Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω για club Med & όμιλο ιδιοκτησίας Ανδρεάδη: «Μισθοί πείνας 300€»

13
6543

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ 21 ΤΗΛ.22420-27936 ΦΑΞ 22420-22394

 

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο που επιβεβαιώνουν την αγορά του ξενοδοχείου Club Med, από τον όμιλο ιδιοκτησίας του Ανδρέα Α. Ανδρεάδη, Πρόεδρο του ΣΕΤΕ ( Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων).

Για άλλη μια φορά η αγοροπωλησία μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας, που έχει συνδεθεί με επιδότηση ζεστού χρήματος…μερικών εκατομμυρίων ευρώ και την απόλυση του συνόλου των εργαζομένων ,ντύνεται με την λέξη της ανάπτυξης θέλοντας να δημιουργήσει ελπίδες και νέες αυταπάτες κυρίως στους κατοίκους της Κεφάλου.

Αλλά όπως λέει και ο σοφός λαός μας, όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι..

Σε αυτή την περίπτωση η τακτική που ακολουθει η μεγαλοεργοδοσια Ανδρεάδη είναι αποκαλυπτική.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στις ξενοδοχειακές μονάδες ιδιοκτησίας της πληρώνονται με μισθούς πείνας, ο κύριος όγκος των εργαζομένων είναι μαθητές που πληρώνονται με 300 € στην καλύτερη των περιπτώσεων και φυσικά οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα των εργαζομένων σταματάνε στην πόρτα των ξενοδοχείων της, αφού ο αυταρχισμός και η εργοδοτική τρομοκρατία κυριαρχούν.

Θυμίζουμε επίσης ότι ο Ανδρεάδης πρόεδρος του ΣΙΤΕ είναι από τους κοινωνικούς εταίρους, που ως γνήσιοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου φρόντιζαν στα τραπέζια του διάλογου που συνδιαλεγόταν με κυβέρνηση και με την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ ,να μοιράζει ραβασάκια για την μείωση των μισθών στα σημερινά εξευτελιστικά ποσά .

Το Σωματείο Ξεν/λων & Σερβιτόρων Κω θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι της περιοχής για το νέο «επενδύτη» και την πρόθεση του να μοιράσει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.

Όταν έρθει στον τόπο μας οι εργαζόμενοι να ξέρουν ότι οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα πατήσουν πάνω στα ρημαγμένα δικαιώματα μας, αυτό δηλαδή που ήθελαν ως απαράβατο κανόνα χρόνια τώρα όλοι οι μεγαλοεργοδότες για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Εξέλιξη που διασφάλισαν σε αυτόν αλλά και σε όλο το σινάφι του οι κυβερνήσεις της χώρας γαλαζοπράσινες η δήθεν αριστερές συμφωνώντας και εφαρμόζοντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ ΔΝΤ ΕΚΤ ψηφίζοντας μνημόνια και νομούς.

Κι ενώ άλλος ένας καπιταλιστής θα εκμεταλλεύεται την περιοχή της Κεφάλου ένα από τα διαμάντια της Μεσογείου όπως λέγεται.. οι εργαζόμενοι θα ζουν τον μύθο της «αναπτυξιακής» εκμετάλλευσης από ελληνικό χέρι .

Οι εργαζόμενοι της περιοχής ξέρουν και θυμούνται πως η οργάνωση και ο συλλογικός αγώνας μπορεί να φέρουν αποτέλεσμα.

Η προετοιμασία των αγώνων για το κάθε τι πρέπει από σήμερα να ξεκινήσει.

Αγώνας για επαναφορά των ΣΣΕ, η ανάκτηση των απωλειών μας, με στόχο την πάλη για την κάλυψη των δικών μας αναγκών και όχι των μεγαλοεργοδοτών..

13/03/2017

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν θέλουμε σχολές θα πρέπει οι μαθητές να έχουν δυνατότητα να εκπαιδευτούν. Παρ’ όλο που δουλεύουν σχεδόν κανονικό ωράριο δεν αμείβονται όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και αυτό είναι αναμενόμενο γιατί μαθαίνουν και είναι για ένα ορισμένο μικρό χρονικό διάστημα. Σε όλες τις χώρες ισχύει αυτό.
    Δεύτερον λέτε ότι όλοι είναι μαθητές. Υπάρχει μια ποσόστωση και μόνο ένα ορισμένο ποσοστό του προσωπικού μπορεί να είναι μαθητές. Αν έχετε στοιχεία ότι κάποιος ξενοδόχος καταπατά τον νόμο, ας βρει το Σωματείο ένα δικηγόρο και ας πάει τον ξενοδόχο στα δικαστήρια.
    Τρίτον είναι γνωστό ότι υπάρχουν εταιρείες του εξωτερικού (τουριστικές σχολές) που στέλνουν μαθητές ενώ στην ουσία αυτές οι εταιρείες είναι τουριστικές σχολές μόνο στα χαρτιά. Και πάλι αυτό είναι νομικά σωστό γι’ αυτό και υπάρχει η ποσόστωση οπότε ξαναγυρίζουμε στο δεύτερο σημείο (στοιχεία, δικηγόρος, μήνυση)

    • Ξεχάσατε την επανάσταση του ΚΚΕ που οι εργαζόμενοι κάθονταν και έπαιρναν 1.000€ τον μήνα;;; Τώρα ο νέος ιδιοκτήτης τους ρίχνει ψίχουλα...

      Θα φέρουν κάθε καρυδιάς καρύδι και οι Κεφαλιανοί θα αρμέγουν κατσίκες.

    • Τώρα οι Κεφαλιανοί θα πληρώσουν όσα έπαιρναν χωρίς να δουλεύουν. Τους κατέστρεψαν οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ.

      Τα ίδια είχαν κάνει στο εργοστάσιο του Σίφη μέχρι που το έκλεισαν.

  2. Τέταρτον τι νόημα έχει η ανακοίνωση; Η αριστερή κυβέρνηση καταπατά τα δικαιώματά σας (μας) καθημερινά. Περιμένετε να αλλάξει αυτή η κυβέρνηση διαβάζοντας την ανακοίνωση; Περιμένετε να τα αλλάξει μια δεξιά κυβέρνηση; ή μήπως υπάρχει περίπτωση το ΚΚΕ να γίνει ποτέ κυβέρνηση; Ή μήπως απεργίες μιας μέρας θα πείσουν τους ξενοδόχους να αλλάξουν τακτική. Αγώνας είναι απεργία επ’ αόριστον. τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση και για να δικαιολογείτε την ύπαρξή σας.

  3. http://www.ergasiaka-gr.net/2015/06/Dieykriniseis-gia-tin-praktiki-askisi-spoydaston-sta-xenodoxeia.html#.WMa40tLyhpg

    6. Το ποσοστό των ασκούμενων που τοποθετούνται σε κάθε ξενοδοχείο, δεν δύναται να υπερβαίνει το 17% του τακτικού προσωπικού του και σε κάθε περίπτωση τα 40 άτομα, αν ο αριθμός που προκύπτει από την ποσόστωση είναι μεγαλύτερος.

  4. Πολύ σωστά, μόνο λίγο μπερδεμένα. Αλλά επειδή κάτι ξέρω, οι «μαθητές» πράγματι παρέχουν κανονική υπηρεσία. Και δεν είναι μόνο οι «μαθητές». Το ποσοστό του 17% είναι αρλούμπες. Κάνε μια βόλτα το καλοκαίρι στα Ξενοδοχεία, μπαράκια, φαγάδικα του νησιού. Κάτσε να πιεις ένα ποτό και μίλα Ελληνικά. Ακόμη θα περιμένεις.
    Όσο για τον Ανδρεάδη, είναι γνωστό «πρόσωπο» στην οικογένεια των Ξενοδόχων. Γνωρίζω το ποιόν του από το 1986 στην Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική (Σάνη Beach κ.λ.π.).

    • Συμφωνώ ότι δεν μιλούν Ελληνικά, αλλά άλλο να έχεις Ρουμάνους, Λετονούς, Βούλγαρους που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλο να είναι και μαθητές. Στο κάτω κάτω αυτοί μπορούν να έχουν και κανονική επιχείρηση. Μάλλον τα μοσχοαναθρεμένα μας δεν αντέχουν την πίεση της δουλειάς.
      Δηλαδή αν πας στον Εισαγγελέα με στοιχεία για το 17% θα πει, ε καλά, δεν πειράζει, καλό παιδί είναι ο ξενοδόχος, ας τον αφήσουμε να κάνει και αυτός τη δουλειά του και ας παραβιάζει κάποιους νόμους; Δεν νομίζω. Όσο για τον Ανδρεάδη και τον κάθε Ανδρεάδη επιχειρηματίας είναι και κάνει αυτό που κάνει. Θέλεις να πεις ότι όλα τα μπαράκια και φαγάδικα του νησιού πληρώνουν κανονικούς μισθούς και ασφάλεια. Και πάλι δεν νομίζω.

  5. Θέλουμε επενδύσεις,θέλουμε τουρισμό η θέλουμε ανεργία και μετανάστευση ανθρώπων και επιχειρήσεων;

    • Εκτός των επενδύσεων από ξένες Ξενοδοχειακές Εταιρείες, τις όποιες, με δικά τους εισαγόμενα κεφάλαια, αν περιμένεις ντόπιους επενδυτές, τώρα σωθήκαμε !!!
      Τις ξένες επενδύσεις τις έβγαλε νοκ-άουτ η «παρδαλή» Κυβέρνηση μας.
      Τα 3/4 των Ελληνικών Ξενοδοχείων είναι ιδιοκτησία του Δημοσίου (Ξενίες, Δήμων, κ.λ.π.), παπάδων, Ασφαλιστικών Ταμείων του Δημοσίου,μοναστηριών (βόρειο Ελλάδα). Έχουν δοθεί με τον τρόπο που όλοι μας ξέρουμε. Δες Κω……………..
      Τα υπόλοιπα έγιναν με επενδύσεις από ελάχιστα ιδία κεφάλαια (αγορά γης) και κατά κύριο λόγο από Τραπεζικά δάνεια. Τα λεγόμενα δανεικά και αγύριστα !!!
      Ο μισθός των 300 ευρώ και η απασχόληση αλλοδαπών της Ε.Ε. (να μη ξεχνάμε και τους Αλβανούς), δεν είναι ΕΠΕΝΔΥΣΗ για το συμφέρον του Έλληνα εργαζόμενου και του τόπου γενικά. Σκέτη αθλιότητα.

  6. Aκόμα δεν έπεσαν οι υπογραφές και αρχίσατε την γκρίνια. Στην Ελλάδα ζούμε και μαθητές θα υπάρχουν όπως υπάρχουν και στα ξενοδοχεία που δουλεύετε και νόμοι καταργούνται από τα αφεντικά που δουλεύετε και δεν βλέπω να στέλνετε κάποιους στα δικαστήρια. Νομίζω ότι αυτό που σας απασχολεί είναι να μην γίνει η επένδυση και αυτά είναι διαμαρτυρίες για να διαμαρτύρεστε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ