ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με επιτυχία και η 2η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη «ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΥΤΥΧΙΑ» απόψε στο ξεν. Κως

0
1260

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Το νέο βιβλίο – μυθιστόρημα του Νίκου Κωνσταντινίδη με τίτλο: «ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΥΤΥΧΙΑ» από τις εκδόσεις «Παπαζήση» παρουσίασαν για δεύτερη φορά με επιτυχία στην Κω, ο Πνευματικός όμιλος Κώων «Ο ΦΙΛΗΤΑΣ» & η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΒΣ Κω.

Την παρουσίαση έκανε η Αντιπρόεδρος του Ομίλου, Νίλουφερ Τλε. Αποσπάσματα διάβασαν η Ε. Χατζηστάση και ο Δ. Παπαστεριάδης.Επίσης προβλήθηκε πλούσιο και πολύ ενδιαφέρον οπτικοακουστικό υλικό.

Επίσης, η εκδήλωση διανθοίστηκε εξαιρετικά από την καθηγήτρια μουσικής και εξαιρετική ερμηνεύτρια στο βιολί Τάνια Σικελιανού.

Δυο λόγια για το βιβλίο

Ο Φοίβος και η Ειρήνη ζουν με τα δυο παιδιά τους τον Σοφοκλή και την Κλειώ στα Εξάρχεια της Αθήνας. Η ήσυχη ζωή τους ανατρέπεται. Οι μεγάλες απώλειες, η σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και διάφορα αναπάντεχα γεγονότα τους υποχρεώνουν ν’ αλλάξουν ζωή. Ο φόβος, η μοναξιά, η κατάθλιψη και η παραίτηση, καθορίζουν τη ζωή τους. Το κυνήγι της ευτυχίας αρχίζει…
Το νέο βιβλίο του Νίκου Κωνσταντινίδη, γραμμένο με το γνωστό προσωπικό του ύφος, περιγράφει με ευαισθησία τις μοναδικές ιστορίες των καθημερινών ανθρώπων, που προσπαθούν να βρουν το νόημα της δικής τους ζωής.
Σε μια κοινωνία που εγκαταλείπει τις αξίες της, σ’ ένα κόσμο που σπαράζει, αποκαλύπτεται ότι η κρίση επηρεάζει όχι μόνο τη ψυχολογία μας αλλά και τις προσωπικές μας επιλογές.
Σ’ ένα δυσοίωνο περιβάλλον, όπου η ελπίδα πεθαίνει, ο συγγραφέας δείχνει ένα διαφορετικό τρόπο αντίστασης, αναθεώρησης και πορείας στη ζωή.
Σε κάθε σελίδα, ο αναγνώστης ανακαλύπτει τις ομοιότητες των προσωπικών του βιωμάτων, ταυτίζεται μ’ αυτές και βρίσκεται αντιμέτωπος με την αναγκαιότητα να ξεπεράσει τους φόβους του.
Είναι ένα μυθιστόρημα, που οδηγεί στη γνώση, την αυτοπεποίθηση και την ατομική επίγνωση για ν’ ανακαλύψει ο καθένας το δικό του μονοπάτι προς την ευτυχία. Είναι ένα βιβλίο που αξίζει να κουβαλάμε πάντοτε στις αποσκευές της ψυχής μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Υπάρχουν δυο επιλογές, να ζήσουμε τη ζωή μας όλοι μας. Ο ένας είναι σαν να μην υπάρχει τίποτα που να δίνει νόημα στη ζωή μας κι ο άλλος σαν να μας δίνουν όλα τη χαρά της ζωής. Η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται από την ποιότητα των σκέψεων και των συναισθημάτων μας.
Η αγάπη θρέφει τη καρδιά. Η συγχώρεση είναι η υψίστη και πιο όμορφη μορφή αγάπης. Σε μερικούς ίσως δεν αξίζει. Όμως είναι ταυτόχρονα υπέρβαση με ανταπόδοση. Αυτός που συγχωρεί, κάνει ένα δώρο σ’ αυτόν που τον αδίκησε και ταυτόχρονα ένα στον εαυτό του: κερδίζει ανείπωτη γαλήνη.
Τι αξία θα έχει κάποτε να ζούμε με την καθυστερημένη επίγνωση ότι ζήσαμε μια υπέροχη ζωή; Σημασία έχει να το συνειδητοποιήσουμε νωρίτερα. Η αναβολή της ευτυχίας, είναι αναβολή της ίδιας μας της ζωής.
(Από την παρουσίαση της έκδοσης).

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου, όπως και όλων των βιβλίων του -όπως ανακοίνωσε ο συγγραφέας- διατίθενται για την ενίσχυση του έργου της Δωδεκανησιακής Μέλισσας.

Ενώ, από τις αποψινές πωλήσεις μέρος των εσόδων διατέθηκε για την ενίσχυση του ΦΙΛΗΤΑ.

Ο κ. Κωνσταντινίδης ανακοίνωσε ότι του χρόνου (τον Ιούνιο) το συνέδριο της Στέγης και Τεχνών Δωδ/σου θα διεξαχθεί στην Κω.

Πρότεινε δε στους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ΦΙΛΗΤΑ και ΔΟΠΑΒΣ την συνεργασία με πληθώρα πολιτιστικών συλλόγων της Ρόδου και της Δωδεκανήσου για την διοργάνωση αντίστοιχων πολιτιστικών εκδηλώσεων και στην Κω.

Συγχαρητήρια με επισημάνσεις για το βιβλίο και τον συγγραφέα έαπηύθυναν επίσης η Μ. Τουλαντά – Παρισίδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Διά Βίου μάθησης Γ. Κρητικός, ο Πρόεδρος της ΜΕ του ΤΕΕ Γ. Χρυσουλάκης και ο τ. Πρόεδρος του ΦΙΛΗΤΑ Κ. Ιωάννου.

Παρόντες ήταν ακόμη: οι Αντιδήμαρχοι Π. Αβρίθης και Γ. Κασσιώτη, η Δημοτική σύμβουλος της Δύναμης Αλλαγής Σ. Παρισίδη, η Περιφ. σύμβουλος Δ. Κασσιώτη, ο πρ. Δήμαρχος Θ. Βαρκάς, η Μ. Τριανταφυλλοπούλου, η Ε. Χατζηχριστοφή, η Λ. Καΐσερλη, ο Διοικητής του ΕΦΚΑ Κω Α. Χατζηδαυϊδ και πολλοί συνάδελφοι του συγγραφέα από Κω (τους οποίους ευχαρίστησε ιδιαιτέρως) κ.α.

https://youtu.be/X05Cc43-pp4

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ