΣΕΙ ΣΕ ΟΛΑ….

   • Ποιον φοιτητή τσαμπουνάς, με φορτωτή και βαριά μηχανήματα εκκένωσης βόθρων και φρόκαλα το νταϊλίκι του Τριώροφο.

    Και ας αναφωνήσουμε όλοι, ΤΕΟ ΔΥΝΑΤΆ, ΠΑΡΤΟΥΣ ΌΛΟΝΤΟΝ ΠΑΡΆ και ας γεμίσουμε σν@τ@ααασά…..

    • Για τα λεφτά τα κάνει όλα η μαριονέτα των μουμιωποιημένων καραγιοζοπεχτών ο ΤΡΙΩΦΛΟΡΟΣ

     Και ναι θα πει στον κλειστό στρατόπεδο και θα ξεπουλήσει το κέντρο υγείας της Αντιμάχειας στους τουριστογιαυρούς…. Σιγά σιγά θα δείτε γυμνό τον άβουλο… ξεβρ@κ@το ….

   • Με κυρίτση σου άρεσαν οι ψιλές που έφαγες από τα ματ γελοίε. Ντροπή της ελλάδος βάλατε τα γυναικόπαιδα μπροστά να μην φάτε και άλλες.

    • Εσύ που εισουν έπινες καφεδάκι σπίτι σου και εισουν σαν την πουλα

   • ......δυνατά, φόρτωσε τους ΛΑΘΡΟ σε νταλίκα για τον Πειραιά... Πες όχι στα μαϊδιά....

    Ο Θεοδόσιος επιτέλους θα εγκαινιάσει το πρώτο του έργο, το στρατόπεδο. Όμως δεν θέλει να παραδεχτεί ότι είπε ναι στην φυλακή ΛΑΘΡΟμεταναστών για τα μαϊδιά… Αμολά κούφιες για να γλυτώσει από την δεξιά φράξια της Κουλουβάχατα παράταξης. Όμως, περιμένει τα τριάκοντα αργύρια μπάς και αξιωθεί να κάνει κανένα εργάκι, να κόψει και καμιά δική του κορδέλα ο ανίκανος…

    • κυριτσακια στη σειρα στον ΕΟΠΠΥ για τα χαπακια σας….ενας κ ενας…..

  • Ο δήμαρχος της Λέσβου, της Σάμου και της Λέρου παραιτούνται. Ο δικός μας θα κρυφτεί ξανά στο πηγάδι;;;

   Στο Πυλί μετά τις πέντε δεν κυκλοφορούν οι κάτοικοι έξω από τα σπίτια τους, στην ΚΩ στο κέντρο τα ίδια και τα τοπικά στελέχη με τα τσεκούρια της ΝΔ του ΚΟΥΛΗ έβαλαν τη ουρά στα κατούρημα σκέλη τους….

 2. Με παραίτηση απειλεί ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου - Αντιδράσεις για τη δημιουργία κλειστής δομής στο νησί

  Αργά χθες το βράδυ συνήλθε στην Καλλονή σε έκτακτη συνεδρίαση το συμβούλιο του δήμου δυτικής Λέσβου. Ο δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος ανέφερε πως δεν πρόκειται να συναινέσει στην κατασκευή δομής ούτε στο Διαβολόρεμα (κι ας μην ανήκει στα όρια του δήμου δυτικής Λέσβου) ούτε πουθενά, ενώ δήλωσε πως θα παραιτηθεί σε περίπτωση που προχωρήσει η δημιουργία του ενάντια στη βούληση των τοπικών κοινωνιών.

  Παρόντες στο συμβούλιο ήταν ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης και εκπρόσωποι του δήμου Μυτιλήνης. Με την απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο δυτικής Λέσβου ζητά «καμία νέα δομή στη Λέσβο, αποσυμφόρηση των υπαρχουσών δομών, αποτελεσματικότερο έλεγχο των ροών και άμεσο έλεγχο της δραστηριότητας των ΜΚΟ και διατήρηση, εκ των υπαρχουσών, μόνο μιας μικρής δομής που θα συμβάλει στην γρήγορη καταγραφή όσων έρχονται στο νησί». Επίσης προτείνεται η σύσταση διαδημοτικής επιτροπής, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, για την παρακολούθηση των εξελίξεων γύρω από το μεταναστευτικό

 3. 4 παραταξεις 4 διαφορετικες θεσεις….ξεχνανε ομως οτι το νησι ειναι ενα ανηκει σε ολους μας και θρεφει ολους μας…αληθεια θα δεχοταν ποτε η Γαλλια να γινει χοτ σποτ στο Μονακο? θα δεχοταν η Ισπανια να γινει χοτ σποτ στην Μαγιορκα νησι με 25 εκατ τουριστες ή στους καναριους νησους? το νησι του Ιπποκρατη μας ειναι ικανο να φιλοξενησει και να συντηρει πανω απο 100.000 χιλ κοσμου με μια αρχη να σεβονται και να τιμουν το νησι και τα ηθη και τα εθιμα μας, μεχρι σημερα απο την πλειοψηφια των παραμενωντων δεν το εχουμε δει αυτο, ειναι ντροπη ομως στην κα Μακρη να λειπει η κατεξοχην πονοψυχη και ανθρωπιστρια απο μια Δ.Σ που ενω χαρακτηρισε ολους ακροδεξιους οσους κατεβηκαν στο λιμανι δεν την ειδαμε να παιρνει ουτε εναν προσφυγα κατ αυτην στο τεραστιο σπιτι της να φροντιζει τα αλογα τους ή οτι αλλο!!!

 4. Βρε παιδιά το χοτ σποτ δεν το έκανε ο Νικηταράς,έτοιμο το βρήκε,τώρα φωνάζετε τότε γιατί δεν φωνάζατε να μην γίνει τώρα πάει τελείωσε, Μην περιμένετε να φύγει και μετά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση,πάει η υποθέσει τελείωσε.

 5. σίγουρα το έκαναν για πατριωτικούς λόγους Κων/νος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς και στη συνέχεια η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ

 6. Βλέποντας την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου, (αλλά και τις προηγούμενες της νέας Δημ. Αρχής), νοιώθω βαθύτατα απογοητευμένος. Λυπάμαι για το επίπεδο πολλών συμβούλων. Που, ίσως, δεν φταίνε οι ίδιοι, αλλά αυτοί που τους εξέλεξαν. Έχεις σόι; Κάνεις ρουσφέτια; Γίνεσαι σύμβουλος. Έστω κι αν δεν αξίζεις μία δεκάρα.
  Συνεχής πόλεμος. Πώς ο ένας θα πατάξει τον άλλον. Ο πραγματικός σκοπός είναι ένας. Να ξαναπάρω την καρέκλα μου πίσω.
  Και ποιος αγαπά πραγματικά την Κω; Στα λόγια, όλοι. Δεν τους κοστίζει και τίποτα να το επαναλαμβάνουν.
  Στο Δημ. Συμβούλιο κυριαρχεί ο τσαμπουκάς, τα λόγια του αέρα, η ειρωνεία, η προσπάθεια για εντύπωση, ακόμα και η βλακεία.
  Σας βαρέθηκα ρε! Αχρείοι! Δυστυχία μου που πρέπει να ζω μαζί σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.