Δήλωση Αντιδημάρχου Σταμάτη Καμπουράκη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

6
668

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Πρασίνου Σταμάτης Καμπουράκης, δήλωσε:

 

«Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου 2020) γίνεται στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού. Πολλοί είναι εκείνοι που είδαν σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, για ολόκληρο τον πλανήτη, μια ευκαιρία για τη διάσωσή του, άλλοι όμως εξέφρασαν τον φόβο τους, πως τα περιβαλλοντικά ζητήματα θα χαθούν και πάλι.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε πόσο στενά συνδέεται η ποιότητα της ζωής μας με την υγεία και τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας.

Παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις, έχουμε ακόμη το χρόνο και τη δυνατότητα να αναστρέψουμε αυτή την τάση. Η μάχη για το περιβάλλον δεν έχει χαθεί.

Απαιτεί, ωστόσο, αφύπνιση και δράση από όλους. Απαιτεί θετικές πρωτοβουλίες και συμπεριφορές, σε παγκόσμιο, σε εθνικό, σε τοπικό, αλλά και σε ατομικό επίπεδο.

Η αλλαγή μπορεί να ξεκινήσει από εμάς. Κι ένας αποτελεσματικός τρόπος να την κάνουμε πράξη, είναι να αναλάβουμε, συνειδητά και οργανωμένα, την ευθύνη τόσο για τη μείωση, όσο και για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων που παράγουμε, κάνοντας και ανακύκλωση, αλλάζοντας τις καταναλωτικές μας συνήθειες.

Η δυνατότητα να ζούμε σε ένα καθαρό, βιώσιμο, ανθρώπινο περιβάλλον, είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί ο κόσμος μας.

Είναι η σημαντικότερη κληρονομιά που θα αφήσουμε στα παιδιά μας και στις γενιές που ακολουθούν.

Ας τη διασφαλίσουμε, κάνοντας το καλύτερο που μπορούμε σήμερα.

Ας αναδείξουμε την περιβαλλοντική συνείδηση σε καθημερινή πράξη και στάση ζωής.

Ο Δήμος μας σε αυτό το δύσκολο και ύψιστης σημασίας εγχείρημα, που είναι η προστασία του περιβάλλοντος, δίνει όλες τις δυνάμεις του, σε συνεργασία με όλες τις εθελοντικές οργανώσεις – ομάδες αλλά και με τον δημότη χωριστά !!!

 

Καμπουράκης Αντ. Σταμάτης

 

Αντιδήμαρχος

Περιβάλλοντος – Καθαριότητας & Πρασίνου

 

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ειστε η χαρα των σκουπιδιων….
    και των αγριοχορτων….
    εγκαταλειψει παντου….θελετε και
    εορτασμο Ημερας Περιβαλλοντος…αχρηστοι…!!!

    • Μικρός του σφηνώθηκε βλήμα και νομίζει ότι είναι δήμαρχος. Μη του δίνετε σημασία.

  2. Μαρί ψιψίνα μου… , ο δικός σας μοίραζε τα δεκαχίλιαρα σε μπακαλόχαρτα και συ αμπελοφιλοσοφεις? Αμαρτία βρε και είσαι και μεγάλη γυναίκα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ