ΟΡΑΜΑ: Παρέμβαση για τη στέγαση του Λυκείου Ζηπαρίου (Ανησυχητικό που δεν έχουν συνεδριάσει τα αρμόδια όργανα του Δήμου)

15
1795

Παρέμβαση για τη στέγαση του Λυκείου Ζηπαρίου
Η παράταξη μας, «Όραμα Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω», πιστή στις αρχές της δεν θα κάνει πεδίο παραταξιακής και πολιτικής αντιπαράθεσης τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, όπως είναι η Παιδεία, η Υγεία, η Κοινωνική Πρόνοια, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός.
Με αίσθημα ευθύνης για τον τόπο μας, την κοινωνία και ιδιαίτερα τη νέα γενιά επισημαίνουμε τα εξής, σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των παιδιών μας.
Με το ΦΕΚ 3861/τ.Β΄/01-12-2016 ιδρύθηκε για το τρέχον σχολικό έτος 2016-2017 το Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Ζηπαρίου, με έδρα το Ζηπάρι. Με αυτόν τον τρόπο δικαιώνεται η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής της περιόδου 2011-2014, που η παράταξή μας είχε την τιμή να ασκεί διοίκηση.
Την περίοδο 2011-2014, που η παράταξή μας ήταν Δημοτική Αρχή, κάναμε τα πάντα για να λειτουργήσουν οι Λυκειακές Τάξεις στο Ζηπάρι, αξιοποιώντας τη σχετική απόφαση ίδρυσης του 2010, από τον τότε Δήμο Δικαίου. Τη σχολική χρονιά 2010-2011 στεγάσαμε και λειτούργησε η Α΄ Λυκείου. Τη σχολική χρονιά 2011-2012 η Α΄ και Β΄ Λυκείου. Τη σχολική χρονιά 2012-2013 η Α, η Β΄ και η Γ΄ Λυκείου.
Με αυτήν την συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια φτάσαμε σήμερα στον τελικό στόχο της ίδρυσης του Λυκείου στο Ζηπάρι, με τη συμβολή στην «τελική ευθεία» και του τοπικού Βουλευτή κου Ηλία Καματερού.
Το πρόβλημα το οποίο διαβλέπουμε έχει σχέση με τη στέγασή του. Είναι ευθύνη του Δήμου και της αντίστοιχης Σχολικής Επιτροπής να επιλυθεί.
Είναι ανησυχητικό ότι το πρόβλημα αυτό ακόμα δεν έχει συζητηθεί στα αρμόδια όργανα, τη στιγμή που η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της και ήδη έπρεπε να αρχίσει ο σχεδιασμός για την επόμενη σχολική χρονιά 2017-2018. Η ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης στον Δήμο μας, που είναι ένας από τους κεντρικούς στόχους της Παράταξής μας, επιτυγχάνεται με τη γενική φιλοσοφία που πρέπει να έχει η Δημοτική Αρχή, τον έγκαιρο σχεδιασμό και την έγκαιρη υλοποίηση των αποφάσεων, που θα προκύψουν.
Ζητούμε να συνεδριάσει άμεσα η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κω με μοναδικό θέμα συζήτησης: «Στέγαση και λειτουργία του Λυκείου Ζηπαρίου». Στη συνέχεια να συγκληθεί Δημοτικό Συμβούλιο με το ίδιο θέμα, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για τη λειτουργία του Λυκείου Ζηπαρίου τη νέα σχολική χρονιά.
Για τη Δ.Π. ΟΡΑΜΑ Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω, τα μέλη των σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Χασαπλαδάκης Δημήτρης
Μήτρου Εμμανουήλ
Χατζηδιαμαντής Νίκος

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλό θα ήταν να υπήρχε σύμπνοια και συντονισμένες ενέργειες που θα βοηθήσουν τα παιδιά και το σχολείο και όχι τις κρυφές επιθυμίες κάποιων για δημοσιότητα. Ο Δήμος ήταν και είναι δίπλα μας, δεν παραπονέθηκε κανείς γι΄αυτό. Η γραφειοκρατεία πρέπει να ξεπεραστεί για να βρεθεί η λύση άμμεσα. Θα θέλαμε από όποιον έχει θέσεις και επιχειρήματα , να έρθει στη συνέλευση και να πει τη γνώμη του, για το πως θα βοηθήσουμε και όχι να εξαπολύουμε κατηγορίες δεξια και αριστερά ,που μόνο κακό κάνουν στον σκοπό και τον τόπο μας.

  2. που να προλαβει ο δημαρχος.κινειται αθηνα -βρυξελλες με τα λεφτα των δημοτων.παρακαλαει να τον βαλουν βολευτη!!!

    μονο καφε,μπακλαβα,μελι και τρενακια.λεμε και καμμια βλακεια να περναει ο καιρος.

  3. οι παρεμβάσεις που εξυπηρετούν παραταξιακά συμφέροντα,καλό είναι να λείπουν. Ο Δήμος έχει αναλάβει μια δέσμευση και μέχρι τον Σεπτέμβρη έχει υποσχεθεί ότι θα την υλοποιήσει. Η γραφειοκρατεία είναι τεράστια και όποιος γνωρίζει από αυτές τις δουλειές καταλαβαίνει καλά. Καλό θα ήταν για μια φορά , να επικρατήσει η λογική-συνεργασία ,για το καλό των μαθητών που σε αυτή την ηλικία, χρειάζονται σωστά παραδείγματα γύρω τους και όχι ενήλικες που για λίγη δημοσιότητα , σκορπάνε απειλές και κακεντρέχιες και στην παραγματικότητα το μόνο που καταφέρνουν είναι να διχάζουν και να αναστατώνουν τον κόσμο. Για μια φορά ας είμαστε ενωμένοι για το καλό του τόπου και των παιδιών μας!

    Ελπίζω να το δημοσιεύσετε και όχι να το διαγράψετε όπως τα προηγούμενα…

  4. 95 ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!

    Στοιχεία για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και τα απανωτά λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έδωσε το ΓΕΜΗ.Σύμφωνα με αυτά, από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο μπήκαν 8.511 λουκέτα ήτοι 95 λουκέτα την ημέρα! «Πρωταθλήτριες» στα λουκέτα αναδείχθηκαν οι ατομικές εταιρείες με 6.065 «λουκέτα». Ακολουθούν οι ομόρυθμες εταιρείες με 1.057 και οι ΕΠΕ με 466.
    Βέβαια, εκτός από τα λουκέτα υπάρχουν και νέες επιχειρήσεις που ιδρύονται (λιγότερες σε αριθμό από απ’ αυτές που βάζουν λουκέτο…), αλλά το τέλος τους είναι προδιαγεγραμμένο – όσο υπάρχουν Μνημόνια και πρόθυμοι εκτελεστές τους στο τιμόνι της χώρας: λουκέτο!

  5. Οι αριθμοί είναι εφιαλτικοί και αποδεικνύουν ότι όλα αυτά τα παραμύθια, που λέει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ανάπτυξη που πρόκειται να έλθει, είναι λόγια του αέρα. Για να αντιληφθείτε την οικονομική κρίση αρκεί να αναφέρουμε τα επίσημα στοιχεία που υπάρχουν, όπως ότι η μείωση της κατανάλωσης στα σούπερ μάρκετ είναι 10% και ενώ υπάρχει μείωση της κατανάλωσης έχουμε αύξηση των τιμών 2,4%!
    Μόνο για το πρώτο εξάμηνο του έτους 2017 προβλέπεται ότι θα κλείσουν 18.700 επιχειρήσεις. Καμία ανάπτυξη δεν πρόκειται να έλθει με τα μνημόνια αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
    Κοινωνικός Εθνικισμός

  6. Ούτε για μία, ούτε για δύο, αλλά για 11 υποθέσεις κατηγορείται 15χρονος ρομά. Συγκεκριμένα κατηγορείται για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές, κλοπές από κοινού, κλοπές ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συρροή. Χαρακτηριστικό της… πλούσιας δράσης του, είναι ότι ο 15χρονος έχει διαπράξει περισσότερες από 100 διαρρήξεις σπιτιών στη Ρόδο!Ο 15χρονος κάθισε χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείο Ανηλίκων Δωδεκανήσου, το οποίο τον καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης 14 ετών και 6 μηνών μετατρέψιμες προς 5 ευρώ ημερησίως ενώ δεν έχει αιτηθεί την συγχώνευσή τους σε μια.Συγκεκριμένα, ο ανήλικος ρομά, κρίθηκε ένοχος σε 8 υποθέσεις ενώ έπαυσε υφ’ όρων η δίωξη σε βάρος του σε τρείς λόγω ευεργετικών διατάξεων στο νέο νόμο περί επιτάχυνσης της δικαιοσύνης. Όλες οι ποινές του μετατράπηκαν σε χρηματικές πλην μιας που του επιβλήθηκε ποινή με 3ετή αναστολή.

  7. Ο κατηγορούμενος, αμετανόητος εξαιτίας της ατιμωρησίας που απολάμβανε λόγω ηλικίας, συνέχιζε ανενόχλητος τις διαρρήξεις στο νησί της Ρόδου έχοντας μάλιστα αποθρασυνθεί επιτιθέμενος κατά αστυνομικών αλλά και οπλοφορώντας!Το μόνιμο «άλλοθι» του είναι ότι τελούσε κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων υπό την επήρεια ναρκωτικών ως τοξικομανής εξαρτημένος από την ηρωίνη, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι έχει εθιστεί από ηλικία 13 ετών.
    Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο κατηγορούμενος περιγράφεται ως «ζόµπι» από τους αστυνοµικούς.
    Σε καθηµερινή βάση βρισκόταν συγκεκριµένα σε κατάσταση αφασίας από τη χρήση ναρκωτικών και το µόνο µέληµά του ήταν να διαρρηγνύει οικίες και να αφαιρεί χρυσά κοσµήµατα για να τα δίνει στη συνέχεια σε εµπόρους ναρκωτικών για να εξασφαλίζει τη δόση του.

  8. Από τις προανακρίσεις του έχει προκύψει συγκεκριµένα ότι δεν ενδιαφερόταν για την αξία των κοσµηµάτων που αφαιρούσε και τα άφηνε µε «φούχτες» στους ναρκέµπορους προκειµένου να του χορηγούν ηρωίνη ή βαρβιτουρικά χάπια, να κάνει χρήση αυτών και εν συνεχεία να µεταβαίνει στον καταυλισµό του Καρακόνερου για να κοιµάται.

    Πηγή: http://www.dimokratiki.gr

    • Αννα, να συνεχίζουν και να πιέζουν σε τι; για ποιο πράγμα; που την είδες την ενωτική στάση; όταν θέλουν να προβληθουν, μπαίνουν σφήνα και σταματουν καθε κινηση…να είμαστε και λίγο σοβαροί!δεν πάμε μπροστά έτσι. Ναι στην αντιπολίτευση ,αλλά όχι στις παρενοχλήσεις που μόνο σκοπό έχουν να ακούγεταιτο όνομά μας για δημοσιότητα.

  9. εγω θελω πιο σκληρη αντιπολιτευση να τους διωξουμε θελωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

    ΒΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ; ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. ΑΜΑ ΛΕΙΨΕΙ Η ΡΟΥΦΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙΣ Λ….ΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ; ΑΚΟΥΣΕΣ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ