13 πρόσφυγες & 11 παράτυποι μετανάστες στην Κω από τα απέναντι παράλια- Σύλληψη 32χρονου με 15 γρ. κοκαΐνης

1
728
Στον εντοπισμό δεκατριών (13) προσφύγων καθώς και τη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους  προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες χτες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Λιμενικού σώματος.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή οχήματος παράκτιας επιτήρησης δύναμης FRONTEX εντόπισαν ταχύπλοο σκάφος, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑΣ ΛΟΥΡΟΥ” ν . Κω.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρου πλωτού προέβη στην καταδίωξη και ακινητοποίηση του σκάφους, την ασφαλή περισυλλογή των προσφύγων και τη σύλληψη των δύο αλλοδαπών, ηλικίας 23 και 39 ετών αντίστοιχα,  φερόμενων ως διακινητών.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Β’ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ:

Σύλληψη (11) παράτυπων μεταναστών στην Κω 

   Την 22-09-2017 το μεσημέρι συνελήφθησαν στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, -2- υπήκοοι Αφγανιστάν (-1- άνδρας και -1- γυναίκα που συνόδευαν -2- παιδιά), -6- υπήκοοι Ιράκ (-5- άνδρες και -1- γυναίκα που συνόδευαν -3- παιδιά), -2- υπήκοοι Ιράν (-1- άνδρας και -1- γυναίκα που συνόδευαν -3- παιδιά) και -1- υπήκοος Πακιστάν για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Ενεργείται προανάκριση.
Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά και οπλοκατοχή στην Κω 
Την 22-09-2017 το βράδυ συνελήφθη στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ποσότητα κοκαΐνης βάρους -15- γραμμαρίων και μαχαίρι-σουγιάς.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γιατί οι πρώτοι 13 είναι πρόσφυγες και οι 11 είναι παράτυποι μετανάστες αφού όλοι λαθραία προσπάθησαν να μπουν στον Ελληνικό χώρο; Αν προσπαθούσαν να πάνε στο Ισραήλ ή στη Σαουδική Αραβία τι θα είχε γίνει;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ